Η Julia Hawkins, η υπερ-αιωνόβια δρομέας, έσπασε το ρεκόρ της ηλικιακής της κατηγορίας στην κούρσα των 100 μέτρων και ύστερα δήλωσε: “Ήταν καταπληκτικά!” Η πραγματικά εντυπωσιακή γυναίκα των 105 ετών ακούσει στο παρατσούκλι “Hurricane” και της χρειάστηκε μόλις 1 λεπτό και 2,95 δευτερόλεπτα για να κάνει τρέχοντας την διαδρομή στους αγώνες για Μεγαλύτερα Άτομα της Louisiana και να τερματίσει πρώτη, παρουσία των φίλων και των συγγενών της που την λατρεύουν και την θαυμάζουν.

Με αυτό της το κατόρθωμα, η Hawkins έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια ομαλού και ανώμαλου δρόμου και η πρώτη Αμερικανίδα, που όρισε το ρεκόρ αυτό για την συγκεκριμένη ηλικία, σύμφωνα με τους National Senior Games.

“Ήταν υπέροχα να βλέπω τόσα πολλά μέλη της οικογένειάς μου και φίλους,” είπε η ίδια μετά τον αγώνα “ήθελα όμως να το κάνω σε λιγότερο από ένα λεπτό.” Όταν την ρώτησαν αν θα ήθελε να ξανατρέξει απάντησε με ενθουσιασμό “Ναι!”

Ανάμεσα στους θεατές του αγώνα ήταν και δύο μαθήτριές της που είναι σήμερα στα ενενήντα τους. Η Julia Hawkins υπήρξε δασκάλα και ήταν παντρεμένη για 70 χρόνια με τον αγαπημένο της, που είχε γνωρίσει την πρώτη μέρα του κολλεγίου, ενώ μαζί του απέκτησε τέσσερα παιδιά. Η ίδια υποστηρίζει ότι αυτό το κατόρθωμα του τρεξίματος δεν της φαίνεται τίποτα το σπουδαίο: μια σταγόνα μέσα στον κουβά των εμπειριών της ζωής της.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Hawkins έγινε γνωστή για την εντυπωσιακή αντοχή της. Σε ηλικία 101 ετών, η πρώην δασκάλα από το Baton Rouge της Louisiana, έτρεξε στα 100 μέτρα, με τον εκπληκτικό χρόνο 40.12 δευτερόλεπτα στους USA Track and Field Outdoors Masters Championships.

“Μου αρέσει το τρέξιμο και μου αρέσει που δίνω έμπνευση και σε άλλους” είπε στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα. “Θέλω να συνεχίσω να τρέχω για όσον καιρό μπορώ,” πρόσθεσε. “Το μήνυμά μου είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσετε να ασκείστε αν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και χαρούμενοι όσο γερνάτε.”

Το 2019, η Hawkins κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια για τα 50 και 100 μέτρα στους Senior Games in Albuquerque, New Mexico. Μάλιστα είχε δηλώσει τότε ότι ήταν βέβαια ενθουσιασμένη που τα είχε πάει τόσο καλά, αλλά πίστευε ότι θα τα είχε πάει καλύτερα. “Ίσως να φταίει η ηλικία μου, ίσως και η ατμόσφαιρα όμως.”

Πρόσθεσε μάλιστα ως παρακίνηση για τους ανθρώπους της ηλικίας της ότι δεν είναι κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τα άτομα της ηλικίας της. “Εμένα μου αρέσει να κινούμαι και συνεχίζω να κινούμαι. Δεν κάνω ιδιαίτερη προπόνηση. Έκανα παλιότερα αλλά δεν νομίζω ότι την χρειάζομαι πια.”

Τρέχει πάντα με ένα λουλούδι στα μαλλιά της.