“Το κίνημα metoo δεν εκδηλώθηκε στο χώρο του τραγουδιού γιατί είναι δύσκολο να τα βάλεις με τη νύχτα”, είπε η γνωστή τραγουδίστρια.

Η Μαριάντα Πιερίδη έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και την Όλγα Λαφαζάνη και τα όσα είπε, μόνο έκπληξη δεν μας προκάλεσαν. Ο κόσμος της νύχτας και των μαγαζιών έχει μείνει μέχρι στιγμής απλησίαστος από το κίνημα metoo, ενώ κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι είναι αγγελικά πλασμένος. Η γνωστή τραγουδίστρια είχε πολλά να πει γι’ αυτό:

‘Υπάρχουν και στο χώρο του τραγουδιού κακοποιητικές συμπεριφορές. Το κίνημα metoo δεν εκδηλώθηκε στο χώρο του τραγουδιού γιατί είναι δύσκολο να τα βάλεις με τη νύχτα. Διευθυντής δισκογραφικής μού πρότεινε να πάμε για φαγητό. Αρνήθηκα ευγενικά και μου είπε πως δεν θα κάνω καριέρα στο τραγούδι.

Τη μόνη φορά που με είδε ο σύζυγός μου στο μαγαζί που τραγουδούσα ήταν και η τελευταία μου μέρα στο τραγούδι. Ο επιχειρηματίας μού έφερε το μεροκάματό μου και ήθελε να το πάρω μόνη μου από την τσέπη του. Μου γύρισε την πλάτη και έσκυψε για να τα πάρω από την πίσω τσέπη του παντελονιού του. Έγινε χαμός στο καμαρίνι και σταμάτησα. Σε άλλο μαγαζί, έχω κρύψει κοπέλα στην ντουλάπα μου γιατί την έψαχνε ο επιχειρηματίας που της την έπεφτε διαρκώς.”

Όπως φαίνεται όμως οι σεξουαλική κακοποίηση δεν είναι το μόνο βάσανο των γυναικών που θέλουν να κάνουν καριέρα στο τραγούδι και στα ανάλογα μαγαζιά. Οι ίδιοι οι συνάδελφοι μεταξύ τους βρίσκουν τον τρόπο να μειώσουν και να φράξουν τον δρόμο των νεότερων τραγουδιστριών (και τραγουδιστών προφανώς).

“Έχω προδοθεί πολλές φορές στη δουλειά, μου έχουν χαμηλώσει το μικρόφωνο από κόμπλεξ. Ο καλλιτέχνης που μου χαμήλωνε το μικρόφωνο είχε σχέσεις με τους ανθρώπους της επιχείρησης και δεν μπορούσα να μιλήσω. Έδωσα το χαμηλωμένο μου μικρόφωνο σε καλεσμένη τραγουδίστρια και την άλλη μέρα με έβριζε γιατί νόμιζε ότι το έκανα επίτηδες. Αναγκάστηκα να της τηλεφωνήσω την άλλη μέρα και να της εξηγήσω ότι έτσι είναι τα πράγματα για μένα”.

“Μεγάλωσα στερητικά γιατί ήρθαμε πρόσφυγες από την Κύπρο. Δούλευα από μικρή και παράλληλα πήγαινα στο ωδείο. Ότι κατάφερα στη ζωή μου το κατάφερα μόνη μου. Όταν ήρθαμε από την Κύπρο δεν είχαμε να φάμε. Θυμάμαι τακτικά την μητέρα μου να κλαίει γι’ αυτό”, είπε κλείνοντας η Μαριάντα Πιερίδη.