Αν δεν σας αρκεί η ζέστη που σας κάνει να λιώνετε, τότε δεν έχετε παρά να πατήσετε play και να δείτε τo extended cut της οντισιόν του Harry Styles στο X Factor, που περιλαμβάνει μερικά πλάνα που δεν είχαν προβληθεί ποτέ πριν.

Ο Harry, ο οποίος είναι μόλις 16 ετών στο βίντεο, επιδεικνύει λίγο από το χαρακτηριστικό deadpan χιούμορ και την αυθάδεια του, μιλώντας για τη γενέτειρά του, το Holmes Chapel, ως ένα μέρος που είναι αρκετά βαρετό, όπου δεν συμβαίνει ποτέ τίποτα. “Είναι αρκετά γραφικό”, σχολιάζει.

O Simon Cowell προσπαθώντας να σπάσει τον πάγο και να χαλαρώσει τον Harry τον ρωτά τι κάνει αυτή την περίοδο και καταλήγουν να μιλούν αρκετή ώρα για τη δουλειά του τελευταίου σε ένα αρτοποιείο. Μετά από μερικά ακόμη ice breakers, ο Styles φτάνει τελικά στην οντισιόν για το τραγούδι. “Η μαμά πάντα μου έλεγε ότι είμαι καλός ερμηνευτής, το ίδιο και οι φίλοι μου“, ακούγεται να λέει στους κριτές. Ο Cowell επισημαίνει ότι οι μαμάδες είναι συνήθως κακοί κριτές – με τον Harry Styles να συμφωνεί κάπως λέγοντας ότι γι’ αυτό ήρθε στην ακρόαση για να μάθει από τους ανθρώπους που ξέρουν. “Νομίζω ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω“, λέει, “αλλά νομίζω ότι με τη βοήθειά σας θα μπορούσα να γίνω πολύ καλύτερος από ό,τι είμαι“.

Στο footage λοιπόν που δεν έχουμε ξαναδεί, ο Harry τραγουδάει το “Hey, Soul Sister” και ειλικρινά δεν είναι καλός. Η μουσική τον καπελώνει και το άγχος του φαίνεται ότι τον έχει καταβάλει. Ωστόσο, ο Cowell αποφασίζει ότι ο Styles αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και τον ενθαρρύνει να τραγουδήσει ακαπέλα. Το κάνει, προσφέροντας μια πολύ πιο εντυπωσιακή ερμηνεία του “Isn’t She Lovely?” του Stevie Wonder, που ήταν και αυτή που προβλήθηκε τελικά. Είναι πραγματικά απίστευτο να βλέπεις τα origins του καλλιτέχνη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου.