Η Αμάντα Γεωργιάδη αλλά και η υπόλοιπη ελληνική αποστολή στην Eurovision 2022, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ερώτηση που έφερε όλους σε δύσκολη θέση και κυρίως την ίδια την τραγουδίστρια, καθώς είχε έντονα ρατσιστική χροιά.

Ήταν μετά το τέλος της δεύτερης πρόβας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2022, όταν στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ο Πολωνός δημοσιογράφος ρώτησε γιατί η Ελλάδα προτιμάει να στέλνει Ελληνίδες της ομογένειας στον διαγωνισμό και μήπως σε αυτήν της την επιλογή κρύβεται κάποιο κρυφό μήνυμα. Φάνηκε μάλιστα αρκετά διαβασμένος απαριθμώντας τις χώρες από τις οποίες ήρθαν οι προηγούμενες ομογενείς διαγωνιζόμενες.

Αποκάλεσε μάλιστα την Αμάντα Γεωργιάδη “μισή Ελληνίδα”, καθώς εκείνη ζει στην Νορβηγία.

Η ερώτηση όπως ήταν φυσικό έφερε σε αμηχανία την τραγουδίστρια καθώς είναι κάτι για το οποίο η ίδια δεν έχει καμία ευθύνη. Πολύ σοφά παρενέβη η εκπρόσωπος της ΕΡΤ και έδωσε την πρέπουσα απάντηση στο εντελώς ρατσιστικό αυτό σχόλιο, τονίζοντας ότι η επιλογή γίνεται με βάση το ταλέντο των καλλιτεχνών και όχι με άλλο κριτήριο.

“Πιστεύουμε ότι η Αμάντα Γεωργιάδη, όπως και οι άλλες καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα, είναι εξαιρετικά ταλαντούχες καλλιτέχνιδες. Γι’ αυτό έχουμε το ενδιαφέρον να επιτρέψουμε σε αυτά τα ταλέντα να λάμψουν”.

Το γιατί βέβαια θα πρέπει να δίνει οποιοσδήποτε καλλιτέχνης συμμετέχει στην Eurovision διαπιστευτήρια φυλετικής καθαρότητας, είναι άξιο απορίας και μάλιστα στο έτος 2022. Ο Πολωνός δημοσιογράφος θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να μάθει να προσέχει λίγο τι λέει.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!