Αφού έκανε come out ως non binary τον Μάιο του 2021 και ανακοίνωσε ότι οι προτιμώμενες αντωνυμίες της θα είναι they/them, η Demi Lovato αποκάλυψε 14 μήνες αργότερα, ότι θα χρησιμοποιεί επίσης τις αντωνυμίες she/her όταν αναφέρεται στην ταυτότητα φύλου της. “Πρόσφατα αισθάνομαι πιο θηλυκή και έτσι υιοθέτησα ξανά το she/her”, ανακοίνωσε η 29χρονη στο “The Spout Podcast”. “Αλλά, νομίζω ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι τα κάνουν θάλασσα με τις αντωνυμίες κάποια στιγμή, και ειδικά όταν οι άνθρωποι μαθαίνουν, το θέμα είναι ο σεβασμός”.

Η Lovato αναφέρει πλέον τις αντωνυμίες she/her δίπλα στις they/them στο βιογραφικό της στο Instagram, το οποίο είχε ενημερώσει προηγουμένως τον Απρίλιο. “Για μένα, είμαι ένα τόσο ρευστό άτομο που… ένιωσα ότι, ειδικά πέρυσι, η ενέργειά μου ήταν ισορροπημένη στην αρσενική και θηλυκή μου ενέργεια, έτσι ώστε όταν ήμουν αντιμέτωπη με την επιλογή να μπω σε μια τουαλέτα και έγραφε “γυναίκες” και “άνδρες”, δεν ένιωθα ότι υπήρχε μια τουαλέτα για μένα, επειδή δεν ένιωθα απαραίτητα σαν γυναίκα. Δεν ένιωθα σαν άντρας. Απλά ένιωθα σαν άνθρωπος. Αυτό είναι το νόημα του “they/them” για μένα. Έχει να κάνει με το να αισθάνεσαι άνθρωπος στον πυρήνα σου“.

Όταν για πρώτη φορά συζήτησε για την ταυτότητα φύλου της το 2021, η τραγουδίστρια περιέγραψε ότι “έκανε κάποια θεραπευτική και αυτο-αναστοχαστική δουλειά”, η οποία οδήγησε στην επανεξέταση της ταυτότητας φύλου της και του τρόπου έκφρασης.

Τον Μάιο του ’21, η Lovato μιλούσε για το ταξίδι προς το coming out και την υιοθέτηση των αντωνυμιών they/them. “Η ζωή μου δεν ήταν μόνο ένα ταξίδι για τον εαυτό μου, αλλά ζούσα και για εκείνους που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των καμερών. Σήμερα είναι μια μέρα που είμαι τόσο χαρούμενη που μοιράζομαι περισσότερα από τη ζωή μου με όλους εσάς – είμαι περήφανη που σας ενημερώνω ότι ταυτίζομαι ως μη δυαδική και θα αλλάξω επίσημα τις αντωνυμίες μου σε they/them προχωρώντας μπροστά“, έγραφε η Lovato στο Instagram: “Το να το μοιραστώ αυτό μαζί σας ανοίγει τώρα ένα άλλο επίπεδο ευπάθειας για μένα. Το κάνω αυτό για εκείνους εκεί έξω που δεν μπόρεσαν να μοιραστούν ποιοι πραγματικά είναι με τους αγαπημένους τους“.

Η Lovato έχει υπάρξει σθεναρή υπέρμαχος των LGBTQ+ δικαιωμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της. Τον Μάρτιο του 2021, αποκάλυψε ότι είναι πανσεξουαλική. Μιλώντας στο Joe Rogan Podcast, η Lovato είπε: “Άκουσα κάποιον να αποκαλεί την LGBTQIA+ κοινότητα “μαφία του αλφαβήτου”. Είμαι μέρος της μαφίας της αλφαβήτου και είμαι περήφανη“.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!