Τον τελευταίο καιρό έχουμε μάθει πολλά πράγματα για την μονάρχη του Βρετανικού θρόνου και την ευρύτερη οικογένειά της. Κάτι το The Crown, κάτι η αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν από την ενεργό δράση ως royals, κάτι τα σκάνδαλα του Πρίγκιπα Άντριου, όλο με αυτούς ασχολούμαστε. Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας λοιπόν σήμερα είναι ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν τρώει ποτέ της πίτσα. Μήπως είναι αλλεργική; Μήπως είναι εξωγήινη; Μήπως το απαγορεύει το βασιλικό πρωτόκολλο;

Όχι, άλλος είναι ο λόγος. Όπως είπε ο πρώην βασιλικός σεφ Darren McGrady, η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν έφαγε ούτε μια φορά πίτσα στα 15 χρόνια που την τάιζε εκείνος. Ο λόγος είναι γιατί η ίδια έχει έναν κανόνα στην διατροφή της, να μην καταναλώνει υδατάνθρακες και η πίτσα όπως όλοι ξέρουμε έχει πολλούς.

“Στα χρόνια που μαγείρευα στο Buckingham Palace, η Βασίλισσα δεν έφαγε ποτέ της πίτσα. Άρχισα να την μαγειρεύω όταν μετακόμισα στο Kensington Palace.”

Αντίθετα ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ αγαπούσε την πίτσα και ο σεφ έφτιαχνε μια υβριδική συνταγή για τον μελλοντικό βασιλιά συχνά. Ήταν πίτσα κοτόπουλο tikka masala γιατί εκείνος αγαπάει ιδιαίτερα το ινδικό φαγητό. Αυτή η πίτσα τα συνδυάζει και τα δύο.

Όσο για την μονάρχη, ο McGrady εξήγησε ότι όταν τρώει μόνη της είναι πάρα πολύ πειθαρχημένη και ολιγαρκής. Ο βασικός κανόνας είναι όχι άμυλο. Όχι πατάτες, ρύζι ή πάστα για βραδινό. Τρώει συνήθως ψητό ψάρι με λαχανικά και σαλάτα.

“Δεν είναι foodie” είπε χαρακτηριστικά ο σεφ (το καταλάβαμε). “Τρώει απλά για να επιβιώνει, σε αντίθεση με τον Πρίγκιπα Φίλιππο που αγαπούσε το φαγητό και μπορούσε να μιλάει γι’ αυτό όλη την ημέρα. Η ίδια τρώει δημητριακά και φρούτα για πρωινό ή μερικές φορές αβγά με σολομό. Έχει μεγάλη αγάπη στην σοκολάτα και έπινε μέχρι πρότινος ένα τζιν με Dubonnet και μια φέτα λεμονιού. Αγαπάει πολύ τον σολομό και το ελάφι.”

Δεν γνωρίζουμε αν η καλή υγεία της Ελισάβετ οφείλεται και στην αυστηρή της διατροφή, τα έχει καταφέρει μια χαρά όμως, καθώς φέτος κλείνει τα 70 χρόνια της στον θρόνο και τα 95 χρόνια ζωής. Αλλά χωρίς πίτσα;