Η Disney ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αλλάξει πολιτική σχετικά με την εμφάνιση των υπαλλήλων της έτσι ώστε να θεωρούνται αποδεκτά τα τατουάζ ή τα κοσμήματα, ενώ θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία στο προσωπικό της όσον αφορά την έκφραση του φύλου με το ντύσιμο ή τα μαλλιά. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι πρόκειται να γίνουν ανάλογες τέτοιες αλλαγές και στην πολιτική που ακολουθούν σχετικά με τις στολές των εργαζομένων στα θεματικά της πάρκα, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο αποδοχής της διαφορετικότητας και της έκφρασης του φύλου και θα εφαρμοστούν σε όλα τα θεματικά πάρκα της Disney παγκόσμια.

“Βαδίζοντας προς το μέλλον, πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοί μας, που βρίσκονται στην καρδιά της μαγείας που βιώνει το κοινό, μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στον ρόλο τους ως οικοδεσπότες όταν θα έχουν περισσότερη ελευθερία στην προσωπική έκφραση, δημιουργώντας έτσι πιο πλούσιες, πιο προσωπικές, πιο θερμές εμπειρίες για τους επισκέπτες μας.” είπε ο διευθύνων σύμβουλος των Disney Parks, Josh D’Amaro σε μια ανάρτησή του.

Σύμφωνα με την νέα αυτή πολιτική, οι εργαζόμενοι στα πάρκα, ή αλλιώς “τα μέλη του cast” όπως τους ονομάζουν, θα έχουν μεγαλύτερη ευελιξία “να εκφράσουν πιο ολοκληρωμένα τις κουλτούρες ή την διαφορετικότητά τους στον χώρο της δουλειά τους.” είπε ο D’ Amaro, συμπεριλαμβανομένων και των εμφανών τατουάζ.

Η εταιρία προτίθεται επίσης να ξεκινήσει να αφαιρεί τις αναφορές στο φύλο των κοστουμιών του cast της. Αυτό θα γίνει με τον ευέλικτο τρόπο που έγινε για τα μέλη του cast στο Star Wars: Galaxy’s Edge του Walt Disney World, όπου το προσωπικό μπορεί να συνδυάσει διάφορα στυλ και αξεσουάρ με θέμα από την σειρά αυτή των ταινιών. Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν την Τρίτη είναι μέρος μιας προσπάθειας της εταιρίας να προωθήσει την αποδοχή της διαφορετικότητας ως το πέμπτο “κλειδί” ή θεμέλια κολώνα της εταιρικής της κουλτούρας, μαζί με την ασφάλεια, την ευγένεια, το θέαμα και την αποτελεσματικότητα.

Κάτω από αυτό το σκεπτικό ανακοίνωσαν και πέρσι τα σχέδιά τους να αναδιαμορφώσουν το δημοφιλέστατο  Splash Mountain, που είχε πάρει το θέμα του από την ρατσιστική ταινία του 1946, Song of the South. Στην θέση του θα μπει ένα καινούριο θέμα, εμπνευσμένο από την ταινία κινουμένων σχεδίων του 2009, Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος, με πρωταγωνίστρια την Tiana, την πρώτη μαύρη πριγκίπισσα της Disney.

Φέτος τον Ιανουάριο, ανακοίνωσαν επίσης ότι σχεδιάζουν να αφαιρέσουν ρατσιστικές απεικονίσεις των Ιθαγενών ανθρώπων από την διαδρομή του Jungle Cruise.