Δεν χρειαζόμαστε αποδείξεις πως ο Pedro Pascal είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, αλλά εκείνος μας τις παρέχει όπως και να’χει. Εχθές λοιπόν ο διάσημος ηθοποιός και πρωταγωνιστής του The Mandalorian σύστησε στον κόσμο την αδερφή του Lux, ανήμερα του coming out της ως transgender γυναίκα.

 

Ο ίδιος ο Pedro ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο ίνσταγκραμ μία φωτογραφία της Lux από το εξώφυλλο του ισπανικού περιοδικού Ya, όπου εκείνη αναλύει για πρώτη φορά την εμπειρία του transition της και το πώς αισθάνεται που είναι πλέον ο πραγματικός εαυτός της. Στην λεζάντα της εικόνας, ο Pedro εκφράζει την αγάπη του για την 28χρονη αδερφή του, γράφοντας “Mi hermana, mi corazón, nuestra Lux” το οποίο μεταφράζεται σε “H αδερφή μου, η αγάπη μου, η Lux μας.”

Σύμφωνα με τα όσα λέει στο Ya, η Lux ξεκίνησε την ορμονική θεραπεία της τον περασμένο Ιούλιο και η διαδικασία αλλαγής ήταν κάτι το φυσιολογικό για όλα τα μέλη της οικογένειάς της, καθώς μάλλον το περίμεναν να συμβεί. Αυτήν την εποχή σπουδάζει υποκριτική στο Julliard School της Νέας Υόρκης και η σχέση της με τον αδερφό της φαίνεται να χαρακτηρίζεται από στοργή και αλληλοσεβασμό.
“Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόσωπο σε όλο αυτό. Είναι και εκείνος καλλιτέχνης και υπήρξε ο οδηγός μου σε όλη την πορεία. Ήταν μάλιστα ένας από τους πρώτους ανθρώπους που μου δώρισε τα εργαλεία που χρειάστηκα για να σχηματίσω την ταυτότητά μου.”

 

Όταν έκανε το coming out της στον Pedro μέσω FaceTime, εκείνος την ρώτησε πώς αισθάνεται, γιατί ανησυχούσε λίγο, και όταν η Lux τον επιβεβαίωσε πως ήταν ευτυχισμένη, η μόνη του απάντηση ήταν η εξής: “Τέλεια, αυτό είναι φανταστικό.”

 

Η συνέντευξη συνεχίζεται με την Lux να διευκρινίζει πως αρχικά δήλωσε πως ήταν nonbinary στα αγαπημένα της πρόσωπα, όμως το μονοπάτι της ανακάλυψης την οδήγησε στο να καταλάβει πως είναι γυναίκα, το οποίο της φαίνεται ό,τι πιο απλό και λογικό για την ίδια. Παρόλα αυτά συνεχίζει να παλεύει για την προστασία των nonbinary ατόμων, έτσι ώστε να έχουν ασφάλεια και χώρο έκφρασης στην κοινωνία. Έτσι κι αλλιώς, ο ακτιβισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του χαρακτήρα της και ελπίζει να εκπροσωπήσει τα trans άτομα με θετικό τρόπο από εδώ και πέρα.

“Χρειαζόμαστε trans ακτιβιστές που είναι έξυπνοι, ευγενικοί, ενημερωμένοι και μπορούν να αποτελέσουν δυνατές φωνές εναντίον της τρανσοφοβίας, της ομοφοβάς κα του ρατσισμού,” είχε να πει.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!