Χθες 9 Ιανουαρίου, η Kate Middleton, Δούκισσα του Cambridge, γιόρτασε τα 40α της γενέθλια, και συνόδευσε την ιδιαίτερη περίσταση με μια υπέροχη φωτογράφιση.

Ο φωτογράφος που ανέλαβε τα επετειακά πορτραίτα δεν ήταν άλλος από τον θρύλο Paolo Roversi, περιβόητος για την ατμοσφαιρική μυστηριακή του αισθητική, με ξεκάθαρες επιρροές από τον Cecil Beaton, και όπως ήταν αναμενόμενο το αποτέλσμα ήταν εκπληκτικό. Οι εικόνες δεν θα ήταν βέβαια ίδιες αν η Δούκισσα του Cambridge δεν είχε επιλέξει τα συγκεκριμένα φορέματα, όλα δημιουργίες του οίκου Alexander McQueen, τιμώντας έτσι τον Βρετανό σχεδιαστή που έφερε την μόδα από τον 20ο στον 21ο αιώνα, και που για πολλούς θεωρείται ο μεγαλύτερος της γενιάς του.

Τα τρια πορτραίτα της μέλλουσας βασίλισσας, που πρόκειται να προστεθούν στην συλλογή του National Portrait Gallery του Ηνωμένου Βασιλείου, είχαν βέβαια και κάποια “κρυμμένα” στοιχεία που αποτίουν φόρο τιμής στις δυο μεγάλες βασιλικές φιγούρες που ήρθαν πριν από εκείνη. Συγκεκριμένα η Middleton τίμησε τόσο την βασίλισσα Ελισάβετ φορώντας τα διαμαντένια της σκουλαρίκια μαζί με την κόκκινη ταφταδένια τουαλέτα, όσο και την πριγκίπισα Diana, επιλέγοντας δυο από τα πιο χαρακτηριστικά της κοσμήματα, τα κρεμαστά  σκουλαρίκια με τις πέρλες αλλά και το iconic δαχτυλίδι αρραβώνων της με το ζαφείρι και τα διαμάντια.