Μια πολύ, μα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στην εκπομπή “Τι Λες Τώρα” όπου μίλησε πολύ απλά, κατανοητά και ανθρώπινα για τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Έθιξε το μεγάλο ζήτημα της ορατότητας των ανθρώπων αυτών στην σημερινή κοινωνία και της δυσκολίας που έχουν να καταφέρουν ακόμα και να τελειώσουν το Λύκειο, αν σε περίπτωση είναι ακόμα μαθητές. Μίλησε για το bulling αλλά και για τα προβλήματα που προκύπτουν στα ομόφυλα ζευγάρια:

“Εγώ έχω ένα παιδί. Αν σε περίπτωση πάθω κάτι, ο άνθρωπος που ζω μαζί του δεν αναγνωρίζεται ως γονέας και το παιδί μου θα μείνει απροστάτευτο” είπε, περιγράφοντας μια πραγματικότητα όχι και τόσο εύκολη για όποιον γονέα την αντιμετωπίζει.

Επεσήμανε ότι αν οι σημερινοί γονείς δεν γνωρίζουν πως να περιγράψουν στα παιδιά τους έναν ομόφυλο γάμο, μπορούν απλώς να τους πουν την αλήθεια. Το ίδιο κάνει κι εκείνος με το δικό του παιδί. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι  “Δεν είναι ότι είναι κι υπερπροσταυμένος και κλεισμένος μέσα σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τους φίλους του και με τα παιδιά που συναντά στο δρόμο, στις πλατείες, στα νησια” είπε ξεκάθαρα.

Ρωτήθηκε μάλιστα πως αντιδρά ο ίδιος ο γιός του σε ανάλογες ερωτήσεις και απάντησε:

“Τον ρωτάνε. Δεν τον φέρνουν σε δύσκολη θέση γιατί ξέρει την αλήθεια. Όταν τον ρωτούν τι οικογένεια είναι αυτή, το εξηγεί πολύ καλά. Τα άλλα παιδιά το καταλαβαίνουν”

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!