Το DeuxMoi δεν μπορεί παρά να μου θυμίσει ένα Gossip Girl του Hollywood. Διάφορες πηγές δίνουν πληροφορίες στον λογαριασμό σχετικά με διάσημους. Οι πηγές μπορεί να είναι άτομα που έχουν εξυπηρετήσει σε κάποιο κατάστημα έναν διάσημο, άτομα που έχουν εργαστεί μαζί τους, αεροσυνοδοί, νταντάδες, οδηγοί, οποιοσδήποτε έχει έρθει με κάποιον τρόπο σε επαφή με τον διάσημο, ακόμα και κάποιος άλλος διάσημος. Και το πρόσωπο πίσω από το DeuxMoi; Άγνωστο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι είναι γυναίκα και ότι μάλλον μένει στη Νέα Υόρκη. Αν και να πούμε ότι η Hailey Bieber έχει υποστηρίξει ότι έχει ανακαλύψει ποια κρύβεται πίσω από το DeuxMoi. 

© Instagram: @haileybieber

Σε περίπτωση, πάντως, που πας να ακολουθήσεις τον λογαριασμό και δεις ότι είναι ιδιωτικός, μην ανησυχήσεις. Η διαχειρίστρια δηλώνει ότι αποδέχεται τα αιτήματα όλων, ακόμα και των διάσημων, για τους οποίους μπορεί να έχει ανεβάσει κουτσομπολιά. Αν δεν το έκανε, εξάλλου, σήμερα δεν θα είχε πάνω από μισό εκατομμύριο ακολούθους.   

© Instagram: @deuxmoi

Πώς ξεκίνησε το DeuxMoi 

Το DeuxMoi γεννήθηκε για να προμοτάρει μία ομώνυμη lifestyle ιστοσελίδα με συνεντεύξεις το 2013. Βάσει, μάλιστα, μίας συνέντευξης που βρήκαμε από το 2015, μπορούμε να σου πούμε ότι η DeuxMoi δουλεύει στη βιομηχανία της μόδας. Η ιστοσελίδα έκλεισε δύο χρόνια αργότερα, αλλά η μία από τις δύο δημιουργούς της αποφάσισε να κρατήσει το Instagram. Επί πέντε περίπου χρόνια, απλά έκανε αναδημοσίευση posts κουτσομπολίστικων σελίδων. Τον περασμένο Μάρτιο, όμως, μόλις η καραντίνα στις ΗΠΑ ξεκίνησε, η διαχειρίστρια του λογαριασμού άρχισε να βαριέται. Οπότε ρώτησε του 45 χιλιάδες περίπου τότε ακολούθους της αν έχουν κανένα κουτσομπολιό για διάσημο, που θέλουν να μοιραστούν. Και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν.  

© Instagram: @deuxmoi

Τι κουτσομπολιά θα βρεις στο DeuxMoi 

Ποια ήταν η πρώτη πληροφορία που έσκασε στο DeuxMoi; Ότι ο Leonardo DiCaprio κάνει σεξ φορώντας ακουστικά. Όχι, δεν είναι κανένα κουτσομπολιό που μάς άλλαξε τη ζωή, ούτε που η αποκάλυψή του διέλυσε τον κόσμο του DiCaprio. Και κάπως έτσι είναι τα περισσότερα κουτσομπολιά του DeuxMoi. Και ξέρεις κάτι; Αυτό είναι το ωραίο. Ναι, κάποια απιστία ή κάποιο σκάνδαλο θα γίνει τίτλος σε όλα τα sites. Υπάρχει, όμως, κάτι το ξεχωριστό στο να ξέρεις άχρηστες λεπτομέρειες για τη ζωή των διάσημων. Ναι, θέλουμε να ξέρουμε τι παραγγέλνει η Jennifer Lopez, αν ο Chris Evans αφήνει tips -η απάντηση είναι ναι-, τι σαμπουάν αγοράζει η Jennifer Aniston και αν η Hailey Bieber είναι ευγενική με τους σερβιτόρους -εδώ, η απάντηση είναι όχι-.  

