Δυστυχώς, έχουμε πολλές φορές ακούσει ότι διάσημα πρόσωπα κλέβουν brand names μικρότερων ή λιγότερο γνωστών επιχειρήσεων. Ήταν μόλις το περσινό καλοκαίρι, όταν μία μικρή επιχείρηση προϊόντων περιποίησης κατήγγειλε ότι η Kim Kardashian προσπαθεί να πατεντάρει ουσιαστικά το δικό της εμπορικό σήμα, για τα (επίσης) προϊόντα περιποίησης, που ετοίμαζε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει τώρα με την Hailey Baldwin Bieber. 

Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε ότι το μοντέλο ετοιμάζει τη δική της σειρά προϊόντων περιποίησης με το όνομα rhode. Το brand name προέκυψε από το μεσαίο της όνομα, που είναι Rhode. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ήδη μία εταιρεία ρούχων, που ονομάζεται Rhode και που έχει δημιουργηθεί εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, από το 2013. Όταν, λοιπόν, η σειρά της Baldwin Bieber κυκλοφόρησε πριν περίπου μία εβδομάδα, οι συνιδρύτριες της εταιρείας ρούχων, Purna Khatau και Phoebe Vickers, αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση και να ζητήσουν μέσω μήνυσης το μοντέλο να αλλάξει το όνομα του brand της. 

Σε νομικά έγγραφα, που διέρρευσαν στο People, βλέπουμε ότι οι δύο γυναίκες εξηγούν πόσο έχουν προσπαθήσει, για να θεμελιώσουν το brand τους, ώστε σήμερα να έχουν φτάσει να δίνουν ρούχα σε celebrities, όπως η Rihanna και η Beyoncé, αλλά και να αναμένουν συνολικά κέρδη 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Μάλιστα, στα έγγραφα σημειώνουν ότι έχουν πατεντάρει το εμπορικό σήμα Rhode για αρκετά ρούχα και αξεσουάρ και βρίσκονταν σε διαδικασίες να κάνουν το ίδιο και για άλλους τομείς, όπως προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Επιπλέον, στη μήνυση αναφέρεται και ότι ενώ η πλατφόρμα του Instagram είχε δεσμευτεί να τούς παραχωρήσει το username rhode, τελικά αυτό δόθηκε στην εταιρεία της Baldwin Bieber, παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει καμία δημοσίευση από το brand της μέχρι και τις 8 Ιουνίου του 2022.

Όταν η μήνυση έγινε γνωστή, οι δύο γυναίκες αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα στο Instagram. Εκεί εξήγησαν ότι δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το απλά το μοντέλο να αλλάξει το όνομα του brand της, μιας και η κατάσταση βλάπτει τόσο τις ίδιες και την επιχείρησή τους, όσο και τους εργαζόμενους τους. Παράλληλα, αποκάλυψαν ότι η Baldwin Bieber, η οποία για την ώρα δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για το θέμα, σίγουρα γνώριζε ότι έχουν brand με το ίδιο όνομα, μιας και πριν από μία τετραετία τούς είχε ζητήσει να τής το πουλήσουν. 

“Εννέα χρόνια πριν, παραιτηθήκαμε από τις δουλειές μας και ιδρύσαμε την Rhode από το διαμέρισμά μας, δημιουργώντας μία εταιρεία μόδας από το τίποτα. Είμαστε δύο γυναίκες επιχειρηματίες, που γνωρίστηκαν στο κολλέγιο, έχτισαν το brand RHODE και έριξαν χρόνια σκληρής δουλειάς στη μικρή εταιρεία τους.

Σήμερα, αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε μήνυση κατά της Hailey Bieber και της νέας σειράς περιποίησης της, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα και που χρησιμοποιεί το brand name ‘rhode’. Δεν θέλαμε να καταθέσουμε αυτή τη μήνυση, αλλά έπρεπε να το κάνουμε, για να προστατεύσουμε την επιχείρησή μας.

Θαυμάζουμε τη Hailey. Έχει δουλέψει σκληρά και έχει κατακτήσει την ικανότητα να δημιουργήσει τη δική της σειρά περιποίησης. Δεν θέλουμε να μηνύσουμε τη Hailey. Θέλουμε να την τιμήσουμε. Ως επίσης γυναίκες επιχειρηματίες, τής ευχόμαστε κάθε επιτυχία. 

Η Hailey μπορούσε να διαλέξει το οποιοδήποτε brand name για τη σειρά περιποίησης της. Εμείς έχουμε μόνο το brand name ‘RHODE’, που έχουμε χτίσει. Αυτός είναι ο λόγος, που δεν της πουλήσαμε το brand name, όταν το ζήτησε πριν τέσσερα χρόνια, και αυτός είναι ο λόγος, που τώρα τής ζητάμε να αλλάξει το brand name της σειράς περιποίησης της. Το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το brand name μας βλάπτει την επιχείρησή μας, τους εργαζόμενους μας, τους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας. 

Έχουμε εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα της μήνυσης, αλλά ελπίζουμε ότι η Hailey τώρα θα καταλάβει την βλάβη, που είμαστε σίγουρες ότι ποτέ δεν ήθελε να προκαλέσει και ότι θα αλλάξει το brand name της σειράς περιποίησης της. Ευχαριστούμε όλους όσους εκτιμάτε το όραμά μας και μάς στηρίζετε”.