Triger Warning: Περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης

Πριν μία εβδομάδα, ο Chris Noth ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης, εξαιτίας της μοίρας του χαρακτήρα του, Mr. Big, στο And Just Like That. Πλέον, κανένας δεν ασχολείται με αυτό, αφού στην επιφάνεια βγήκαν κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση, με τα φερόμενα ως θύματά του να εξηγούν ότι η επανεμφάνισή του στο reboot του Sex and the City πυροδότησε κάτι μέσα τους. 

Το περιστατικό του 2004

Συγκεκριμένα, δύο γυναίκες κατηγορούν τον Noth για σεξουαλική κακοποίηση, οι οποίες μίλησαν με το The Hollywood Reporter, χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμα Zoe και Lily. Η Zoe περιέγραψε ότι η σεξουαλική της κακοποίηση έλαβε χώρα το 2004. Τότε ήταν 22 ετών και δούλευε για μία εταιρεία, που συνεργαζόταν με διάσημους, όπως ο ηθοποιός. Ο Noth πήγαινε στο γραφείο της και φλέρταρε μαζί της, ενώ με κάποιον τρόπο βρήκε το κινητό της και άρχισε να της αφήνει μηνύματα στον τηλεφωνητή. 

Κάποια στιγμή την κάλεσε στην πισίνα του στο διαμέρισμά του. Τότε της δάνεισε ένα βιβλίο του και της είπε να του το επιστρέψει εκεί μόλις το διαβάσει. Όταν, λοιπόν, του το έδωσε πίσω εκείνος τη φίλησε και εκείνη ανταποκρίθηκε στο φιλί, ενώ αμέσως μετά τον ευχαρίστησε και του είπε ότι θα πάει να βρει τη φίλη της, που έμενε στο ίδιο κτήριο και την περίμενε στην πισίνα. Τότε αυτός την τράβηξε προς το μέρος του, τις κατέβασε το σορτσάκι και το κάτω μέρος του μαγιό της και τη βίασε. Η ίδια θυμάται ότι ήταν τρομερά επίπονο και ότι του φώναξε να σταματήσει. Μάλιστα, στην απόγνωση και τον τρόμο της τού είπε να βάλει τουλάχιστον προφυλακτικό και εκείνος απλά έβαλε τα γέλια. 

Στο τέλος είδε αίμα στην μπλούζα της, έφυγε και πήγε στην φίλη της. Η φίλη της περιέγραψε στο THR ότι η Zoe δεν μιλούσε, δεν έκανε οπτική επαφή και τελικά αποφάσισε να την πάει στο νοσοκομείο. Μάλιστα, και το τότε αφεντικό της δήλωσε ότι πράγματι η Zoe τής είχε αποκαλύψει ότι ο Noth την κακοποίησε, αλλά τής είχε ζητήσει να μην το αποκαλύψει πουθενά. Επιπλέον, ο κλινικός διευθυντής του UCLA Rape Crisis Center επιβεβαίωσε ότι η Zoe είχε πάει εκεί το 2006, για να ζητήσει βοήθεια. 

Όσο γιατί δεν το κατήγγειλε τότε στους γιατρούς ή στις αρχές; Εξηγεί ότι φοβόταν πως θα είχε αρνητικές συνέπειες στην καριέρα της, που τότε ξεκινούσε. 

Το περιστατικό του 2015

Η Lily καταγγέλλει ότι η σεξουαλική της κακοποίηση έγινε αρκετά πιο πρόσφατα, το 2015. Τότε η ίδια ήταν 25 ετών και δούλευε ως σερβιτόρα σε ένα μπαρ της Νέας Υόρκης. Εκεί γνωρίστηκαν και αυτός της πρότεινε να πάνε για δείπνο. Εκείνη δέχτηκε και μετά το δείπνο πήγαν μαζί στο σπίτι του. Αυτός ήθελε να φιληθούν, αλλά εκείνη ήταν σκεπτική, γιατί ήταν και έδειχνε αρκετά μεγαλύτερος. Αυτός, ωστόσο, επέμενε για πάρα πολύ ώρα και, πριν προλάβει να το συνειδητοποιήσει, τον είδε να κατεβάζει το παντελόνι του, να στέκεται όρθιος μπροστά της και τελικά να πιέζει το πέος του στο στόμα της. 

