Το I May Destroy You είναι από τις πιο δυνατές σειρές της περασμένης σεζόν. Το σενάριο, που υπογράφεται από τη Michaela Coel, βάζει στο επίκεντρο θέματα σεξουαλικής κακοποίησης, ψυχικών τραυμάτων, σεξουαλικότητας και ρατσισμού. Και το κάνει χωρίς να πέφτει σε υπερβολές και σε κλισέ. Δεν είναι μία σειρά απλά για να χαζέψεις ή για να νιώσεις άνετα. Είναι μία σειρά, που θέλει να σε ταρακουνήσει και να σε κάνει να δώσεις σημασία. 

Κάπως έτσι, κατέληξε να είναι από τα απόλυτα φαβορί των φετινών βραβείων. Δυστυχώς, όμως, βρέθηκε να είναι και δέκτης του μεγαλύτερου σνομπαρίσματος. Στα Golden Globes δεν την είδαμε απλά να μη βγαίνει νικήτρια σε καμία κατηγορία. Την είδαμε να μην βρίσκεται υποψήφια σε ούτε μία. Όχι, βέβαια, ότι είναι σπάνιο ο θεσμός να παίρνει αμφιλεγόμενες και ρατσιστικές αποφάσεις. 

Ευτυχώς, το παράδειγμα των Golden Globes δεν ακολούθησε η μεγαλύτερη διοργάνωση τηλεοπτικών βραβείων, τα Emmys. Μάλιστα, όχι απλά δεν σνόμπαραν το I May Destroy You, αλλά το είδαμε υποψήφιο σε εννέα συνολικά κατηγορίες των Primetime Emmys. Τελικά, κατέκτησε δύο βραβεία. Το ένα από αυτά ήταν της Μουσικής Επίβλεψης (Music Supervision). Το άλλο ένα από τα σημαντικότερα, αυτό του Σεναρίου για Limited Σειρά (Writing for a Limited Series). 

Με άλλα λόγια, το βραβείο πήγε απευθείας στα χέρια της Coel. Και η δημιουργός και πρωταγωνίστρια της σειράς μάς χάρισε έναν από τους πιο δυνατούς λόγους της βραδιάς, αφιερώνοντας τη νίκη της στα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων. “Έγραψα κάτι μικρό, ουσιαστικά για τους σεναριογράφους. Γράψε την ιστορία που σε φοβίζει, που σε κάνει να νιώθεις αβέβαιος, που είναι άβολη. Σε προκαλώ. Σε ένα κόσμο που μάς παρασύρει να ψάχνουμε τις ζωές των άλλων, ώστε να μάς βοηθήσει να ορίσουμε καλύτερα πώς νιώθουμε για τους εαυτούς μας και ώστε, κατ’ επέκταση, να νιώθουμε την ανάγκη να μάς βλέπουν συνέχεια, μιας και η ορατότητα αυτές τις μέρες μοιάζει κάπως να εξισώνεται με την επιτυχία, μην φοβάσαι να εξαφανιστείς για λίγο από αυτόν, από εμάς, και να δεις τι προκύπτει στην ησυχία. Αφιερώνω αυτή την ιστορία σε κάθε επιζήσαντα σεξουαλικής επίθεσης”.