Το Instagram και γενικά τα social media μάς έχουν μάθει σε ιδανικές και αψεγάδιαστες εμφανίσεις. Όχι μόνο σωματικά, αλλά και στο πρόσωπο, με τις λείες επιδερμίδες, που δεν έχουν ούτε μισό σπιθουράκι να κυριαρχούν. Φυσικά, αυτό έμμεσα -ή και άμεσα- δημιουργεί στον καθένα μας μία τεράστια πίεση να μην ξεφύγει από αυτό το πρότυπο. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να περάσει πρώτα κάθε του φωτογραφία με πολλαπλά φίλτρα. Φυσικά, όταν είσαι διάσημο πρόσωπο ή έχεις τον τίτλο του influencer, η πίεση αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Πρέπει, όμως, να είναι; 

Η Έλενα Τσαγκρινού ξεκίνησε τη νέα χρονιά με ένα αρκετά ειλικρινές post. Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια δημοσίευσε δύο φωτογραφίες και ένα βίντεο. Στην πρώτη φωτογραφία την βλέπουμε με ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο, στη δεύτερη την βλέπουμε εντελώς αρετουσάριστη με την ακμή της να διακρίνεται σε αυτό και τελικά στο βίντεο μάς δείχνει τη διαδικασία που ακολούθησε, για να καταλήξει από την δεύτερη φωτογραφία στην πρώτη. 

Το γεγονός, όμως, ότι μάς έδειξε την ακμή της δεν είναι ο λόγος, που χαρακτηρίσαμε το post της ειλικρινές. Βασικός λόγος είναι η λεζάντα, που το συνόδευσε. Η Έλενα Τσαγκρινού έγραψε πώς η ακμή καμιά φορά μάς κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο όμορφοι, ότι δεν είναι λόγος κάποιος να μην έχει αυτοπεποίθηση και πως μία φωτογραφία, που την δείχνουμε, μπορεί να είναι πραγματική και όμορφη. Ωστόσο, επεσήμανε ότι παρ’ όλα αυτά δεν αλλάζει το γεγονός ότι καμιά φορά είναι δύσκολο να πάρεις την απόφαση να ανεβάσεις αρετουσάριστη μία φωτογραφία σου με ακμή. 

“Η ακμή καμιά φορά μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο όμορφοι. 2022 έλα και πάρε μαζί σου την ακμή! Πριν ή μετά, φίλτρο ή χωρίς, ρετούς ή όχι, σημασία έχει τι θες εσύ… Παίξε με τα ρετρό φίλτρα όπως εγώ εδώ και αμέσως χωρίς smooth δε θα φαίνονται τόσο στις φώτο σου.

Όμως η ακμή δεν είναι ο λόγος να μην έχουμε αυτοπεποίθηση… Ακόμα και εκεί βρίσκεται η ομορφιά… Είναι δύσκολο να επιλέξεις να ποστάρεις χωρίς ρετούς τις φωτογραφίες μερικές φορές, αλλά είναι πραγματικό και όμορφο”. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!