Αυτό το διάστημα περιμένουμε όλο και περισσότερο κάτι νέο από την Adele. Γνωρίζουμε ότι το νέο album της θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2021, ενώ έχει ανακοινώσει ότι στις 15 Οκτωβρίου θα πάρουμε μία πρώτη γεύση, με το κομμάτι Easy On Me. Αυτή λογικά ήταν και η αφορμή της συνέντευξής της στη Vogue. Η τραγουδίστρια βρέθηκε στο εξώφυλλο του τεύχους Νοεμβρίου, με ένα εντυπωσιακό πράσινο Valentino φόρεμα και σκουλαρίκια Cartier.

© Vogue

Γενικώς για δύο λόγους αξίζει να ασχοληθούμε με την παρουσία της στο περιοδικό. Ο ένας είναι όλα τα outfits, που έβαλε για την φωτογράφιση. Από Gucci σακάκι με Ralph Lauren πουκάμισο και ένα έντονο μπλε φόρεμα Balenciaga μέχρι σετ τύπου πυτζάμες NK Imode και ένα φούξια φόρεμα Valentino. Ο άλλος είναι όλα όσα μοιράστηκε σχετικά με την πιο αγχώδη περίοδο της ζωής της, το διαζύγιο της, αλλά και το πολυαναμενόμενο νέο album της.

Το διαζύγιο με τον Simon Konecki

Η Adele ήταν παντρεμένη δύο χρόνια με τον Simon Konecki και είχαν αποκτήσει μαζί τον γιο τους, Angelo, όταν αποφάσισαν να χωρίσουν. Μία απόφαση, φυσικά, που είχε ληφθεί πολύ πριν ανακοινωθεί στον υπόλοιπο κόσμο, τον Απρίλιο του 2019. Η ίδια εξηγεί ότι τίποτα κακό δεν συνέβη μεταξύ τους.  Απλά πλέον δεν ένιωθε χαρούμενη.

“Απλά δεν ήμουν χαρούμενη. Κανένας μας δεν έκανε κάτι λάθος. Κανένας μας δεν πλήγωσε τον άλλον ή κάτι τέτοιο. Ήταν απλά ότι ήθελα ο γιος μου να με βλέπει να αγαπάω πραγματικά και να αγαπιέμαι. Είναι πραγμαικά σημαντικό για εμένα.

Αν μπορέσω να φτάσω τον λόγο που έφυγα, που ήταν το κυνήγι της δικής μου ευτυχίας, ακόμα κι αν έκανε τον Angelo πραγματικά στεναχωρημένο, αν μπορέσω να βρω αυτή την ευτυχία και με δει μέσα σε αυτή την ευτυχία, τότε ίσως καταφέρω να συγχωρέσω τον εαυτό μου. Μου είπε στα μούτρα μου, ‘Μπορείς να με δεις;’ και εγώ είπα ‘Ε, ναι’. Και απάντησε, ‘Επειδή εγώ δεν μπορώ να σε δω’. Λοιπόν, όλη μου η ζωή κατέρρευσε εκείνη την στιγμή. Ήξερε ότι δεν βρισκόμουν εκεί. Τότε ξεκίνησα να μοιράζομαι πράγματα μαζί του”.

© Vogue

Μάλιστα, η Adele ανέφερε και τη συμβουλή, που της έδωσε ο ψυχοθεραπευτής της την περίοδο του διαζυγίου. “Ο ψυχοθεραπευτής μου μού είπε ότι έπρεπε να κάτσω με τον 7χρονο εαυτό μου. Γιατί είχε μείνει μόνη της. Και χρειαζόταν να πάω να καθίσω μαζί της και πραγματικά να αναγνωρίσω πώς ένιωθα όσο μεγάλωνα. Και τα θέματα με τον πατέρα μου, πράγμα που απέφευγα. Το να μην είσαι σίγουρος, αν κάποιος που υποτίθεται ότι σε αγαπάει, όντως σε αγαπάει, και να μην σε βάζει σε προτεραιότητα σε κανένα επίπεδο όταν είσαι μικρός. Το υποθέτεις και απλά το συνηθίζεις. Οπότε η σχέση μου με τους άντρες γενικά όλη μου τη ζωή έχει γίνει: Θα με πληγώσεις, οπότε θα σε πληγώσω πρώτη. Είναι απλά τοξικό και με εμποδίζει από το να βρω πράγματι την ευτυχία”.

