Όπως λέει η Sienna Miller, ο Jude Law ήταν “σπουδαίος ηθοποιός” για τον  Harvey Weinstein εκείνη την εποχή.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς “The Anatomy of a Scandal” μίλησε στον Guardian, και ανάμεσα στα όσα είπε, ήταν και η επαφή στην οποία είχε έρθει με τον καταδικασμένο πλέον βιαστή, πρώην κραταιό παραγωγό του Χόλυγουντ, Harvey Weinstein. Θυμίζουμε ότι όλο το κίνημα #metoo, ξεκίνησε ουσιαστικά όταν άρχισαν να έρχονται στο φως τα εγκλήματα αυτού του παντοδύναμου ανθρώπου της βιομηχανίας του θεάματος, ο οποίος για δεκαετίες βίαζε, κακοποιούσε σεξουαλικά, λεκτικά και συναισθηματικά σχεδόν κάθε γυναίκα που βρισκόταν στον δρόμο του και φυσικά είχε μια αδυναμία στις νέες και ωραίες ηθοποιούς. Δεν είναι λίγες οι διάσημες σήμερα ηθοποιοί που περιγράφουν τον τρόμο με τον οποίο βίωσαν τις όποιες επαφές τους με τον Weinstein.

Ο κινηματογραφικός παραγωγός και σεξουαλικό αρπακτικό Harvey Weinstein βρέθηκε ένοχος για τα εγκλήματα που κατηγορούνταν το 2020 και καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης. Ήταν μεγαλοστέλεχος της Miramax Films και της Weinstein Company.

Μιλώντας λοιπόν στον Guardian η Sienna Miller σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Weinstein, είπε ότι μάλλον δεν της της είχε κάνει “πρόταση” εκείνης γιατί βρισκόταν σε σχέση με τον Jude Law την εποχή που δούλευε μαζί του στην ταινία του 2006, Factory Girl.

“Ήμουν το κορίτσι του Jude και μάλλον αυτό με προστάτεψε. Ο Jude ήταν σπουδαίος ηθοποιός για τον Harvey,” είπε. Τόνισε μάλιστα ότι όταν ο Weinstein την έκανε να κλάψει, το θεώρησε κάτι σαν ιεροτελεστία περάσματος σε ένα άλλο επίπεδο.

“Έκανα πρόβα μια μέρα με τον Steve Buscemi και με φώναξε ο Harvey να πάω στο γραφείο του. Είπα, “είμαι σε πρόβα” κι εκείνος φώναξε “Τώρα!” και μου έστειλε ένα αυτοκίνητο να με πάρει. Όταν μπήκα στο γραφείο του, με κάθισε κάτω και μου είπε “Δεν θα συνεχίσεις να βγαίνεις σε γ—-νες εξόδους, σε πάρτι κλπ.” Η αλήθεια είναι ότι διασκέδαζα αρκετά τότε, κατάφερνα όμως να είμαι συνεπής στην δουλειά μου.”

“Στεκόταν από πάνω μου όσο φώναζε, ενώ εγώ ήμουν στο κάθισμά μου, με χείλια που έτρεμαν, μέχρι που έφυγε κοπανώντας την πόρτα. Τότε ξέσπασα σε κλάματα, αλλά εκείνος επέστρεψε και είπε, “αυτό γιατί είμαι γ—να περήφανος για σένα” και ύστερα ξανακοπάνησε την πόρτα πίσω του.”

Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι “Δεν είχες την αίσθηση ότι είχες γίνει κάποια μέχρι να σε κάνει να κλάψεις ο Weinstein. Εγώ σκέφτηκα τότε ότι έτσι πρέπει να κάνουν όλοι οι παραγωγοί του Χόλυγουντ. Πραγματικά ένοιωσα ότι μου έδωσε την μεγαλύτερη αναγνώριση που θα μπορούσα να έχω. Ήμουν πραγματικά ευγνώμων.”

Η Miller εξήγησε ότι δεν τον φοβόταν πραγματικά γιατί δεν γνώριζε ότι ήταν βιαστής τότε και πρόσθεσε: “Μου είχε ζητήσει να συναντηθώ μαζί του σε ένα ξενοδοχείο αλλά εγώ έφερα μαζί μου και άλλους από την παραγωγή, οπότε δεν μου συνέβη τίποτα κακό.”

Η ηθοποιός συνάντησε τον Jude Law το 2003 στο set της ταινίας Alfie. Μετά από ένα χρόνο σχέσης, αρραβωνιάστηκαν τα Χριστούγεννα του 2004. Η Miller διέλυσε τον αρραβώνα όταν μαθεύτηκε ότι ο Law είχε μια περιπέτεια με την νταντά των παιδιών του, Daisy Wright το αμέσως επόμενο έτος. Το ζευγάρι ξαναήρθε κοντά το φθινόπωρο του 2009 και έμειναν μαζί για περίπου έναν χρόνο ακόμα, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 που ξαναχώρισαν.