Για αρκετά χρόνια, το #FreeBritney αντιμετωπιζόταν ως μία θεωρία συνωμοσίας των fans της Britney Spears. Το ευρύ κοινό δεν πίστευε ότι το καθεστώς κηδεμονίας υπό τον πατέρα της αποτελούσε πράγματι μία μόνιμη φυλακή. Ωστόσο, αυτό άρχισε να αλλάζει όταν διέρρευσαν για πρώτη φορά δικαστικά έγγραφα. Αυτά αποδείκνυαν ότι η ίδια προσπαθούσε είτε να απαλλαγεί πλήρως από το καθεστώς κηδεμονίας της, είτε να το αλλάξει ώστε να της δίνει περισσότερες ελευθερίες. Από τότε, το #FreeBritney άρχισε να γιγαντώνεται όλο και περισσότερο και να μετατρέπεται σε κίνημα.

Κορύφωσή του μπορούμε να θεωρήσουμε ξεκάθαρα την στιγμή, που η Spears αποφάσισε όχι μόνο να καταθέσει στο δικαστήριο, αλλά και να ζητήσει να ηχογραφηθούν και να δημοσιευτούν όσα θα πει. Πριν από περίπου έναν μήνα, η τραγουδίστρια επιβεβαίωσε όσα υποπτεύονταν επί χρόνια οι fans της. Μέσα σε 23 λεπτά προσπάθησε να περιγράψει όσα βιώνει τα τελευταία 13 χρόνια από τον πατέρα και ορισμένο ως κηδεμόνα της, Jamie Spears. Μεταξύ αυτών; Η απομάκρυνση από τους φίλους της. Η απαγόρευση να παντρευτεί. Η άρνηση να πάει σε γιατρό ώστε να αφαιρέσει το σπιράλ της και να κάνει άλλο παιδί. Οι απειλές και οι τιμωρίες όποτε δεν ήθελε να κάνει ένα show (ακόμα και με υψηλό πυρετό). 

Βασικά αιτήματα της Spears ήταν η πλήρης άρση της κηδεμονίας της χωρίς να εξαναγκαστεί σε αξιολογήσεις, η απομάκρυνση του πατέρα της από τη θέση του κηδεμόνα, η αναγνώριση ότι δεν χρειάζεται ψυχοθεραπεία πάνω από μία φορά την εβδομάδα και το δικαίωμα να προσλάβει έναν δικηγόρο δικής της επιλογής. Μάλιστα, δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα ήθελε να μηνύσει και όλη της την οικογένεια. Ωστόσο, η πρώτη δικαστική απόφαση ήταν απογοητευτική, μιας και την 1η Ιουλίου έγινε γνωστό ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα της τραγουδίστριας ο πατέρας της να μην είναι πλέον κηδεμόνας της. 

Η πρώτη θετική εξέλιξη και η υποστήριξη από τη μητέρα και την αδερφή της

Στις 14 Ιουλίου είχαμε μία καλύτερη εξέλιξη. Η ίδια μίλησε ξανά στο δικαστήριο, αναφέροντας ότι θέλει να ξεφορτωθεί τον πατέρα της και να τον μηνύσει για κατάχρηση κηδεμονίας. Αυτό ακόμα δεν έγινε δεκτό, αλλά έγινε για πρώτη φορά ένα άλλο από τα αιτήματά της. Πλέον, η Spears έχει το δικαίωμα να την εκπροσωπεί δικηγόρος της επιλογής της. Μάλιστα, αυτός είναι ο Mathew Rosengart, ο οποίος ανέφερε στη δικαστή ότι σκοπεύει να ερευνήσει αν η κηδεμονία της τραγουδίστριας ήταν ποτέ πράγματι αναγκαία. 

Αμέσως μετά από αυτή την πρώτη της νίκη, είδαμε δύο εξαιρετικά αμφιλεγόμενα άτομα της ζωής της να σχολιάζουν και να δίνουν έμμεσα την στήριξή τους σε εκείνη. Από τη μία, έχουμε τη μητέρα της, Lynne Spears, που ανέβασε μία φωτογραφία που γράφει “Το φως λάμπει στο σκοτάδι και το σκοτάδι δεν το έχει ξεπεράσει”.

Από την άλλη, η αδερφή της, Jamie Lynn Spears, ανέβασε στις ιστορίες της το κείμενο: ¨Μόλις επιλέξεις την ελπίδα, τα πάντα είναι πιθανά. Θεέ μου, ας τελειώνουμε με αυτή την αηδία μια και καλή. Αμήν”. Η τελευταία είχε μιλήσει ξανά και έναν μήνα νωρίτερα, αναφέροντας ότι μπορεί να μην έχει ανεβάσει το hashtag #FreeBritney, αλλά στηρίζει την αδερφή της ιδιωτικά, μέσα από τις συζητήσεις τους και με το να προσεύχεται για εκείνη και να τη θέλει χαρούμενη. 

Το ξέσπασμα της Britney Spears για τους υποκριτικούς υποστηρικτές της

Αυτή η νέα ανοιχτά υποστηρικτική στάση της μητέρας και της αδερφής της δεν φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα την Britney. Αντιθέτως, φαίνεται να την αναστάτωσε. Σε post της δεν αναφέρει ονόματα, αλλά σχεδόν ξεκάθαρα απευθύνεται σε τουλάχιστον μία από τις δύο. Δήλωσε την απόγνωσή της, που άνθρωποι που δεν την στήριξαν όταν το είχε ανάγκη, τώρα το κάνουν για να σώσουν τη δημόσια εικόνα τους. Συγκεκριμένα ανέβασε μία εικόνα που έγραφε “Ποτέ μην ξεχνάς ποιοι σε αγνόησαν όταν του χρειαζόσουν και ποιοι σε βοήθησαν πριν καν χρειαστεί να το ζητήσεις”. Μάλιστα, τη συνόδεψε με ένα αρκετά μεγάλη λεζάντα.

“Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απ’ όταν οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι, που ποτέ δεν σε στήριξαν, ποστάρουν πράγματα αναφορικά με την όποια κατάστασή σου και μιλάνε για υποστήριξη… Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από αυτό! Πώς τολμούν οι άνθρωποι, που αγαπάς περισσότερο, να λένε οτιδήποτε… Άπλωσαν έστω ένα χέρι, για να με βοηθήσουν να σηκωθώ τότε; Πώς τολμάτε να λέτε δημόσια τώρα ότι νοιάζεστε… Απλώσατε το χέρι σας όταν πνιγόμουν; Ξανά… Όχι… Οπότε αν το διαβάζετε αυτό και ξέρετε ποιοι είστε και έχετε πράγματι το θράσος να λέτε οτιδήποτε για την κατάσταση μου, απλά για να σώσετε τη δημόσια εικόνα σας, εάν είναι να ποστάρετε κάτι, παρακαλώ σταματήστε με τη δίκαια προσέγγιση όταν είστε πολύ μακριά από το δίκαιο. Δεν είναι καν αστείο… και να έχετε μια καλή ημέρα!

ΥΓ. Αν το διαβάζεις αυτό σήμερα και μπορείς να ταυτιστείς… Λυπάμαι, γιατί ξέρω πώς είναι… και σου στέλνω την αγάπη μου!”

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!