Από τον Ιανουάριο ίσως έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι γιατί το όνομα του Armie Hammer εμφανίζεται συνεχώς μπροστά σου. Ακόμα περισσότερο, ίσως αναρωτιέσαι γιατί υπάρχει σχεδόν πάντα και η λέξη “κανιβαλισμός” δίπλα από το όνομά του.  

@houseofeffie 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα από τα μεγάλα σεξουαλικά σκάνδαλα του Hollywood για το 2021. Όλα ξεκίνησαν από έναν ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram, με το username houseofeffie. Δεν γνωρίζουμε ποιος κρύβεται πίσω από αυτόν, αλλά ξέρουμε ότι δηλώνει γυναίκα, η οποία είχε σχέση με τον Hammer από το 2016 έως το 2020. Τον Ιανουάριο αποφάσισε να μιλήσει για την κακοποιητική συμπεριφορά του και να δημοσιοποιήσει screenshots από συνομιλίες τους που την αποδεικνύουν.  

Ο λογαριασμός έγινε γνωστός όταν τα posts άρχισαν να αναδημοσιεύονται από τους λογαριασμούς Diet Prada και DeuxMoi. Τότε ακόμα περισσότερες γυναίκες άρχισαν να επικοινωνούν με την houseofeffie, να μιλάνε για τις αντίστοιχες εμπειρίες τους με τον Hammer και να της δίνουν αντίστοιχα δικά τους screenshots, ώστε να δημοσιευτούν ανώνυμα. Να πούμε, βέβαια, σε αυτό το σημείο ότι ο Hammer μέχρι στιγμής υποστηρίζει ότι όλα τα screenshots είναι ψεύτικα και η νομική του ομάδα έχει κινητοποιήσει το Instagram, για να το αποδείξει. 

Τι γράφουν τα screenshots; 

Αρκεί να διαβάσεις δυο τρεις συνομιλίες, για να καταλάβεις ότι οι σχέσεις αυτών των γυναικών με τον Hammer ήταν άκρως προβληματικές και τοξικές. Ο ηθοποιός εμφάνιζε μία κυριαρχική συμπεριφορά, απαιτώντας οι γυναίκες να αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους ως ιδιοκτησία του. Μερικά μόνο απ’ όσα τους έλεγε είναι ότι δεν έχουν δικαίωμα να σκέφτονται τίποτα άλλο πέρα από την ικανοποίηση των επιθυμιών του. Μπορούσαν να φάνε, να πιουν και να πάνε στο μπάνιο μόνο όταν εκείνος το επέτρεπε. Παράλληλα, τους δήλωνε ότι ήθελε να τις μαρκάρει και ότι φαντασιωνόταν να τους σπάει τα κόκαλα. 

Εικόνα

Στις χειρότερες συνομιλίες που διαβάσαμε μπορούμε να τοποθετήσουμε δύο. Στη μία ο Hammer φαίνεται να παραδέχεται ότι κακοποίησε σεξουαλικά μία κοπέλα. Η συνομιλήτριά του τού έγραψε πως δεν μπορούσε καν να τον βλέπει να το κάνει, ότι σύρθηκε μακριά και έκλαιγε. Μία από τις απαντήσεις του ήταν “Πρέπει να είναι τόσο έκπληκτη. Χαχα πηγαίνει στην πισίνα και φεύγει θύμα κακοποίησης”. Το άλλο είναι εκείνο, που απειλεί την συνομιλήτριά του ότι αν μάθει τίποτα η τότε γυναίκα του, Eliza Chambers, θα της κόψει το κεφάλι και θα την σκοτώσει.  

Εικόνα

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούσαν μόνο ψυχολογική βία μέσω μηνυμάτων. Οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι πράγματι τις κράταγε κλεισμένες σε δωμάτια ξενοδοχείων και έλεγχε το πότε θα κάνουν οτιδήποτε. Έχουν αναφέρει ότι πράγματι τις μάρκαρε με ένα τατουάζ στον καρπό, ενώ το μοντέλο και πρώην σύντροφός του, Paige Lorenze, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι ο Hammer χάραξε το αρχικό του με ένα μαχαίρι στο ηβικό οστό της. Οι περισσότερες αναφέρουν ότι μετά την σχέση τους με αυτόν πέρασαν μετατραυματικό στρες και κατάθλιψη. Κάποιες, μάλιστα, από το σοκ έμεναν μέρες χωρίς νερό και φαγητό, καταλήγοντας στο νοσοκομείο.  

Ο κανιβαλισμός 

Όπως είπαμε, μαζί με το όνομά του εμφανίζεται παντού και η λέξη “κανιβαλισμός”. Ο λόγος βρίσκεται και πάλι στα screenshots των συνομιλιών. “(Θέλω) να κόψω ένα κομμάτι από το δέρμα σου και να σε κάνω να το μαγειρέψεις για εμένα”. “Θέλω να δω τον εγκέφαλό σου, το αίμα σου, τα όργανά σου, κάθε μέρος σου. Και σίγουρα θα τα δάγκωνα”. “Χρειάζομαι το αίμα σου. Το λαχταράω. Θα μου το δώσεις αύριο; Μην ξεχνάς ότι μου ανήκεις. Χρειάζομαι το αίμα σου. Θέλω να με ταΐσεις με αυτό”. “Χρειάζομαι να φάω όλο το σώμα σου. Χρειάζομαι να ακουμπήσω κάθε κομμάτι σου, μέσα κι έξω. Τα παιχνίδια είναι καλά, αλλά θέλω να καταναλώσω κάθε κομμάτι σου. Θέλω να δαγκώσω κομμάτια από εσένα”. “Αν ήσουν δίπλα μου, θα σε έκοβα ελάχιστα και θα κοιμόμουν ρουφώντας από το σημείο. Απλά ένα μικρό ρυάκι από το αίμα σου. Η γεύση σου, η γεύση του σιδήρου και των στοιχείων σου να με κοιμίζουν”.  

Τα παραπάνω είναι κάποια μόνο από τα μηνύματα που φαίνεται να έχει στείλει ο Hammer σε συντρόφους του. Υπάρχει ένα, όμως, ακόμα πιο ξεκάθαρο για κάποιους. Σε μία από αυτές έστειλε ότι είναι 100% κανίβαλος και ότι θέλει να την φάει. Για να της το αποδείξει, μάλιστα, της περιέγραψε ένα περιστατικό που κυνήγησε ένα ελάφι, το πυροβόλησε, πήρε ένα μαχαίρι και έβγαλε την καρδιά του και την έφαγε εκείνη την στιγμή ωμή.  

Δύο πρώην του, η Courtney Vucekovich και η Lorenze, φαίνεται να στηρίζουν την πιθανότητα να είναι κανίβαλος. Και οι δύο ανέφεραν ότι ήθελε να σπάσει τα πλευρά τους και να τα κάνει μπάρμπεκιου. Η δεύτερη, μάλιστα, επιμένει ότι ήταν σίγουρα σοβαρός και προσπαθούσε να την πείσει να το κάνει. Ήθελε να πάει σε γιατρό και να αφαιρέσει χειρουργικά τα κάτω πλευρά της και επέμενε ότι δεν τα χρειάζεται. 

Ξεψαχνίζοντας ό,τι έχει πει 

Με το που έγιναν γνωστά όλα τα προηγούμενα, πολλοί άρχισαν να μελετούν και να ψειρίζουν κάθε του δήλωση. Το 2017 είχε βρεθεί στο The Late Show with Stephen Colbert και είχε γίνει αναφορά στο χόμπι του, τους κόμπους σκοινιών. Στην ίδια εκπομπή ανέφερε ότι η γυναίκα του πίστευε πως έχει υποανάπτυκτο μετωπιαίο λοβό, το σημείο του εγκεφάλου που ελέγχει μεταξύ άλλων την συνείδησή μας για τις πράξεις μας, τον υπολογισμό κινδύνου και την κρίση για όσα κάνουμε. Μάλιστα, είχε κάνει ακριβώς την ίδια δήλωση στο Elle το 2013. 

Παράλληλα, το 2013 είχε δώσει συνέντευξη και στο Playboy. Σε αυτήν δύο δηλώσεις του θεωρούνται “κόκκινες σημαίες”. Από τη μία, αναφέρθηκε στην εμμονή του με τα McDonald’s. Η γυναίκα του προσπαθώντας να τον πείσει να μην τρώει τόσο, του ανέφερε ότι τα φαγητά τους φτιάχνονται μέχρι και από μάτια. Η απάντησή του σε αυτό ήταν ότι του ακούγεται ωραίο.  

Από την άλλη, στο Playboy φαίνεται να επιβεβαίωσε την κυριαρχική συμπεριφορά για την οποία σήμερα κατηγορείται. Είπε χαρακτηριστικά ότι είναι “κυρίαρχος εραστής” και ότι του αρέσει να πιάνει την παρτενέρ του από τον λαιμό και να της τραβάει τα μαλλιά. Ωστόσο, σχολίασε ότι δεν κάνει τίποτα από αυτά με η γυναίκα του, διότι την σέβεται. Στην συνέντευξη του Elle, που προαναφέραμε, ανέφερε και ότι μεγάλωσε σε μία ήσυχη οικογένεια και ότι μόλις έμεινε μόνος ήθελε να δοκιμάσει τα όρια του.  

