Η Dakota Johnson μίλησε για τις δυσάρεστες εμπειρίες της γιαγιάς της  Tippi Hedren στο Χόλυγουντ και δήλωσε ότι πιστεύει πως η καριέρα της καταστράφηκε από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ.

 

Η Johnson συμμετείχε στο podcast του Hollywood Reporter “Awards Chatter” όπου και εξήγησε ότι η Hedren “την ενθάρρυνε πολύ” όταν είχε έρθει η ώρα να κυνηγήσει την δική της καριέρα, παρά την κακοποίηση που είχε υποστεί η ίδια. “Ήταν πάντα πολύ ευθύς και αυστηρή με το να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Αυτό ακριβώς έκανε εκείνη,” είπε η Johnson. “Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ κατέστρεψε την καριέρα της επειδή δεν δεχόταν να κοιμηθεί μαζί του και την τρομοκρατούσε συστηματικά. Δεν λογοδότησε ποτέ για αυτό.”

Η Hedren, που είναι σήμερα 91 ετών, ισχυρίστηκε ότι κακοποιήθηκε αρκετές φορές σεξουαλικά από τον Χίτσκοκ στην διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Τα Πουλιά“, το 1963 όπως επίσης και της ταινίας “Marnie”, το 1964.

“Είναι εντελώς απαράδεκτο, οι άνθρωποι που κατέχουν εξουσία, να ασκούν αυτή την εξουσία σε άτομα με λιγότερη δύναμη, σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο”, συνέχισε. “Μου είναι δύσκολο να μιλάω γι’ αυτό επειδή πρόκειται για την γιαγιά μου. Δεν μπορείς καν να φανταστείς κάποιον να κακοποιεί την γιαγιά σου.”

“Νομίζω ότι το γεγονός ότι υπήρξε τόσο υποστηρικτική σε εμένα\ και την μητέρα μου, ήταν σαν να μας έλεγε, “όχι, δεν θα υποστείς τα σ*** κανενός.” συνέχισε. “Φυσικά το έλεγε με πολύ πιο κομψό τρόπο, είναι ακόμα άλλωστε μια λαμπερή σταρ του σινεμά.”

Η Hedren έγραψε ότι δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κανέναν σχετικά με τις επιθέσεις που δέχτηκε γιατί “έννοιες όπως η σεξουαλική παρενόχληση δεν υπήρχαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960.”

Την προηγούμενη εβδομάδα βέβαια, η ίδια η Johnson, δέχθηκε κριτική για την δήλωσή της σχετικά με την “cancel culture” και τους αμφιλεγόμενους πρώην συμπρωταγωνιστές της Johnny Depp, Armie Hammer και Shia LaBeouf. Και οι τρεις αυτοί άνδρες έχουν κατηγορηθεί για κακοποίηση πράγμα που όλοι τους αρνήθηκαν. Η Johnson λοιπόν είπε ότι αισθάνεται “λυπημένη” που οι ηθοποιοί αυτοί έχουν “ακυρωθεί”, παρότι εξέφρασε την συμπάθειά της σε “όποιο πρόσωπο βλάφτηκε ή πληγώθηκε.”