Η Bella Hadid είναι ένα από τα διάσημα πρόσωπα, που δεν έχουν φοβηθεί να μιλήσουν με ειλικρίνεια, ακόμα και για θέματα ψυχικής υγείας. Τώρα, με αφορμή το εξώφυλλο και τη συνέντευξή της στην αμερικάνικη Vogue, αναφέρθηκε σε ένα ζήτημα που καιρό συζητάται γύρω από το όνομά της. Αυτό των πλαστικών επεμβάσεων.

Δεν είναι νέο ότι η Hadid για χρόνια κατηγορείται ότι έχει κάνει πολλές πλαστικές και έχει αλλάξει εντελώς την εμφάνισή της, με πολλούς να θέτουν ως αποδεικτικό στοιχείο μία φωτογραφία της απ’ όταν ήταν 13 ετών. Πλαστική στη μύτη, fillers, lifting είναι κάποιες μόνο από τις αισθητικές παρεμβάσεις, που τής έχουν χρεώσει, ενώ έχει ακουστεί και η θεωρία ότι πήγε με μία φωτογραφία της Carla Bruni σε πλαστικό και ζήτησε να τής αλλάξουν όλο το πρόσωπο, για να τής μοιάζει. Τώρα, το μοντέλο βάζει τα πράγματα στη θέση τους, εξηγεί πώς την επηρέασε η σύγκριση με την αδερφή της, ενώ παραδέχεται ότι έχει μετανιώσει τη μοναδική πλαστική επέμβαση, που πράγματι έχει κάνει, αυτή στη μύτη της. 

“Ήμουν η ασχημότερη αδερφή. Ήμουν η καστανομάλλα. Δεν είμαι όσο cool ήταν η Gigi, ούτε όσο εξωστρεφής. Αυτό έλεγε όντως ο κόσμος για εμένα. Και, δυστυχώς, όταν σού λένε πράγματα πολλές φορές, απλά τα πιστεύεις. Πάντα ρωτάω τον εαυτό μου, πώς ένα κορίτσι με τόσες ανασφάλειες, άγχος, κατάθλιψη, θέματα με την εικόνα του, θέματα λήψης τροφής, που μισεί να την αγγίζουν, που έχει έντονο κοινωνικό άγχος… Πώς μπήκα σε αυτή τη βιομηχανία; Με τα χρόνια, όμως, έγινα καλή ηθοποιός. Έβαζα ένα πολύ χαμογελαστό πρόσωπο ή ένα πολύ δυνατό πρόσωπο μπροστά. Πάντα ένιωθα ότι είχα κάτι να αποδείξω. Ο κόσμος μπορεί να πει οτιδήποτε για το πώς δείχνω, για το πώς μιλάω, για το πώς συμπεριφέρομαι. Σε επτά χρόνια, όμως, ποτέ δεν έχασα δουλειά, ποτέ δεν ακύρωσα δουλειά, ποτέ δεν άργησα σε δουλειά. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν δουλεύω τρελά. 

(…) Μακάρι να είχα κρατήσει τη μύτη των προγόνων μου. Πιστεύω ότι θα είχα μεγαλώσει να μού ταιριάζει. Ο κόσμος νομίζει ότι πείραξα ολοκληρωτικά το πρόσωπό μου, εξαιτίας μίας φωτογραφίας μου ως έφηβη, που δείχνω πρησμένη. Είμαι αρκετά σίγουρη ότι δεν δείχνεις το ίδιο τώρα με όταν ήσουν 13, σωστά; Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ filler. Ας βάλουμε απλά ένα τέλος σε αυτό. Δεν έχω θέμα με αυτό, αλλά δεν μού ταιριάζει. Όποιος νομίζει ότι έχω ανορθώσει τα μάτια μου ή όπως ονομάζεται αυτό – είναι ταινία προσώπου. Το παλιότερο κόλπο. Είχα αυτό το σύνδρομο του απατεώνα, που οι άνθρωποι με έκαναν να αισθάνομαι ότι δεν μού αξίζει τίποτα απ’ όλο αυτό. Ο κόσμος πάντα έχει κάτι να πει, αλλά αυτό που έχω να πω είναι πως ήμουν πάντα παρεξηγημένη από τη βιομηχανία και από τον κόσμο γύρω μου”.