Στην αρχή του 2020, ένας σπιτικά φτιαγμένος χτυπημένος καφές έγινε viral στο TikTok. Το ρόφημα αυτό έγινε γνωστό ως Dalgona Coffee και μας το πρότεινε ο Νοτιοκορεάτης ηθοποιός Jung Il-woo. Η Katie Angel όμως, που ζει στην Αμερική, έστησε μια επιχείρηση που ονομάζεται Whipped Drinks και πουλάει ένα kit που σου παρέχει όλα όσα χρειάζεσαι για να φτιάξεις χτυπημένο καφέ για 49 δολάρια. Βρήκε όμως τον μπελά της για τα καλά γιατί στο website της ισχυρίζεται ψευδώς ότι εκείνη δημιούργησε αυτόν τον καφέ.

Ο Dalgona coffee έγινε viral όταν ο Jung εμφανίστηκε στο σόου Stars’ Top Recipe at Fun-Staurant της Νοτιοκορεάτικης τηλεόρασης και παράγγειλε αυτό το ρόφημα που το έφτιαχνε ο Leong Kam Hon, ιδιοκτήτης ενός καφέ, χτυπώντας στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και ζεστό νερό περισσότερες από 400 φορές. Αυτό παρακίνησε τους Νοτιοκορεάτες να προσπαθήσουν κι εκείνοι να το παρασκευάσουν στα σπίτια τους, ώσπου ο Dalgona Coffee έγινε μόδα που εξαπλώθηκε μέσω των social media όπως το TikTok, σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό έπαιξε καταλυτικό ρόλο η εξάπλωση της πανδημίας και το γεγονός ότι πολύς κόσμος δεν είχε πως να περάσει την ώρα του και έψαχνε τρόπους να διασκεδάσει στο σπίτι.

Όπως ήταν φυσικό, πολλά άτομα επιτέθηκαν στην  Whipped Drinks που χρησιμοποίησε την ιδέα αυτή χωρίς όμως να αναφέρει από που την πήρε και σε ποιόν ανήκουν τα εύσημα. Μετά από αυτήν την κατακραυγή, η εταιρία ενημέρωσε το website της  έτσι ώστε να πληροφορεί σωστά τον κόσμο από που προήλθε η συνταγή και ανέβασε και μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram, αναγνωρίζοντας το σφάλμα.

“Ζητάμε συγγνώμη και αναγνωρίζουμε ότι ο Dalgona Coffee είναι εμπνευσμένος από την Κορεατική κουλτούρα και υποστηρίζουμε απερίφραστα την Ασιατική Κοινότητα” λέει η ανακοίνωσή της. “Δεν είχαμε καμία πρόθεση να αφήσουμε να υπονοηθεί ότι εμείς επινοήσαμε την συνταγή του dalgona. Υπό αυτό το πνεύμα, ένα ποσοστό των εσόδων θα πάει στο National Asian Pacific American Women’s Forum, για την ενδυνάμωση των Ασιατών γυναικών και κοριτσιών”