Φωτογραφία: Lego

Στον όμορφο κόσμο της Lego, “Όλα είναι υπέροχα”, η τελευταία τους όμως παραγωγή είναι αφιερωμένη στην συμπεριληπτικότητα. Το νέο σετ της εταιρίας που ονομάζεται «Όλοι είμαστε Υπέροχοι», παρουσιάζει μια ριγέ βάση σαν ουράνιο τόξο και 11 μονόχρωμες φιγούρες που ταιριάζουν όλες με ένα από τα χρώματα της βάσης. Σύμφωνα με το site της Lego, το σετ εμπνέεται από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και “τιμά την θετική στάση και την καλοσύνη μέσα στις οικογένειες, τις κοινότητές και τον κόσμο μας.”

Το σετ “Όλοι είναι υπέροχοι” δημιουργήθηκε από τον αντιπρόεδρο σχεδιασμού της Lego, Matthew Ashton. Σε μια του ανάρτηση ο Matthew, μοιράστηκε το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σετ δημιουργήθηκε με βάση το αίσθηση ότι ως κοινωνία θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα προκειμένου να δείξουμε την αποδοχή και την αγάπη μας ο ένας για τον άλλον. “Όντας ΛΟΑΤΚΙ+ κι ο ίδιος, ένοιωθα ότι πρέπει να δώσω κι εγώ ένα στίγμα, να κάνω μια καθαρή δήλωση υπέρ της αγάπης και της συμπεριληπτικότητας και γενικά να στείλω μια γερή δόση της LEGO αγάπης σε όλους όσους την χρειάζονται. Τα παιδιά είναι το πρότυπό μας γιατί είναι θετικά απέναντι σε όλους, άσχετα από που προέρχονται. Κάτι για το οποίο θα έπρεπε να προσπαθούμε όλοι. Το σετ αυτό δεν είναι μόνο για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Είναι και για όλους τους συμμάχους τους – γονείς, αδέρφια, φίλους, συμμαθητές, συναδέλφους κλπ- που βρίσκονται εκεί έξω επίσης.”

Φωτογραφία:Lego

Ο Matthew συνεχίζει γράφοντας: “Η αντιπροσώπευση είναι τόσο σημαντική! Νομίζω ότι κάνοντας μικρά βήματα κι έχοντας προϊόντα όπως ο “Όλοι είμαστε υπέροχοι” εκεί έξω με φιγούρες που αντιπροσωπεύουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, μας επιτρέπει να δούμε ότι τα πράγματα βελτιώνονται με τον καιρό και υπάρχει μια θέση για όλους μας. Αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα που δίνει η κυκλοφορία του σετ αυτού και μας κάνει περήφανους.”

Το σετ είναι πραγματικά απλό, ο Matthew όμως συμπεριέλαβε κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες, όπως η μαύρη και η καφετιά ρίγα που αντιπροσωπεύουν την διαφορετικότητα  μέσα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως και την ανοιχτή γαλάζια, την λευκή και την ροζ ρίγα για να αγκαλιάσει ιδιαίτερα την τρανς κοινότητα.

“Επίτηδες έβαλα την πορτοκαλί drag queen στο σετ, γνέφοντας καθαρά και σε αυτήν την αστραφτερή πλευρά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ελπίζω να δώσει χαρά και στην κατασκευή του και όταν να το κοιτάς.” είπε ο Matthew. “Αυτό στέλνει ένα μήνυμα σε όλους ότι αυτά είναι που πρεσβεύουμε στην  LEGO Group, κι ότι θέλουμε να σας αγκαλιάσουμε όλους. Άλλωστε η δημιουργικότητα είναι για όλους. Πραγματικά πιστεύουμε ότι ο καθένας μας είναι υπέροχος. Έχουμε όλοι το δικαίωμα να είμαστε αποδεκτοί, δημιουργικοί και να μας αγαπούν. Με αυτό το σετ ελπίζουμε να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για όλους, άσχετα με το ποιος είναι ο καθένας.”

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!