© Instagram: @deuxmoi

Τι μάς προσφέρει αυτό; “Μάς ανοίγει ένα παραθυράκι στον λαμπερό τους κόσμο, έστω κι έτσι”. Όχι. Δεν μάς προσφέρει τίποτα τέτοιο. Απλά είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περνάμε την ώρα μας. Να ασχολούμαστε με τις ζωές των άλλων, όταν οι δικές μας έχουν μπει εν μέρει σε παύση λόγω της καραντίνας. Και δεν μάς αφήνει ούτε να εφησυχάσουμε, αφού για να είμαστε ενήμεροι, πρέπει να ανανεώνουμε συχνά τον λογαριασμό, μιας και τα “ζουμερά” κουτσομπολιά εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.  

Σε σπάνιες περιπτώσεις, βλέπουμε και πιο tabloid κουτσομπολιά. Πληροφορίες, δηλαδή, που μιλάνε για απιστίες, τρία και χρήση ναρκωτικών, με πρωταγωνιστές διάσημους. Ωστόσο, η ίδια η διαχειρίστρια του DeuxMoi δεν τα προτιμάει. “Κάποιος μου στέλνει και μου λέει ότι ο τάδε πιάστηκε να κάνει ναρκωτικά σε ένα πάρτι ή να κάνει τρίο ή οτιδήποτε. Δεν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο ακούγεται πλέον. Δεν ξέρω. Ίσως φταίει η κατάσταση του κόσμου”, είπε μιλώντας στη New York Times. 

Αποφεύγει, πάντως, να ανεβάζει το όποιο πολιτικό κουτσομπολιό. Η μόνη φορά που παρέβη τον κανόνα της ήταν για να μοιραστεί μία πληροφορία σχετικά με την αγάπη του Bernie Sanders για τις σούπες. Μία πληροφορία, δηλαδή, εντελώς αθώα και πολιτικά ακίνδυνη.  

© Instagram: @deuxmoi

Πόσο έγκυρες είναι οι πληροφορίες του 

Τυπικά, καθόλου. Και η διαχειρίστρια του DeuxMoi φροντίζει να το ξεκαθαρίζει. Δεν είναι δημοσιογράφος και, έχοντας μία full time δουλειά, δεν έχει χρόνο να επαληθεύει όσα της στέλνουν. “Έχω μείνει πιστή σε αυτό που είπα από την πρώτη μέρα. Οι πληροφορίες δεν είναι αποδεδειγμένες. Δεν κάνω καμία επιπρόσθετη έρευνα. Δεν είμαι ρεπόρτερ. Αισθάνομαι ότι το περιεχόμενό μου είναι όσο ειλικρινές είναι το πρόσωπο που το στέλνει. Δεν κάνω επεξεργασία. Θα λογοκρίνω, αλλά δεν θα επεξεργαστώ. Οπότε βλέπετε ακριβώς αυτό που κάποιος θα στείλει σε εμένα. Απλά ζητάω από τον αναγνώστη να είναι προσεκτικός και, ξέρεις, να αποφασίζει ο ίδιος εάν κάτι πιστεύει ότι είναι αλήθεια ή όχι”.  

© Instagram: @deuxmoi

Ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες του DeuxMoi έχουν επιβεβαιωθεί με κάποιον τρόπο. Όταν μία σερβιτόρα κατηγόρησε τη Hailey Bieber για κακή συμπεριφορά, το μοντέλο το παραδέχτηκε και ζήτησε συγγνώμη. Όταν ο Carl Lentz, πάστορας του Justin Bieber, εκδιώχτηκε από την Εκκλησία Hillsong, το DeuxMoi δημοσίευσε ότι αιτία ήταν κάποια απιστία του, αλλά και την επιστολή της Εκκλησίας σε σχέση με την απομάκρυνσή του. Λίγο αργότερα,  η πληροφορία αποδείχτηκε σωστή, αφού επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Lentz. Μάς ενημέρωσε για το εξώφυλλο της Beyonce στη Vogue, δύο βδομάδες πριν ανακοινωθεί. Βδομάδες πριν το αποκαλύψει η Emily Ratajowski, το DeuxMoi υπονόησε την εγκυμοσύνη της. Τι μπορείς να περιμένεις; Σύμφωνα με το DeuxMoi, σύντομα θα αποκαλυφθεί ότι ο James Corden συμπεριφέρεται άσχημα στους συνεργάτες του, ακριβώς όπως έγινε με την Ellen Degeneres 

© Instagram: @deuxmoi