Η Έλενα Κρεμλίδου (aka Mariposa) έχει εκμεταλλευτεί αρκετές φορές την πλατφόρμα και το δημόσιο βήμα, που έχει ως influencer, ώστε να απαντήσει και να σχολιάσει προβληματικά σχόλια και συμπεριφορές. Το περασμένο καλοκαίρι μέσω των ιστοριών της στο Instagram είχε βάλει στη θέση του κάποιον, που προσπάθησε να της κάνει slut shaming για τα ρούχα της, ενώ πριν μερικούς μήνες δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για την τρομερά ψυχοφθόρα εμπειρία της με το revenge porn.

Τώρα, απαντά σε μία ακόμα άκρως προβληματική και σεξιστική συμπεριφορά μέσω του TikTok της. Πριν μερικές μέρες, η influencer δημοσίευσε ένα βίντεο από τις διακοπές της στη Σαντορίνη στα social media, όπου φόραγε σορτσάκι. Την επόμενη μέρα, λοιπόν, μία ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει άρθρο για το θέμα και συγκεκριμένα για την κυτταρίτιδά της. Όχι, δεν ήταν κάποιο κείμενο από αυτά, που συγχαίρουν τους διάσημους, που δεν φοβούνται να δείξουν το αρετουσάριστο σώμα τους. Το κείμενο έκανε ξεκάθαρο body shaming στην Έλενα Κρεμλίδου, με σχόλια όπως “Κάποιος δεν πήρε τα φίλτρα μαζί του στην Σαντορίνη; Ε μάλλον ναι”, “αντί να μας ανεβάσει τη διάθεση και την ψυχολογία, μας έδειξε την κυτταρίτιδα της”, “Φαίνεται ότι εδώ τελικά κάποιος δεν προσέχει τον εαυτό του, όσο πρέπει” και “Κρίμα πάντως γιατί εμείς είχαμε συνηθίσει στην ιδέα ότι η Θεσσαλονικιά influencer και πρώην παίκτρια του Survivor ήταν κάτι το εξαιρετικό”. Το τρομερά παράδοξο; Μέσα σε όλο αυτό το προβληματικό παραλήρημα, η αρθρογράφος κατηγόρησε την influencer και ότι χρησιμοποιεί φίλτρα και ρετουσάρει τις φωτογραφίες της. Άσχετα με το ότι αν αυτό πράγματι συνέβαινε, τότε δεν θα είχε δει στο βίντεο την κυτταρίτιδά της. 

Η Έλενα Κρεμλίδου απάντησε πλήρως στο συγκεκριμένο άρθρο μέσα από τρία βίντεο. Εμείς, λοιπόν, δεν χρειάζεται να πούμε ιδιαίτερα πολλά, για να την υπερασπιστούμε και για να υπογραμμίσουμε την τοξικότητα του συγκεκριμένου άρθρου. Θα υπενθυμίσουμε, ωστόσο, στην αρθρογράφο ότι, σύμφωνα με τα στατιστικά, το 90% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα, ενώ ακόμα πιο συγκεκριμένα πάνω από το 85% των γυναικών εμφανίζουν πρώτα σημάδια κυτταρίτιδας από την ηλικία των 21 ετών. Οπότε το πρόβλημα ξεκάθαρα δεν το έχει η influencer, αλλά όσοι έχουν την πεποίθηση ότι το 90% των γυναικών έχει την υποχρέωση να ντρέπεται για το σώμα του και να το κρύβει, για να μη θίγεται η δική του προσωπική προβληματική αισθητική.

@elena_mariposa_

Το part 2 σε επομενο βιντεο στο προφιλ μου στο tiktok ❤️

♬ original sound – Elena Kremlidou

@elena_mariposa_

Το part1 με το επίμαχο βιντεο & τον τιτλο του άρθρου ειναι στο προφιλ μου ❤️ + extra γνωμουλα για ολα αυτα με 3ο βιντεο 😘

♬ original sound – Elena Kremlidou

@elena_mariposa_

Η ομορφια ειναι μεσα μας . Μην το ξεχνατε ποτε αυτο. Love you all . Και ενα μηνυμα στην «δημοσιογραφο» : hope you heal ❤️

♬ original sound – Elena Kremlidou

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!