Η κοπέλα προσπάθησε να τον πείσει να σταματήσει, αναφέροντάς του ακόμα και το ότι είναι παντρεμένος, στο οποίο της απάντησε ότι η μονογαμία δεν είναι αληθινή. Αμέσως μετά, προχώρησε στο να κάνει σεξ μαζί της από πίσω σε μία καρέκλα. Βρίσκονταν μπροστά από έναν καθρέφτη και η ίδια θυμάται να βλέπει τον εαυτό της δακρυσμένο. Όταν τελείωσε, πήγε στο μπάνιο, ντύθηκε και ένιωθε απαίσια και τρομερά παραβιασμένη. 

Αργότερα, η ίδια έλαβε ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή από τον Noth, στο οποίο της έλεγε ότι πέρασε πολύ καλά, αλλά της ζήτησε να μην πει τίποτα στις φίλες της. Πιο μετά της έστειλε μήνυμα, γράφοντας “Πρέπει να ρωτήσω αν διασκέδασες την βραδιά μας την προηγούμενη εβδομάδα. Εγώ πέρασα πολύ καλά, αλλά δεν ήμουν αρκετά σίγουρος για το πώς ένιωσες εσύ”. Σε αυτό του απάντησε ότι ευχαριστήθηκε την παρέα του και ότι έκαναν ωραία κουβέντα, αλλά νιώθει ελαφρώς χρησιμοποιημένη. 

Οι καταγγελίες για παρενοχλητική συμπεριφορά

Μετά τις δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, η Zoe Lister-Jones καταγγέλλει τον Noth για παρενοχλητική συμπεριφορά. Η ηθοποιός, ήταν guest στο Law & Order, όπου εκείνος πρωταγωνιστούσε. Έγραψε, λοιπόν, στο Instagram της ότι τότε την παρενόχλησε σεξουαλικά, ενώ την ίδια περίοδο παρενοχλούσε και μία φίλη της. 

“Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας φίλος μου με ρώτησε πώς αισθάνομαι για τον θάνατο του Mr. Big στο And Just Like That και είπα ειλικρινά ότι ένιωσα ανακούφιση. Με ρώτησε γιατί και του είπε επειδή δεν μπορούσα να διαχωρίσω τον ηθοποιό από τον άντρα και ο άντρας είναι σεξουαλικός δράστης. 

(…) Στα 20 μου δούλευα σε ένα club στη Νέα Υόρκη, το οποίο είχε ο Chris Noth, και σε πολλές περιπτώσεις θα εμφανιζόταν και θα ήταν συνεχώς σεξουαλικά παρενοχλητικός με μία συνάδερφό μου. Την ίδια χρονιά ήμουν guest star στο Law and Order και ήταν το πρώτο επεισόδιο του, που επέστρεφε ως ντετέκτιβ μετά το SATC. Ήταν μεθυσμένος στο σετ. Στη διάρκεια της σκηνής ανάκρισης μου, είχε μία μπύρα κάτω από το τραπέζι, που θα έπινε μεταξύ των λήψεων. Σε μία λήψη με πλησίασε, μύρισε τον λαιμό της και ψιθύρισε “Μυρίζεις ωραία”. Δεν είπα τίποτα. Η φίλη μου στο club ποτέ δεν είπε τίποτα. Είναι τόσο σπάνιο να πούμε”. 

Η απάντηση του Chris Noth

Ο Noth δεν έχει σχολιάσει την καταγγελία της Lister-Jones. Ωστόσο, έχει απαντήσει για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης. Συγκεκριμένα, παραδέχεται ότι έχει κάνει σεξ με αυτές τις δύο γυναίκες, αλλά επιμένει ότι ήταν συναινετικό, ενώ αφήνει υπονοούμενα για την χρονική στιγμή, που αποφάσισαν να βγουν να μιλήσουν. 

“Οι κατηγορίες εναντίον μου, που έγιναν από άτομα που συνάντησα πριν χρόνια, ακόμα και δεκαετίες, είναι εντελώς εσφαλμένες. Αυτές οι ιστορίες θα μπορούσαν να είναι από 30 χρόνια πριν ή από 30 μέρες πριν. Το όχι σημαίνει όχι. Αυτή είναι μία γραμμή, που δεν πέρασα. Είναι δύσκολο να μην αναρωτηθώ για την χρονική στιγμή, που αυτές οι ιστορίες βγήκαν στην επιφάνεια. Δεν ξέρω με σιγουριά, γιατί εμφανίζονται τώρα, αλλά ξέρω αυτό: Δεν κακοποίησα αυτές τις γυναίκες”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!