Ο κρυφός λογαριασμός 

Για πολλούς διάσημους ακούγεται ότι έχουν κρυφούς ιδιωτικούς λογαριασμός, όπου δημοσιεύουν όσα δεν μπορούν στους δημόσιους. Ο Hammer φαίνεται ότι είναι ένας από αυτούς, αλλά δέχτηκε το αίτημα ακολούθησης του λάθος ανθρώπου και τώρα περιεχόμενό του έχει διαρρεύσει.  

Όσα posts έχουν κυκλοφορήσει είναι αρκετά προβληματικά. Μεταξύ άλλων, ανέβασε φωτογραφίες να πίνει μπίρα ενώ οδηγεί, από το τεστ ναρκωτικών που έπρεπε να περάσει για να δει τα παιδιά του και από μία ημίγυμνη γυναίκα σε ένα κρεβάτι. Αναφορικά με το δεύτερο, μαζί με το τεστ, μάς αποκαλύπτει ότι έχει πάρει έναν τύπο ναρκωτικού, που ανακάλυψε ότι είναι μη ανιχνεύσιμο. Σε σχέση με την ημίγυμνη γυναίκα, την συνόδευσε με ένα κείμενο, όπου ανέφερε ότι η πρώην του αρνείται να πάει τα παιδιά στις ΗΠΑ, οπότε πρέπει να ταξιδεύει μέχρι τα Κέιμαν, αλλά τουλάχιστον συναντάει εκεί την Miss Κέιμαν. 

Ο λογαριασμός είναι ουσιαστικά επιβεβαιωμένα δικός του. Όχι μόνο γιατί περιλαμβάνει ξεκάθαρες φωτογραφίες του. Μετά την διαρροή των φωτογραφιών, έγινε θέμα από τις αρχές των Κέιμαν, διότι ο Hammer είχε υπονοήσει ότι η γυναίκα της φωτογραφίας ήταν η εστεμμένη Miss Κέιμαν. Έτσι, αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση, για να απολογηθεί, να ξεκαθαρίσει ότι δεν ήταν εκείνη και να αναφέρει ότι η φωτογραφία κλάπηκε από τον ιδιωτικό λογαριασμό του.  

Οι αντιδράσεις και οι συνέπειες  

Ο Hammer επιμένει ότι τίποτα απ’ όσα λέγονται δεν είναι αλήθεια. Η νομική του ομάδα δέχεται μόνο ότι υπήρξε BDSM σεξ, αλλά ότι αυτό είχε συζητηθεί από πριν με κάθε εμπλεκόμενη και ότι είχαν συναινέσει σε αυτό και οι δύο μεριές. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να μαζέψει τις συνέπειες.  

Δύο projects, στα οποία θα συμμετείχε, τον έβγαλαν από το καστ. Επρόκειτο να συμπρωταγωνιστήσει με την Jennifer Lopez στο Shotgun Wedding, αλλά πλέον αποσύρθηκε από την ταινία. Ο ίδιος και η παραγωγή υποστηρίζουν ότι ήταν απόφαση του Hammer. Τα γυρίσματα θα γίνουν στη Δομινικανή Δημοκρατία και εκείνος δεν θεώρησε σωστό να αφήσει τα παιδιά του, με όσα λέγονται για εκείνον. Ωστόσο, πηγές του Variety αναφέρουν πως στην πραγματικότητα ήταν απόφαση της παραγωγής να τον απομακρύνει. Παράλληλα, η Paramount τον απομάκρυνε και από τη σειρά, όπου θα πρωταγωνιστούσε, το The Offer. Το ίδιο συνέβη και με το θρίλερ της Amma Asante, Billion Dollar Spy, όπου επρόκειτο να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών. 

Όσο για το πολυαναμενόμενο σίκουελ του Call Me by Your Name; Η παραγωγή ακυρώθηκε εντελώς, με πολλούς να θεωρούν ως αιτία το σκάνδαλο του Hammer. Εξάλλου, ο ίδιος και ο ρόλος του θα ήταν απαραίτητος, για να συνεχιστεί η πλοκή. 

Τι θα γίνει με το Death on the Nile;

Το μεγαλύτερό του project είναι το Death on the Nile. Αποτελεί παραγωγή της Disney, με την τελευταία να είχε αρχικά αναφέρει ότι απλά σκοπεύει να περιορίσει την παρουσία του Hammer στο προωθητικό υλικό, αν δεν αλλάξει κάτι στην κατάστασή του. Τελικά, η ταινία πήρε πολλές αναβολές, τυπικά εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά μάλλον στην πραγματικότητα με την ελπίδα ότι το όλο σκάνδαλο θα περιοριστεί.

