Το μουσικό genious της Billie Eilish δεν χωράει αμφιβολία. Αν και τα βραβεία δεν αποτελούν τα μόνα πειστήρια ταλέντου για έναν καλλιτέχνη, το να έχεις 7 Grammys στην ηλικία των 20 χρόνων, όπως η Eilish, είναι από μόνο του μια τρανταχτή απόδειξη καλλιτεχνικής οξυδέρκειας. Έτσι media και κοινό εδώ και κάποια χρόνια παραμιλούν για χάρη της μουσικής της και δικαίως.

Αυτό ωστόσο το οποίο αναφέρεται σπάνια σε σχέση με την καλλιτέχνη, και ίσως ορθά, είναι το σύνδρομο Tourette’s από το οποίο πάσχει. Όπως έχει πει στο παρελθόν, διαγνώστηκε με αυτό στην ηλικία των 11 ετών, όταν εκείνη και η οικογένειά της παρατήρησαν κάποια επαναλαμβανόμενα τικ, τα οποία επιδεινώθηκαν όσο μεγάλωνε.

Έπειτα από πολύ καιρό λοιπόν, η Eilish επανέφερε το ζήτημα όταν ρωτήθηκε από τον θρύλο David Letterman στο show του στο Netflix, My Next Guest Needs No Introduction, όπου βρέθηκε καλεσμένη την περασμένη Παρασκευή.

Όπως είπε, “Είμαι πολύ οκ να μιλάω για αυτό. Βασικά λετρεύω να απαντάω σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό, γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον, και γιατί είμαι εξαιρετικά μπερδεμένη με αυτό και δεν το καταλαβαίνω.”

Συνέχισε εξηγώντας με λεπτομέριες σχετικά λέγοντας, “Δεν υπάρχει περίοδος όπου δεν έχω καθόλου τικς, γιατί τα βασικά τικς που κάνω συνεχώς, όλη μέρα, είναι πχ το ότι κουνάω τα αυτιά μου μπρος πίσω, σηκώνω τα φρύδια μου και κάνω κλικ με το σαγόνι μου, τεντώνω τα χέρια μου από δω και από κει, σφίγγω τους μυς μου. Αυτά είναι πράγματα που δεν θα παρατηρήσει καποιος αν απλά μιλάει μαζί μου, αλλά για εμένα είναι πολύ εξαντλητικό.”

Όσο για το πως το αντιμετωπίζει, η καλλιτέχνης όπως λέει το έχει αποδεχτεί εντελώς, “Δεν είναι πως μου αρέσει, αλλά πως να το κάνουμε είναι μέρος του εαυτού μου. Έχω συμφιλιωθεί με αυτό. Επομένως πλέον νιώθω σίγουρη μέσα σε αυτό.”

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!