Τα συναισθήματά μας για το Harry Potter είναι πλέον αρκετά ανάμεικτα. Από τη μία, αποτελεί μεγάλο κομμάτι της παιδικής και εφηβικής μας ηλικίας. Αυτό είναι και το κομμάτι που, για παράδειγμα, ενθουσιάζεται στην πιθανότητα μίας σειράς Harry Potter. Από την άλλη, η άκρως τρανσφοβική ρητορική της δημιουργού του, J.K. Rowling, μάς έχει κάνει να μην θέλουμε να στηρίζουμε πλέον ό,τι σχετίζεται με τον μαγικό κόσμο που “έχτισε”, καθώς νιώθουμε ότι έτσι στηρίζουμε και εκείνη.  

Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια είναι μία. Ό,τι και να κάνουμε, κάπου μέσα μας, ο 11χρονος εαυτός μας ακόμα είναι απογοητευμένος που δεν έλαβε γράμμα για το Hogwarts. Είναι ακόμα απογοητευμένος, που τα χρόνια περνάνε και δεν διδάχτηκε ούτε μισή φορά Άμυνα Κατά των Σκοτεινών Τεχνών. Αυτό το απωθημένο μας έρχεται να καλύψει μία ιστοσελίδα, εντελώς ανεξάρτητη από τη Warner Bros. και τη Rowling, δημιουργημένη αποκλειστικά από fans. 

Harry Potter Letter GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Hogwarts με τηλεκπαίδευση

Ο λόγος για το Hogwarts Is Here. Αν και υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, τώρα έχει για πρώτη φορά όλο το περιεχόμενό της εντελώς ανοιχτό, μαζί με μία νέα δυνατότητα. Μπορείς πλέον να παρακολουθήσεις σε αυτήν online όλα τα μαθήματα κάθε έτους (ναι, και το Hogwarts κάνει τηλεκπαίδευση). Και δεν μιλάμε για κάτι αστείο και παιδικό. Όλα είναι οργανωμένα, ακριβώς όπως θα ήταν τα διαδικτυακά μαθήματα ενός μεγάλου πανεπιστημίου. Πρέπει να κάνεις εγγραφή στις τάξεις, να παρακολουθήσεις όλα τα μαθήματα, να κάνεις εργασίες και να δώσεις μέχρι και εξετάσεις.  

Harry Potter | Harry potter memes, Harry potter, Harry potter funny

Μερικά παραδείγματα των μαθημάτων; Στο πρώτο έτος μπορείς να παρακολουθήσεις Βοτανολογία και Ιστορία της Μαγείας. Στο δεύτερο Φίλτρα και Αστρονομία. Στο τρίτο Μαντική και Φροντίδα των Μαγικών Πλασμάτων. Στο τέταρτο Μεταμόρφωση και Αλχημεία. Στο πέμπτο Αρχαίες Σπουδές και Άμυνα Κατά των Σκοτεινών Τεχνών. Στο έκτο Μαγική Τέχνη και Μυθολογία. Στο έβδομο Ξόρκια και Αρχαίους Ρούνους. Και αυτά είναι μόνο ένα μικρό δείγμα. Επιπλέον, αν θες να κερδίσεις κι άλλους βαθμούς ή να μάθεις περισσότερα για έναν τομέα, μπορείς να πάρεις extra μαθήματα. Κι αν είσαι πιο αθλητικός τύπος, εννοείται ότι μπορείς να μπεις στην ομάδα Quidditch.  

GitHub - bragamat/leviosajs: This CLI helps you create react applications  and components faster!

Για όλα αυτά, αρκεί να γραφτείς απλά στο Hogwarts Is Here. Μετά αμέσως μπαίνεις στον κοιτώνα σου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο Sorting Hat ή έστω quiz και απλά επιλέγεις εσύ σε ποιον θες να μπεις. Και είσαι έτοιμος. Καλές σπουδές.  

Animated gif about happy in Harry Potter by Andrea

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!