Τα πρότυπα ομορφιάς, που μάς έχει επιβάλει η κοινωνία, είναι αποδεδειγμένα τουλάχιστον τοξικά. Προσπαθούν να μάς πείσουν πως πρέπει να έχουμε ένα συγκεκριμένο βάρος και σωματότυπο, ακόμα κι αν εμφανώς το “σκαρί” μας δεν είναι φτιαγμένο γι’ αυτά. Έτσι, πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, έχουν καταλήξει να κάνουν εξοντωτικές και επικίνδυνες δίαιτες, για να καταφέρουν μία αδύνατη σωματική “τελειότητα”. 

Φυσικά, ανάλογα τον χώρο για τον οποίο μιλάμε, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα. Σταθερά η βιομηχανία του θεάματος έχει πιέσει τα μέλη της να μένουν σε πολύ χαμηλά κιλά, υπονοωντας ότι αν δεν το κάνουν, η καριέρα τους γρήγορα θα τελειώσει. Κι αν αυτό δεν είναι τόσο απόλυτο σήμερα, ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια. Απόδειξη είναι και η εμπειρία της Χρύσπας. 

Η τραγουδίστρια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Ελένη. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα των κιλών, εξηγώντας ότι μικρότερη είχε φτάσει σε ακραίες καταστάσεις, επειδή ο περίγυρος της τής έλεγε ότι δεν γίνεται να είναι τραγουδίστρια και να μην είναι αδύνατη. “Όταν ήμουν πιο μικρή, είχα φτάσει σε ακραίες καταστάσεις, επειδή έμπαινε στο μυαλό μου, κι από το περιβάλλον που υπήρχε, ότι ‘Πρέπει να είσαι αδύνατη’, ‘Μα εσύ είσαι τραγουδίστρια’. Δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι γεννημένοι, για να είμαστε 20 κιλά, αλλά αυτό το λέω τώρα. Όταν ήμουν πιο μικρή, λοιπόν, δεν μπορούσα να απαντήσω με αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν είχα το μυαλό να το σκεφτώ, ούτε την αυτοπεποίθηση, για να βγω μπροστά και να πω ότι ‘Εγώ έτσι αρέσω, ηρεμήστε λίγο’”.