Για χρόνια, ειδικά στο εξωτερικό, βλέπουμε παπαράτσι να φωτογραφίζουν τα ανήλικα παιδιά διάσημων προσώπων και αυτό να αντιμετωπίζεται ως κάτι φυσιολογικό. Ωστόσο, επιτέλους, φαίνεται ότι οι ίδιοι οι διάσημοι έχουν αρχίσει να απαιτούν αλλαγές στον τρόπο, που αντιμετωπίζουν τα media τα παιδιά τους. Τον Μάιο η Sophie Turner, όταν κυκλοφόρησαν παπαρατσικές φωτογραφίες της κόρης της, δήλωσε αηδιασμένη, χαρακτήρισε ανατριχιαστικό ενήλικες να φωτογραφίζουν χωρίς συναίνεση ένα μωρό και ξεκαθάρισε ότι δεν δίνει σε κανέναν άδεια να τραβήξει το παιδί της. Αργότερα, στις αρχές του Ιουλίου, η Gigi Hadid ζήτησε, με μία ανοιχτή επιστολή προς τους παπαράτσι, τον Τύπο και τα fan accounts, το πρόσωπο της κόρης της να μη φαίνεται στις φωτογραφίες, που δημοσιεύουν. 

Η Blake Lively για τον παπαράτσι που παρακολούθησε και τρομοκράτησε τα παιδιά της

Το παράδειγμα τους ακολούθησε τώρα και η Blake Lively. Η Daily Mail Australia κυκλοφόρησε φωτογραφία της, όπου την βλέπουμε στη Νέα Υόρκη με τις τρεις κόρες της. Μάλιστα, η ίδια φαίνεται σε αυτή να μην ενοχλείται με τους παπαράτσι και να τους χαιρετάει χαμογελαστή. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι. 

Η εφημερίδα ανέβασε τη φωτογραφία και στο Instagram της, όπου η Lively σχολίασε αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα. Ο παπαράτσι, που είχε αναλάβει να τη φωτογραφίσει, φαίνεται ότι παρακολουθούσε για ώρα τα παιδιά της, ενώ κρυβόταν και πεταγόταν ξαφνικά σε διαφορετικά σημεία. Μάλιστα, όταν η ίδια προσπάθησε να του μιλήσει, εκείνος άρχισε να τρέχει. Η φωτογραφία, που φαίνεται να χαμογελάει και να χαιρετάει, τραβήχτηκε από άλλους παπαράτσι, που την άφησαν να τους μιλήσει και συμφώνησαν να την τραβήξουν μόνη και να μη φωτογραφίσουν τα παιδιά της.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός έγραψε: “Ενώσατε μαζί αυτές τις φωτογραφίες, για να φαίνεται σαν να χαιρετάω χαρούμενα. Αυτό, όμως, είναι απατηλό. Η πραγματική ιστορία είναι: Τα παιδιά μου παρακολουθούνταν από έναν άντρα όλη μέρα. Πεταγόταν και μετά κρυβόταν. Μία άγνωστη στον δρόμο καβγάδισε μαζί του, γιατί την αναστάτωνε αυτό που έβλεπε. Όταν προσπάθησα ήρεμα να προσεγγίσω τον φωτογράφο, που προσλάβατε να βγάλει αυτές τις φωτογραφίες, ώστε να του μιλήσω, εκείνος έτρεχε μακριά. Και πεταγόταν ξανά στο επόμενο τετράγωνο. 

Ελέγχετε το ιστορικό των φωτογράφων που πληρώνετε να παρακολουθούν παιδιά; Πού βρίσκεται η ηθική σας εδώ; Θα ήθελα να ξέρω. Ή απλά δεν ενδιαφέρεστε για την ασφάλεια παιδιών; Με τους φωτογράφους που μπόρεσα να μιλήσω, κατάφερα να συμφωνήσω να χαμογελάσω και να χαιρετήσω και να τους αφήσω να με φωτογραφίσουν μακριά από τα παιδιά μου, με τον όρο να αφήσουν ήσυχα τα παιδιά μου. Γιατί ήταν τρομακτικό. Να λέτε όλη την ιστορία. 

Τουλάχιστον, ακούστε τους ακολούθους σας. Αυτοί επίσης κατανοούν ότι είναι σκοτεινό και προβληματικό να πληρώνετε ανθρώπους να παρακολουθούν παιδιά. Παρακαλώ σταματήστε να πληρώνετε ενήλικες ανθρώπους να κρύβονται και να κυνηγούν παιδιά. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες, που θα μπορούσατε να δημοσιεύσετε χωρίς τα παιδιά. Παρακαλώ διαγράψτε την. Συγχρονιστείτε με την εποχή μας”. 

Η Blake Lively για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Μετά το σχόλιο της Lively, η εφημερίδα κατέβασε τη φωτογραφία από το Instagram της. Ωστόσο, έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την αλληλεπίδρασή τους στην αναδημοσίευση που έκανε το Comments By Celebs. Εκεί, η ηθοποιός σχολίασε ξανά, ώστε να ενημερώσει το κοινό για το τι μπορεί να κάνει, για να βοηθήσει την κατάσταση.

“Ένα απλό πράγμα που ο κόσμος μπορεί να κάνει είναι να σταματήσει να ακολουθεί και να μπλοκάρει όποιον δημοσιεύει φωτογραφίες παιδιών. Κάντε τους ελεύθερα αναφορά. Ή στείλτε τους ένα προσωπικό μήνυμα, εξηγώντας γιατί δεν τους ακολουθείτε. Είναι ένας απλός τρόπος να ευθυγραμμιστούμε με media που έχουν ηθική. Και πολλά έχουν. Όλα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν ένα κοινό. Οπότε, αν το κοινό κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θέλει κάτι -όπως φωτογραφίες παιδιών, τραβηγμένες από ανθρώπους που τα τρομοκρατούν και τα παρακολουθούν-, το μέσο ή ο λογαριασμός θα κάνει αυτό που θέλει το κοινό. Είναι ο μόνος τρόπος, που έκανε πολλούς ήδη να σταματήσουν. Επειδή ο κόσμος το απαίτησε”.