Μετά από πολλά χρόνια, η Julia Roberts επιστρέφει στο είδος της ρομαντικής κομεντί παρέα με τον George Clooney.

Η ηθοποιός μίλησε επίσης για την χαρά που της δίνει να κάνει τους άλλους να γελάνε, το πως ισορροπεί την καριέρα και την οικογένεια και για το γεγονός ότι δεν την συμπεριλαμβάνουν πλέον στις υποψήφιες για ρομαντικές κομεντί.

Η ίδια η Julia Roberts είναι ίσως η βασίλισσα του είδους των ρομαντικών κομεντί με τεράστιες επιτυχίες στην μακρά καριέρα της, όπως οι: Pretty Woman, The Runaway Bride, Notting Hill ή το My Best Friend’s Wedding. Παρόλα αυτά όμως, όσο η ίδια μεγάλωνε, τότο μειώνονταν τα σενάρια που την ήθελαν να πρωταγωνιστεί σε μια ρομαντική κομεντί και οι τελευταίες τέτοιες ταινίες της ήταν το Eat Pray Love και το Valentine’s Day.

Το γεγονός είναι ότι η ηθοποιός φέρνει μια ιδιαίτερη ζεστασιά και αυθεντικότητα σε κάθε ρόλο που ενσαρκώνει και γι’ αυτό άλλωστε έχει και κερδίσει και τόσα βραβεία στην μακριά της πορεία στο σινεμά. Για το θέμα αυτό μίλησε μεταξύ άλλων σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times και εξήγησε την απουσία της από το είδος των ταινιών αυτών.

“Οι άνθρωποι μερικές φορές θεωρούν ότι δεν λείπω πολύ καιρό από τις ρομαντικές κομεντί ή αν λείπω είναι γιατί δεν το θέλω πια εγώ. Αν είχα διαβάσει κάτι που μου φαινόταν στο επίπεδο του Notting Hill ή του My Best Friend’s Wedding, θα το έκανα. Δεν υπήρχε κάτι ανάλογο μέχρι την στιγμή που τα έγραψε και τα σκηνοθέτησε ο Ol Parker.”

Το προσεχές τέτοιο πρότζεκτ της Roberts, είναι μια ταινία με τίτλο Ticket to Paradise, στη οποία θα έχει την ευκαιρία να ξανασυναντηθεί με τον συμπρωταγωνιστή της από τα Oceans 11, 12 and 13 co-star George Clooney. Οι δύο θρύλοι του Χόλυγουντ θα υποδυθούν δυο χωρισμένους γονείς που πάνε άρον άρον στο Μπαλί για να εμποδίσουν την έφηβη κόρη τους να κάνει έναν επιπόλαιο γάμο, όπως είχαν κάνει και οι ίδιοι. Όμως, τα πάντα μπορούν να συμβούν στον παράδεισο, όπως θα διαπιστώσουν και οι δυο τους εκεί. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Roberts δήλωσε ότι το βασικό κίνητρο για να κάνει την ταινία αυτή ήταν η συμμετοχή του Clooney, καθώς πίστευε ότι “η ταινία θα δούλευε μόνο με τον George Clooney. Ευτυχώς το ίδιο πίστευε κι εκείνος για μένα, οπότε μπορούσαμε και οι δύο να την κάνουμε, όπως και έγινε.”

Όταν την ρώτησαν αν της άρεσε που ξαναέπαιξε σε ρομαντική κομεντί μετά από τόσα χρόνια, είπε ότι «ήταν απόλαυση να το ξαναζεί αυτό, μια και είχε τόσον καιρό να το κάνει.
“Μου αρέσει να γελάω και να κάνω αστεία. Μπαίνεις σε αυτό το mode με τις ενδορφίνες να ξεχειλίζουν όταν κάνεις αστεία και οι άλλοι γελάνε, οπότε γίνεται κάτι αυτόματο και σκέφτεσαι με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργείς χαρούμενη ατμόσφαιρα,” συνέχισε.

Μιλώντας για την πίεση που νοιώθει να ισορροπεί την καριέρα της δίπλα στην οικογενειακή ζωή, είπε: “Ιδιαίτερα με την κόρη μου, νοιώθω έντονα το αίσθημα της ευθύνης να δείχνω στα παιδιά μου ότι μπορώ να είμαι δημιουργική και αυτό έχει μεγάλη σημασία για μένα. Τόσο μεγάλη που για κάποιες περιόδους θα διαλέξω να επικεντρωθώ σε αυτό περισσότερο από ότι στην οικογένειά μου, κάτι που είναι πραγματικά δύσκολο να ισορροπήσω.”