Η Paris Hilton είναι ακόμα μία γυναίκα, που “τσαλαπατήθηκε” στον βωμό του σεξισμού των 00s. Δεν είναι απλά ότι τα media αποφάσισαν να την παρουσιάσουν ως μία χαζή και επιφανειακή ξανθιά. Είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αποφάσισε να την κανιβαλίσει βάσει μίας από τις πιο τραυματικές εμπειρίες της ζωής της.  

Το sex tape και η στάση των media

Στα 18 της, ήταν σε σχέση με τον 13 χρόνια μεγαλύτερό της και επαγγελματία παίχτη pokerRick Salomon. Από εφηβική αφέλεια και εμπιστοσύνη, όπως η ίδια έχει πει χαρακτηριστικά, δεν αντέδρασε όταν εκείνος αποφάσισε να μαγνητοσκοπήσει μία προσωπική τους στιγμή. Τρία χρόνια αργότερα, όμως, όταν πλέον είχαν χωρίσει, ο Salomon πούλησε την κασέτα, με τον τίτλο One Night in Paris 

Η αντίδραση όλου του κόσμου και ειδικά των mainstream media; Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να στριμώξει στη γωνία τον Salomon και να του ζητήσει εξηγήσεις. Αντιθέτως, όλοι στράφηκαν στην Hilton, τόσο για να την κατηγορήσουν, όσο και για να την γελοιοποιήσουν. Αυτό που στην πραγματικότητα ήταν revenge porn, αντιμετωπίστηκε ως λάθος της Hilton. Δεν της απέδωσαν ευθύνες μόνο γιατί δέχτηκε να κάνει το βίντεο με τον τότε σύντροφό της, αλλά και δεν την πίστευαν όταν επέμενε ότι η διανομή του sex tape δεν είχε γίνει με τη συγκατάθεσή της. Ό,τι κι αν έλεγε, όλοι την αντιμετώπιζαν σαν να είχε δημοσιοποιήσει η ίδια το βίντεο για περισσότερη δημοσιότητα. Και σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρθηκαν για την ψυχική της κατάσταση.  

Η ίδια έχει περιγράψει ότι έκλαιγε κάθε μέρα και δεν έβγαινε από το σπίτι της. Μάλιστα, στο ντοκιμαντέρ του Netflix, The American Meme, το 2018 είχε περιγράψει ότι αισθανόταν σαν να έχει βιαστεί, σαν να είχε χάσει ένα κομμάτι της ψυχής της και ότι ήθελε να πεθάνει. Μέσα, λοιπόν, σε αυτή την συναισθηματική κατάσταση δεν έπρεπε να διαβάζει μόνο ό,τι κακία γραφόταν για εκείνη, αλλά να ανοίγει και την τηλεόρασή της και να την κοροϊδεύουν σχεδόν σε κάθε εκπομπή. Όσο για το αν της δινόταν βήμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της; Όπου ήταν καλεσμένη, φαινόταν ότι στην πραγματικότητα ήθελαν να την ξευτιλίσουν κι εκεί, απλά μέσα στα μούτρα της. 

Τραύμα και μετατραυματικό στρες 17 χρόνια μετά

Τώρα, 17 χρόνια μετά, η Hilton μιλάει για το πώς εκείνο το revenge porn την στοιχειώνει μέχρι σήμερα. Σε συνέντευξή της με το Vanity Fair ανέφερε πως έχει καταλάβει ότι πρόκειται για κάτι που θα την πονάει όλη της τη ζωή, αλλά και ότι μέχρι σήμερα είναι τραυματισμένη ψυχικά και βιώνει μετατραυματικό στρες. Μάλιστα, εξηγεί ότι δεν είναι μόνο το sex tape που την τραυμάτισε, αλλά και η τότε στάση του κόσμου.  

“Υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Όταν συνέβη, ήταν τρομερά κακοί μαζί μου. Ο τρόπος, με τον οποίο μίλαγαν για εμένα στα talk shows και στα media, το να τα βλέπω με την οικογένειά μου, μου ράγιζε την καρδιά. Έκλαιγα κάθε μέρα, δεν ήθελα να φύγω από το σπίτι μου, ένιωθα ότι η ζωή μου είχε τελειώσει.  

Ήταν μία ιδιωτική εμπειρία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Αγαπάς κάποιον, τον εμπιστεύεσαι και ξαφνικά η εμπιστοσύνη αυτή προδίδεται με αυτόν τον τρόπο και όλος ο κόσμος κοιτάει και γελάει. Ήταν ακόμα πιο επίπονο για εμένα το γεγονός ότι ο κόσμος πίστευε ότι το έκανα επίτηδες. Αυτό με σκότωνε. Ακόμα βιώνω μετατραυματικό στρες όταν μιλάω γι’ αυτό”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!