Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι από τους ανθρώπους, που πάντα μάς αρέσει να τον ακούμε να μιλάει. Κυρίως γιατί καταφέρνει να εκφράσει τις απόψεις του (με τις οποίες συνήθως συμφωνούμε), με αρκετά ξεκάθαρο και πνευματώδη τρόπο, χωρίς παράλληλα να προσβάλει κανέναν. Αυτό έκανε για ακόμα μία φορά στη συνέντευξη του στο podcast Uncut και στους Θοδωρή Κανελλόπουλο και Κωνσταντίνο Αμπατζή. 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε σε όλους εκείνους, που “ξεπλένουν” λίγο πολύ κάποιους από τους κατηγορούμενους του ελληνικού #MeToo, αναφέροντας συνεχώς πόσο καλοί σκηνοθέτες ή ηθοποιοί ήταν. Εξηγεί ότι θεωρεί αυτή τη ρητορική άκαιρη και άκυρη και ότι δεν αφορά κανέναν και ειδικά τη δικαιοσύνη.

“Εγώ αυτό, το οποίο θέλω να πω κυρίως, είναι ότι αν κάποιος είναι καλός ηθοποιός ή αν κάποιος είναι καλός σκηνοθέτης ή δεν ξέρω τι, δεν μάς αφορά. Και δεν αφορά και τον δικαστή. Και δεν υπάρχει κανένα άλλο επάγγελμα, όπου όταν κάποιος κάνει κάποιο έγκλημα, βγαίνει η συντεχνία να πει ‘Ναι, αλλά παιδιά έχει καταπληκτικές τυρόπιτες. Είναι ο καλύτερος φούρναρης’. Η τέχνη μας είναι πολύ ψηλά και πρέπει να την αγαπάμε και να την στηρίζουμε. Δεν μπορεί, όμως, να είναι πάνω από την ανθρωπιά και δεν μπορεί να είναι πάνω από τη δικαιοσύνη. Οπότε αυτή την στιγμή το αν κάποιος ήταν καλός ηθοποιός ή σκηνοθέτης, είναι εξαιρετικά ασήμαντο για τη δικαιοσύνη. Δεν θα έπρεπε να συζητάμε, ούτε θα έπρεπε να συζητάμε ‘Να παίζονται τα σίριαλ, να μην παίζονται’. 

Ας ακούσουμε αυτές τις γυναίκες, που έχουνε μείνει στη σιωπή τόσα χρόνια και στον φόβο τόσα χρόνια. Ας ακούσουμε τι έχουν να πουν. Ας ακούσουμε την απολογία του κατηγορουμένου. Ας ακούσουμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Και μετά μπορούμε να συζητήσουμε για το αν μία παράσταση ήταν καλή ή αν ένα σίριαλ πρέπει να παιχτεί ή όχι. Δεν θέλω να επιτεθώ σε κανέναν προσωπικά, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα ‘ήταν φοβερός σκηνοθέτης και φοβερός ηθοποιός’ είναι τελείως άκαιρα και άκυρα”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!