Έχουμε δει coming out ιστορίες που γίνονται είτε πρόσωπο με πρόσωπο, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, γράμματος, βιντεοκλήσης, ακόμα και στο TikTok. Eδώ όμως έχουμε μία ιδιαίτερη περίπτωση, άκρως δημιουργική και συγκινητική. Ο 13χρονος γιος της συγγραφέως Amanda Mancino-Williams αποφάσισε να κάνει coming out στη μητέρα του και ακολουθώντας τα χνάρια της έγραψε ένα πρόχειρο βιβλίο στο οποίο της εξηγούσε ότι είναι ένα trans αγόρι, βάζοντάς το κάτω από την πόρτα της. Και, από ό,τι φαίνεται το ταλέντο μεταφέρθηκε και στην επόμενη γενιά της οικογένειας.

Η Mancino-Williams έγραψε στο Twitter, “Πήρα ένα σημείωμα [από το 13χρονο παιδί μου] κάτω από την πόρτα,” αποκαλύπτοντας πως αυτό είναι κάτι που κάνουν τα παιδιά της όταν “θέλουν να πουν κάτι σημαντικό”. Πράγματι ήταν.

Η ιστορία ξεκίνησε με την πρόταση, “Αγαπητή Μαμά, δημιούργησα ένα εξαιρετικά cringe μικρό βιβλίο για να σου πω κάτι.”

Το δημιουργικό αυτό παιδί επέλεξε να κάνει ένα λογοπαίγνιο το οποίο θεωρούμε πολύ έξυπνο. Έπαιξε με τις λέξεις sun/son (ήλιος/υιός, στα αγγλικά) και daughter/dot-er. Το δεύτερο χρειάζεται λίγη παραπάνω εξήγηση: Έφτιαξε με την τέχνη του πουαντιλισμού (μικρές τελείες διασκορπισμένες, που αν τις ενώσεις δημιουργούν ένα σχέδιο) ένα κοριτσάκι. Έγραψε λοιπόν στην μητέρα του, “Από μένα περίμεναν να είμαι ένας καλλιτέχνης που ήταν εκπληκτικός στην τέχνη του πουαντιλισμού, αλλά ανακάλυψα ότι το να είμαι μία σφαίρα αερίου μου ταιριάζει καλύτερα.”

Ο γιος της συγγραφέως της εξήγησε τις διαφορές του dot-er και sun, παραθέτοντας τον περιοδικό πίνακα των χημικών στοιχείων για να αποδείξει πως ο ίδιος είναι ο “ήλιος”.

Τελείωσε την αποκαλυπτική αυτή ιστορία γράφοντας, “Πρώτον – είμαι trans αγόρι. Δεύτερον – είμαι πολύ cringy.” Επιπροσθέτως, στην τελευταία σελίδα του μικρού βιβλίου βρισκόταν μία ζωγραφιά ενός χαμογελαστού ηλίου με ορθάνοιχτα μάτια, σαν να έβλεπε τον κόσμο από την αρχή.

Η υπερήφανη μητέρα αποκάλεσε το συγκινητικό βιβλίο του γιου της “ένα φανταστικό δώρο για όλους μας”. Συνέχισε λέγοντας πως ο γιος της ήθελε η μαμά του να δημοσιεύσει αυτό το δημιούργημα “για να εμπνεύσει άλλους”.

Επιπλέον, η Amanda Mancino-Williams αναγνώρισε την μεγάλη στήριξη που αυτή και το παιδί της δέχθηκαν στο Twitter. Συγκεκριμένα έγραψε, “Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας στείλατε λόγια χαράς και υποστήριξης και καλοσύνης.”, “Τα διαβάζαμε μαζί και είναι ένα πολύ χαρούμενο πρωινό. Στέλνω την αγάπη μου σε όλους σας.”

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!