Σας έχουμε ήδη μιλήσει για την διαρροή του εγγράφου του Ανώτατου Δικαστηρίου από το Politico σύμφωνα με το οποίο υπάρχει περίπτωση να αναστραφεί το Roe V Wade, δηλαδή η δικαστική απόφαση που προστατεύει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών στις ΗΠΑ. Προφανώς αυτή είναι μια αρκετά δυστοπική κατάσταση την οποία πολλά δημόσια πρόσωπα έχουν σχολιάσει αλλά και τις συνέπειες που μπορεί μια τέτοια απόφαση να έχει. Μάλιστα εκτός από πολιτικούς, ορισμένα άτομα από την showbiz επίσης μίλησαν σχετικά.

Αναμεσά τους από την μουσική βιομηχανία στο συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκαν τόσο η Cher όσο και η Phoebe Bridgers, η οποία μάλιστα χρειάστηκε να πάρει, όπως είπε, το χάπι της άμβλωσης πολύ πρόσφατα. Σε αυτές έρχεται τώρα να προστεθεί και η Olivia Rodrigo η οποία διέκοψε την χθεσινή συναυλία της στα πλαίσια του Sweet and Sour Tour, προκειμένου να μιλήσει για την όλη κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, είπε, “Δεν μπορούσα παρά να αεκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να μιλήσω για το πόσο στενοχωρήμένη είμαι σκεπτόμενη την πιθανότητα το Ανώτατο Δικαστήριο να αντιστρέψει το Roe v. Wade. Όταν μια γυναίκα μας λέει πως το σώμα της δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνεται λεία στα χέρια των πολιτικών, ελπίζω πως θα καταφέρουμε να υψώσουμε τις φωνές μας και θα προστατεύσουμε το δικαίωμά μας στην ασφαλή άμβλωση, ένα δικαίωμα που τόσες πολλές πριν από εμάς πάλεψαν σκληρά για να κατακτήσουν. Είναι τόσο σημαντικό.”

Επίσης πολύ σημαντικό βέβαια είναι άτομα σαν την Rodrigo με τόσο τεράστια πλατφόρμα να μιλούν ανοιχτά και ξεκάθαρα για αυτά τα ζητήματα επηρεάζοντας έτσι όσο γίνεται περισσότερο κόσμο προς την σωστή κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά το επίμαχο έγγραφο, το Ανώτατο Δικαστήριο έχει επιβεβαιώσει πως είναι αυθεντικό και υπάρχει. Ωστόσο τονίζει πως η τελική δικαστική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!