Ο χρόνος του άγχους της

Όλη η χρονιά του κορωνοϊού και των lockdowns ήταν για τους περισσότερους από τις πιο αγχώδεις. Ωστόσο, η Adele είχε περάσει έναν χρόνο νωρίτερα την μεγαλύτερη περίοδο άγχους της, αμέσως μετά το διαζύγιο. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η τρομερά πολλή γυμναστική, που κάνει τα τελευταία χρόνια, δεν είχε ποτέ σκοπό την απώλεια βάρους, αλλά την αντιμετώπιση τους άγχους της.

© Vogue

“Έκανα πολλή ηχοθεραπεία. Έκανα πολύ διαλογισμό. Έκανα πάρα πολλή ψυχοθεραπεία. Και ξόδεψα πολύ χρόνο με τον εαυτό μου. Η γυμναστική ήταν το κλειδί. Έγινε ο χρόνος για εμένα. Συνειδητοποίησα ότι όταν έκανα γυμναστική, δεν είχα καθόλου άγχος. Δεν είχα ποτέ στόχο να χάσω βάρος. Σκέφτηκα ότι αν μπορώ να κάνω το σώμα μου φυσικά δυνατό και μπορώ να το νιώσω και να το δω, τότε ίσως κάποια μέρα μπορέσω να κάνω τα αισθήματα και το μυαλό μου φυσικά δυνατά.

Θα πέρναγα μία όμορφη νύχτα με τις φίλες μου και μετά θα ξύπναγα σαν ένα τσουνάμι να ερχόταν κατά πάνω μου. Θυμάμαι να κάθομαι με δύο φίλες μου και να είμαι κάπως, ‘Πότε θα σταματήσω να νιώθω έτσι;’ και θα απαντούσαν, ‘Με τον καιρό’. Και θα έλεγα, ‘Ναι, αλλά σε πόσο καιρό;’. Και μία από αυτές έκλαψε και είπε, ‘Δεν ξέρω. Θα είναι διαδρομή’. Και όντως ήταν”.

© Vogue

Το νέο της album

Η Adele δεν αποκάλυψε ούτε το όνομα του νέου της album, ούτε την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Ωστόσο, εξήγησε σε τι θα διαφέρει από τα προηγούμενα. Κατ’ αρχάς, όλα τα κομμάτια έγιναν σταδιακά ένας τρόπος, έτσι ώστε ο γιος της μία μέρα να τα ακούσει και να κατανοήσει καλύτερα εκείνη την περίοδο της ζωής της.

“Έχει τόσες πολλές απλές ερωτήσεις για εμένα, που δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν ξέρω την απάντηση. Όπως, ‘Γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μένουμε μαζί;’, Απλά οι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό όταν παίρνουν διαζύγιο. ‘Αλλά γιατί όχι;’, Και είμαι σε φάση, δεν ξέρω. Δεν είναι αυτό που κάνει η κοινωνία. Και: ‘Γιατί δεν αγαπάς πια τον μπαμπά μου;’. Και εγώ λέω, ‘Αγαπάω τον μπαμπά σου. Απλά δεν είμαι ερωτευμένη’. Δεν μπορώ να τα κάνω αυτά να βγάλουν νόημα σε ένα 9χρονο”.

Επιπλέον, η τραγουδίστρια εξήγησε ότι η ίδια δεν αντιμετώπισε αυτό το album ως ένα album διαζυγίου, αλλά και ότι αυτή τη φορά δεν θα ρίξει το φταίξιμο στους άλλους, όπως έκανε στα προηγούμενα. “Συνειδητοποίηση ότι εγώ ήμουν το πρόβλημα. Γιατί όλα τα άλλα albums είναι σε φάση, ‘Εσύ έκανες αυτό! Εσύ έκανες εκείνο! Άντε γ@μήσου! Γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι για εμένα;’. Και μετά κατάλαβα: ‘Ω, σκατά, είμαι ο σταθερός παράγοντας βασικά. Ίσως φταίω εγώ!

Δεν είμαι σίγουρη ότι είναι album διαζυγίου. Δεν είναι απλά ένας από τους πρώην μου. Είναι ο πατέρας του παιδιού μου. Είναι περισσότερο σαν εγώ να παίρνω διαζύγιο από τον εαυτό μου.

Είναι ευαίσθητο θέμα για εμένα, αυτό το album, το πόσο πολύ το αγαπάω. Πάντα λέω ότι το 21 δεν μου ανήκει πλέον. Όλοι οι άλλοι το πήραν τόσο πολύ μέσα στις καρδιές τους. Αυτό δεν θα το αφήσω. Αυτό είναι το album μου. Θέλω να μοιραστώ τον εαυτό μου με όλο τον κόσμο, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα το αφήσω ποτέ”.

© Vogue