Η αποδοχή του σώματος μας είναι κάτι με το οποίο όλοι παλεύουμε, αλλά κυρίως οι γυναίκες και οι θηλυκότητες. Ο λόγος για τον οποίο είναι λίγο πιο δύσκολο για όλες εμάς δεν είναι άλλος από την για χρόνια καλολαδωμένη μηχανή που ονομάζεται πατριαρχία, σε συνδυασμό με το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο εδώ και έναν αιώνα σχεδόν εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις γυναικείες ανασφάλειες, ή μάλλον πιο σωστά τις δημιουργεί.

Αν λοιπόν είναι δύσκολο για μια γυναίκα ή θηλυκότητα στο σήμερα να αποδεχτεί το σώμα της όπως ακριβώς είναι, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη για τα άτομα που μόλις έχουν γεννήσει. Η πίεση που δυστυχώς ακόμα υπάρχει από την κοινωνία για τις νέες μητέρες να επανέλθουν στο “κανονικό” τους σώμα είναι για πάρα πολλές αβάσταχτη και έρχεται να προστεθεί ως ένα ακόμα βάρος, μαζί με το όμορφο αλλά παράλληλα πολύ επίπονο εγχείρημα που λέγεται μητρότητα.

Σε αυτά τα πλαίσια η (θεάρα) Ashley Graham, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται για το body positivity κίνημα, μόλις έκανε ένα ποστ στον Instagram λογαριασμό της, προκειμένου να ενδυναμώσει και να βοηθήσει οποιαδήποτε γυναίκα και θηλυκότητα αντιμετωπίζει όλα τα παραπάνω θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο και επιχειρηματίας, που γέννησε τα δίδυμά της εδώ και 5 μήνες, ανέβασε μια φωτογραφία όπου την βλέπουμε να φωτογραφίζεται με εσώρουχα για μια νέα δουλειά και συνόδευσε το ποστ με την λεζάντα,

“Ποστάρω αυτό το βίντεο για όλες τις μαμάδες εκεί έξω που δεν έχουν επιστρέψει στο ‘κανονικό’ τους σώμα και μπορεί ποτέ να μην το κάνουν, και για οποιονδήποτε χρειάζεται την υπενθύμιση ότι το σώμα μας είναι πιο όμορφο στην πιο αληθινή εκδοχή του. Αυτό είναι το δικό μου σώμα 5 μήνες μετά την γέννα, και έπειτα από δυο χρόνια από εγκυμοσύνες (εννοώντας και την εγκυμοσύνη της στο πρώτο της παιδί που είναι τώρα 2 χρόνων). Όπως είναι. Με την ελπίδα πως με αυτό τον τρόπο θα κανονικοποιήσουμε ΌΛΑ τα σώματα σε κάθε φάση της ζωής μας.”

ashley Graham Shows Off Her 'Strong' Five-Month Postpartum Body https://www.instagram.com/reel/CejlLRKraCL/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

ashley Graham Instagram

Δίνουμε ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν στην επαναλαμβάνουμε θεάρα Ashley Graham και στην ειλικρίνεια με την οποία αντιμετωπίζει την δική της κατάσταση, ενδυναμώνοντας έτσι όποιον το χρειάζεται.