Από τότε που η Britney Spears αποκάλυψε δημοσίως και με λεπτομέρειες τους ‘κανόνες’ της κηδεμονίας της από τον πατέρα της και δήλωσε ότι αισθάνεται σαν φυλακισμένη, μάθαμε ότι δυστυχώς τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα από ό,τι πιστεύαμε και η ίδια δεν έχει ουσιαστικά καμία ελευθερία ως άνθρωπος. Το κίνημα #FreeBritney αναζωπυρώθηκε και μαζί του πάρα πολλές διάσημες προσωπικότητες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους με την κατάσταση και παρακάλεσαν το δικαστήριο να την απαλλάξει. Ανάμεσα στους celebrities που στήριξαν δημοσίως την καλλιτέχνη ήταν ο πρώην σύντροφός της Justin Timberlake (παρά το γεγονός ότι έχει εισπράξει πολλά αρνητικά σχόλια για την συμμετοχή του στην ‘κάθοδο’ της Britney) και, πρόσφατα, η ‘αντίπαλός’ της Christina Aguilera. Οι δύο τραγουδίστριες είχαν μία υποτιθέμενη ‘κόντρα’ καθόλη την διάρκεια των early 00s, καθώς τα media συνήθιζαν να βάζουν την μία εναντίον της άλλης σε έναν άτυπο ‘διαγωνισμό’ για το ποια είναι καλύτερη, μόνο και μόνο επειδή η μουσική τους ανήκε στο ίδιο είδος και ήταν συνομήλικες γυναίκες. Έχουμε αναλύσει τέτοιου είδους ‘μάχες’- σεξιστικές τακτικές των δημοσιογράφων και εδώ, μετά την συνάντηση Βίσση-Βανδή.

Η Christina έκανε μία δημόσια ανάρτηση μέσω των λογαριασμών της στα social media όπου εκφράζει την στήριξή της στην Britney και την συνοδεύει με μία χαριτωμένη φωτογραφία των δυο τους από όταν ήταν παιδιά.

“Αυτές τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι την Britney και όλα όσα περνάει. Είναι απλά απαράδεκτο για την οποιαδήποτε γυναίκα, ή άνθρωπο που θέλει να έχει τον έλεγχο του πεπρωμένου του να μην του επιτρέπεται να ζει την ζωή του όπως επιθυμεί. Το να σε κάνουν να σιωπάς, να σε αγνοούν, να σου κάνουν bullying και να μην σε στηρίζουν τα ‘κοντινά’ σου πρόσωπα είναι το πιο στενάχωρο και υποτιμητικό πράγμα που μπορώ να φανταστώ. Η ψυχική και πνευματική ζημιά που μπορεί να δημιουργηθεί σε έναν άνθρωπο από κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ελαφρά. Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει δικαίωμα στο ίδιο της το σώμα, το σύστημα αναπαραγωγής της, την ιδιωτικότητα της, τον χώρο της, την ανάρρωσή της και την ευτυχία της. Ενώ δεν βρίσκομαι πίσω από τις κλειστές πόρτες αυτής της περίπλοκης και προσωπικής αλλά ταυτόχρονα δημόσιας συζήτησης, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να μοιραστώ από την καρδιά μου αυτά που έχω ακούσει, διαβάσει και δει από τα media. Η ένταση και η απελπισία αυτής της κραυγής για ελευθερία με οδηγούν στο να πιστέψω πως αυτός ο άνθρωπος που κάποτε ήξερα ζει την ζωή του χωρίς συμπόνια και αξιοπρέπεια από εκείνους που την ελέγχουν. Είναι μία γυναίκα που έχει δουλέψει κάτω από συνθήκες πίεσης που οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να φανταστούν και σας υπόσχομαι, αξίζει όλες τις ελευθερίες που χρειάζονται για να ζήσει ευτυχισμένη. Η καρδιά μου είναι με την Britney. Tης αξίζει όλη η αληθινή αγάπη και υποστήριξη του κόσμου.”