Έχουμε δει επανειλημμένως τον κόσμο, όταν βλέπει μία πετυχημένη γυναίκα, που δεν έχει τίποτα να της προσάψει, να καταλήγει να ασχολείται με το βάρος της με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Το ίδιο συνέβη και με την Adele, μία γυναίκα που έχει σπάσει πολλαπλά ρεκόρ στη μουσική βιομηχανία, αλλά τα τελευταία χρόνια όλοι φαίνεται να μην μπορούν να σταματήσουν να ασχολούνται με την απώλεια των κιλών της. Μάλιστα, πολλοί έσπευσαν να την κρίνουν αρνητικά γι’ αυτήν, χαρακτηρίζοντας την ως προδότρια, επειδή κατά την γνώμη τους συμβιβάστηκε με τα στερεότυπα ομορφιάς. Σχόλια ξεκάθαρα κωμικοτραγικά, αν σκεφτούμε ότι παλιότερα τής ασκούσαν αντίστοιχα αρνητική κριτική, ακριβώς γιατί είχε περισσότερα κιλά.

Η ίδια η Adele είχε σχολιάσει στην Oprah Winfrey πώς τα σχόλια, που δέχτηκε, την επηρέασαν αρνητικά, ενώ σε συνέντευξή της με την British Vogue είχε εξηγήσει ότι η απώλεια κιλών δεν ήταν εσκεμμένη. Στην πραγματικότητα, ήρθε ως επακόλουθο ενός εθισμού, που έπαθε με τη γυμναστική, μιας και αυτή τη βοηθούσε με την καταπολέμηση του άγχους της μετά το διαζύγιο της. Τώρα, η μουσικός αναφέρθηκε στο θέμα για ακόμα μία φορά, εξηγώντας στο BBC Radio 4 και το Desert Island Discs ότι είχε αισθανθεί απαίσια με τα σχόλια, που είχε ακούσει. 

“Ένιωσα απαίσια για κάποιους ανθρώπους, που αισθάνθηκαν ότι τα σχόλια των άλλων ανθρώπων σήμαιναν πως οι ίδιοι δεν δείχνουν καλά ή ότι δεν ήταν όμορφοι. Κάποιοι από αυτούς, που είδα, ήταν νέοι, ήταν τύπου 15 ετών. Και υπήρχαν κάποιοι άλλοι άνθρωποι, που ένιωσαν πολύ προδομένοι από εμένα, ήταν τύπου ‘Α, ενέδωσε στην πίεση όλου αυτού’. Πράγμα που δεν με ενόχλησε πραγματικά, γιατί δεν μού κρατάς εσύ το χέρι στις 4πμ, όταν σπαράζω στο κλάμα με άγχος και χρειάζομαι έναν περισπασμό”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!