Είναι αρκετά σημαντικό να βλέπουμε πρόσωπα με παγκόσμια προβολή να μιλούν ανοιχτά για θέματα σεξουαλικότητας ή/και ταυτότητας φύλου, ειδικά ως προς τον εαυτό τους. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κοινού τους να νιώσει λιγότερο μόνο και να βρει το θάρρος και το ίδιο να αποδεχτεί και να μοιραστεί τον πραγματικό του εαυτό. 

Στις 19 Μαΐου, με ένα βίντεο στο Instagram, το Demi Lovato μπήκε ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα. Προμοτάροντας το πρώτο επεισόδιο του νέου του podcast 4D with Demi Lovato, έκανε coming out ως non-binary. Μαζί με αυτό, ανακοίνωσε και το γεγονός ότι πλέον αλλάζει τις αντωνυμίες του σε they/them (η ελληνική αντιστοιχία είναι τα ουδέτερα άρθρα και αντωνυμίες). 

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ενάμιση περίπου λεπτού, το ακούσαμε να λέει: “Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή την στιγμή, ώστε να μοιραστώ κάτι πολύ προσωπικό μαζί σας. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έχω δουλέψει πάνω στην επούλωσή μου και την αυτοπροβολή μου. Μέσα από αυτή τη δουλειά, προέκυψε η συνειδητοποίηση ότι προσδιορίζομαι ως non-binary. Έχοντας πει αυτό λοιπόν, επισήμως θα αλλάξω τις αντωνυμίες μου σε they/them”.

Επιπλέον, έγραψε στη λεζάντα: “Αισθάνομαι ότι αυτό αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο τη ρευστότητα που αισθάνομαι ως προς την έκφραση του φύλου μου και ότι μου επιτρέπει να νιώσω περισσότερο αυθεντικό και αληθινό ως προς το πρόσωπο που τόσο γνωρίζω ότι είμαι, όσο και ακόμα ανακαλύπτω ότι είμαι.

Ακόμα μαθαίνω και οδεύω προς τον εαυτό μου. Και δεν υποστηρίζω ότι είμαι ειδικός ή εκπρόσωπος. Το ότι το μοιράζομαι αυτό τώρα μαζί σας ανοίγει για εμένα ένα νέο επίπεδο ευαλωτότητας. Το κάνω αυτό για εκείνους που δεν έχουν μπορέσει να μοιραστούν το ποιοι πραγματικά είναι με τους αγαπημένους τους. Παρακαλώ, συνεχίστε να ζείτε τις αλήθειες σας και να ξέρετε ότι στέλνω πάρα πολλή αγάπη προς εσάς”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!