Πλέον λίγοι είναι οι άνθρωποι στον κόσμο που δεν γνωρίζουν την Zendaya, έστω και αμυδρά, ενώ αν είναι αναγνώστες του One of Us, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο. Η ηθοποιός βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο του entertainment για πολλαπλούς λόγους, από την καταπληκτική της ερμηνεία στο Euphoria, τις επικές της fashion εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και τα σημαντικά της επιτεύγματα, όπως το πρόσφατο εξώφυλλο στο περιοδικό TIMES. Έτσι λοιπόν, δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το όνομά της να γίνεται viral για κάποιον αρνητικό λόγο, όμως αυτό ακριβώς συνέβη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ένα βίντεο 7 δευτερολέπτων ξεκίνησε να κάνει το γύρο του τουίτερ με μεγάλη ταχύτητα, το οποίο δείχνει μία γυναίκα με κουκούλα να “έχει βάλει κάτω” μία άλλη κοπέλα και να την χτυπάει με φόρα στο κεφάλι και στο στήθος, τόσο που η δεύτερη δεν αντέχει και πέφτει στο πάτωμα.

Το θύμα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνα της Zendaya (κυρίως τα μακριά, σγουρά μαλλιά) και έτσι δεν πήρε πολύ για την φήμη ότι κάποιος άσκησε βία πάνω της να αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με το όνομα της ηθοποιού να γίνεται trending topic παγκοσμίως. Φυσικά, πρόκειται απλά για μία τεράστια παρεξήγηση, καθώς η Zendaya συνοδεύεται μονίμως από μία ομάδα από security, δεν έχει πλέον το συγκεκριμένο hairstyle καθώς γυρίζει μία άλλη ταινία και, λίγο αφού το κλιπ έγινε viral, πολλοί φαν την εντόπισαν να παρακολουθεί μία θεατρική παράσταση στο Broadway μαζί με το αγόρι της, τον Tom Holland.

Έτσι φυσικά, δεν σχολίασε καν το γεγονός σε καμία πλατφόρμα.

Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι το σύντομο βίντεο δείχνει μία γυναίκα (ή ένα νεαρό κορίτσι) να κακοποιείται σωματικά και να κλαίει από τον πόνο, και ολόκληρος ο κόσμος του τουίτερ, αλλά και των μέσων που ξεσήκωσαν μετά την ιστορία, να το αντιμετωπίζει ως διασκέδαση και ένα ‘μυστήριο’ που θέλει να λύσει. Κανένας δεν αναρωτήθηκε ποια είναι η ταυτότητα του θύματος και αν είναι καλά, ενώ μάλιστα ήταν αρκετοί εκείνοι που ευχήθηκαν να είναι η Zendaya γιατί απλά δεν την συμπαθούν. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την θετική πλευρά των social media, όμως αυτό το περιστατικό σίγουρα δείχνει πώς τα πράγματα μπορούν να πάνε πολύ λάθος, αν μεταδίδουμε πληροφορίες χωρίς να τις ελέγχουμε και αν επικεντρωνόμαστε εκεί που δεν πρέπει.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!