Κατά την γνώμη μας η Kim Kardashian αποτελεί αυτή την στιγμή μια από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες στον κόσμο. Η αλήθεια είναι βέβαια πως έχτισε την αυτοκρατορία της πάνω σε μια ήδη προνομιούχα προϋπάρχουσα κατάσταση, επομένως ήταν ήδη κάμποσα βήματα μπροστά σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο. Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως η ίδια δεν έχει καταφέρει πολύ σημαντικά πράγματα, χάρη στην οξυδέρκειά της. Είτε μας αρέσει είτε όχι, είτε η αισθητική μας συμπλέει με την δική της είτε όχι, δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως η Kim βρίσκεται εδώ και κάποια χρόνια στην κορυφή.

Με όλα της τα κατορθώματα, υπάρχει κάτι που η mega-influencer αρνείται να καταλάβει, και αυτό είναι προφανώς το μεγάλο προνόμιό της και το γεγονός πως τα δικά της εργαλεία, επαγγελματικά και οικονομικά δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με αυτά του απλού κόσμου. Και αυτό, καλώς ή κακώς βγαίνει προς τα έξω. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, ένα εξαιρετικά προκλητικό σχόλιο που είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο. Πιο συγκεκριμένα, η Kim είχε πει σε μια συνέντευξη στο Variety πως ο λόγος που ορισμένες γυναίκες δεν είναι τόσο επιτυχημένες όσο εκείνη είναι γιατί “δεν σηκώνουν τον κ*λο τους να δουλέψουν”, αγνοώντας παντελώς το γεγονός πως οι περισσότεροι δεν έχουν γεννηθεί σε μια πλούσια οικογένεια με όλες τις “σωστές” διασυνδέσεις όπως η ίδια. Και όπως είναι λογικό το ίντερνετ στράφηκε εναντίον της, δικαίως αν μας ρωτάτε.

Δυστυχώς το επόμενο ανάλογο σχόλιο δεν άργησε να έρθει. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Allure, η mega-influencer είπε για ακόμα μια φορά κάτι που αποδεικνύει πως βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Πιο συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για την ρουτίνα ομορφιάς της, μίλησε με κάθε λεπτομέρια για το τι κάνει. Εκτός άλλων είπε πως κάθε βράδυ, αφού βάλει τα παιδιά της για ύπνο, κάνει θεραπείες laser στο πρόσωπό της. Σε συνέχεια των όσων είπε για το εντυπωσιακά πολύπλοκο και χρονοβόρο beauty routine της, η δημοσιογράφος την ρώτησε κατά πόσο αισθάνεται “υπεύθυνη ή ακόμα και ένοχη για το γεγονός πως μέσα από την εικόνα της έχει δημιουργήσει πολύ ψηλά μη ρεαλιστικά και προσβάσιμα στάνταρ ομορφιάς”, στο οποίο η KK απάντησε, “Αν μπορώ να το κάνω εγώ, τότε όλοι μπορούν να το κάνουν”. Και με αυτή την δήλωση είναι που το ίντερνετ και συγκεκριμένα το twitter το έχασε, γεγονός λογικό.

Μια χρήστης αντέδρασε λέγοντας, “Προφανώς και δεν μπορούν να το κάνουν όλοι. Μόνο αυτοί που βρίσκονται στην δική της φούσκα. Και όλοι οι υπόλοιποι πλούσιοι celebrities που είναι όπως και αυτή κλεισμένοι μέσα στον δικό τους κόσμο. Θεραπείες με laser όταν τα παιδιά κοιμούνται; Λολ, εγώ με το ζόρι έχω χρόνο για ένα ντους την μέρα ως μητέρα.”

Μια άλλη είπε επίσης, “Όχι δεν μπορούν να το κάνουν όλοι Kim, εσύ έχεις οικονομικό προνόμιο. Πολλοί άνθρωποι, όπως και εγώ δεν έχουν. Χωρίς κοινωνικές αντένες και εκτός πραγματικότητας.”

Όσο για την Kim, η mega-influencer δεν έχει απαντήσει ακόμα στην θύελλα αντιδράσεων με κανένα τρόπο. Από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε πότε θα καταλάβει το προνόμιό της, και πότε θα σταματήσει να προβάλλει τόσο ξεδιάντροπα την άγνοιά της για την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου. Ελπίζουμε σύντομα.