Η Δήμητρ@ της Λέσβου εξαφανίστηκε στις 6 Απριλίου από το Δρομοκαΐτειο, αφότου νοσηλευόταν εκεί για μόλις δέκα μέρες. Η Γραμμή Ζωής Silver Alert ενημερώθηκε πάνω από έναν μήνα αργότερα στις 26 Μαΐου. Από τότε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου κινητοποιήθηκε, με την Γραμμή Ζωής να λαμβάνει περισσότερες από 3.700 κλήσεις, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Πριν μερικές μέρες, η κατάσταση άρχισε να κατευθύνεται εκεί που κανένας δεν ήθελε να σκεφτεί ότι θα μπορούσε. Ο Γεράσιμος Κουρούκλης της Γραμμής Ζωής αποφάσισε στις 29 Μαΐου να σταλεί επιστολή στο Υπουργείο Υγείας. Το αίτημα ήταν να ελεγχθούν νοσοκομεία και δομές υγείας, που θα μπορούσε να βρίσκεται η Δήμητρ@. Λίγες μέρες αργότερα, φαίνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής ζήτησε από τον αδερφό της δείγμα DNA, ώστε να γίνει ταυτοποίηση με ένα θύμα τροχαίου από τις 9 Απριλίου. Ο ίδιος, μάλιστα, φαίνεται ότι αναγνώρισε το σώμα της. Τώρα περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα του DNA, για να δούμε αν πρόκειται πράγματι για τη Δήμητρ@ της Λέσβου. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί 100% ότι πρόκειται για εκείνη, τότε αυτό που έγινε είναι ότι αυτοκίνητο την χτύπησε στο Δέλτα Φαλήρου και την εγκατέλειψε εκεί και ότι το σώμα της βρισκόταν στα αζήτητα κάποιου -άγνωστου για την ώρα- νοσοκομείου για πάνω από δύο μήνες. 

Μία κίνηση αγάπης προς τη Δήμητρ@

Αν γνωρίζεις έστω και λίγα για τη ζωή της Δήμητρ@ς της Λέσβου, τότε θα ξέρεις ότι αυτή ήταν κατά κύριο λόγο μοναχική και στερημένη της αγάπης. Ωστόσο, από την ώρα που μάθαμε για την εξαφάνισή της και μετέπειτα για την πιθανότητα να έχει φύγει από τη ζωή, φάνηκε ότι ίσως είχε περισσότερη αγάπη απ’ όση πίστευε και απ’ όση της είχε εκφραστεί. Τα social media έχουν γεμίσει με κείμενα και κινήσεις αφιερωμένα στην ίδια και τα όσα πέρασε. Μία από τις πιο όμορφες, ίσως ήταν αυτή του Τάσου Μπρεκουλάκη. Ο συντάκτης δημοσίευσε πριν μία μέρα, μία φωτογραφία με τον δικό του φόρο τιμής στη Δήμητρ@. Αυτός ήταν η μετατροπή της σε ένα παιδικό παιχνίδι Playmobil. Της φόρεσε τα χαρακτηριστικά φουστάνια της και τις πέρλες της. Στο χέρι της τοποθέτησε και ένα περιστέρι, σύμβολο της ειρήνης. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!