Τώρα, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κυκλοφορία της, η οποία αναμένεται για τις 11 Φεβρουαρίου, με το τελικό της trailer να έχει μόλις κυκλοφορήσει. Με την κατάσταση του Hammer να μην έχει αλλάξει ουσιαστικά, η Disney αναγκάστηκε να μείνει πιστή στη δέσμευσή της. Ο ηθοποιός εμφανίζεται στο trailer, αλλά σχεδόν σαν να μην είναι πρωταγωνιστής, αφού τον βλέπουμε μόνο μαζί με τη συμπρωταγωνίστριά του, Gal Gadot, και ακούμε τη φωνή του μόνο για μία μικρή φράση.

Ένα ερώτημα μένει, λοιπόν, στην ουσία. Πώς θα καταφέρει η Disney να προωθήσει το Death on the Nile κρύβοντας ουσιαστικά τον πρωταγωνιστή και πώς ελπίζει να πείσει το κοινό να δει την ταινία και να μην πάει άπατη μία παραγωγή με budget των 90 εκατομμυρίων δολαρίων; Υποθέτουμε ότι θα έχουμε την απάντηση μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Πού χάσαμε το νόημα; 

Εξαιτίας του κανιβαλισμού, που αναφέρεται στις συνομιλίες, φαίνεται να χάσαμε το πραγματικό νόημα. Όλοι κάθονται και απορούν αν ο Hammer είναι πράγματι κανίβαλος και τον κατηγορούν κυρίως γι’ αυτό. Ωστόσο, να πούμε ότι οι πιθανότητες λένε ότι έχουμε ρίξει το βάρος σε κάτι που μάλλον δεν ισχύει. Ναι, θεωρώντας αληθινές τις συνομιλίες, ο Hammer έχει κανιβαλιστικές φαντασιώσεις. Δεν υπάρχει, όμως, τίποτα που να υποδηλώνει ότι 100% τις έχει κάνει πραγματικότητα. Οι γυναίκες, που τον έχουν κατηγορήσει, σε κανένα σημείο δεν λένε ότι τελικά όντως πήρε, για παράδειγμα, ένα μαχαίρι, έκοψε κομμάτι τους και το έφαγε.  

Ασχολούμαστε, λοιπόν, με αυτό αντί με όσα πράγματα έχουν αναφέρει ως πεπραγμένα. Αντί της ξεκάθαρης κακοποίησης που καταγγέλλουν, ανώνυμα και επώνυμα. Η Vucekovich έχει περιγράψει το πώς σε χειραγωγεί ώστε να μπεις σε σχέση μαζί του και να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο σου. Ανέφερε ότι βρίσκει τρόπους να σε αναλώσει πνευματικά, σωματικά, συναισθηματικά, ακόμα και οικονομικά. Όπως είπαμε, σε μία συνομιλία αναφέρει ότι βίασε μία γυναίκα και με κάποιον τρόπο αυτό πέρασε στα ψιλά γράμματα εξαιτίας του κανιβαλισμού.  

Όλες δηλώνουν ότι τις ανάγκασε να κάνουν σεξουαλικά πράγματα που δεν ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να πουν τίποτα, γιατί λόγω της σχέσης θα φαίνονταν συναινετικά. “Η συναίνεση είναι τόσο πιο πολύπλοκη απ’ όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Συναισθηματικά και ψυχολογικά, μπορείς να τραυματιστείς το ίδιο από το συναινετικό σεξ όσο απ’ οτιδήποτε άλλο. Είναι το ίδιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις τι σου έκανε ο άλλος. Ειδικά αν νιώθεις ότι συνέβαλες σε αυτό ‘συναινώντας’”, ανέφερε η Lorenze σε tweet της. Η ίδια δήλωσε ότι μετά την σχέση ανακάλυψε ότι την τράβαγε φωτογραφίες δεμένη στο κρεβάτι και τις μοιραζόταν στο διαδίκτυο.  

Βάσει, λοιπόν, των παραπάνω μήπως η συζήτηση θα έπρεπε να μετατοπιστεί από τον κανιβαλισμό στην καταγγελλόμενη κακοποίηση; Ναι, η υπόθεση ότι ο Hammer είναι κανίβαλος είναι πιο πιασάρικη και εντυπωσιακή, αλλά πιθανώς όχι πραγματική. Αντιθέτως, τα ψυχικά και σωματικά τραύματα, που έχει αφήσει στις πρώην συντρόφους-θύματά του, φαίνονται αρκετά πιο αληθινά και αξίζουν πολύ μεγαλύτερη προσοχή από αυτήν που τους δίνεται.