Όταν ένα περιοδικό έχει στην περιγραφή του τις λέξεις “cannabis” και “queer” λίγα πράγματα μπορούν να πάνε λάθος. Το BUDS DIGEST είναι μία έκδοση αφιερωμένη στην κουλτούρα του χόρτου στην queer κοινότητα με βάση το Brooklyn της Νέας Υόρκης. Πίσω από το εγχείρημα βρίσκονται ο art director Ben Tousley, o creative content και art developer Mac Malikowski και o φωτογράφος Jason Rodgers. Όλοι τους με εμπειρία στα περιοδικά, εμπλεκόμενοι με τη σύγχρονη τέχνη και ενεργά μέλη της εναλλακτικής κοινότητας του Brooklyn, μοιάζουν η ιδανική τριανδρία για την έκδοση ενός τέτοιου περιοδικού. Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου (4/20), γιατί φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά,  με τρία εξώφυλλα και ελπίζει να εξερευνήσει την τέχνη, τη μουσική, τις μαντσίλες και πολλά άλλα.

Η αισθητική του BUDS DIGEST κάνει έκδηλο πως το περιοδικό έχει φτιαχτεί από ανθρώπους με φετίχ για το έντυπο και τα 90s’, καθώς παρόλο που η έκδοση είναι online το όλο στήσιμο οριακά σε κάνει να αισθάνεσαι πως το μυρίζεις μόλις έχει βγει φρέσκο – φρέσκο από το τυπογραφείο. Για το πρώτο τεύχος, στα τρία εξώφυλλα του περιοδικού βρίσκουμε τον σκηνοθέτη Bruce Labruce, τον τραγουδιστή της country Dan Shure και την καλλιτεχνική περσόνα Claywoman. Το στιλ των συνεντεύξεων θυμίζει του θρυλικού περιοδικού Interview, ενώ φωτογραφικά είναι φίλοι της αναλογικής. 

Παράλληλα δεν λείπουν συνεντεύξεις σφηνάκια με ερωτήσεις για το χόρτο, αλλά και οτιδήποτε άλλο σε διάφορους δημιουργικούς ανθρώπους της κοινότητας του BUDS και πολλές playlists από τους “Trip Advisers”, ανθρώπους της τέχνης, της μουσικής και του πολιτισμού γενικότερα, αλλά και Djs, με τραγούδια για να ταξιδεύεις, είτε κανονικά, είτε… πνευματικά. 

Το BUDS DIGEST είναι η underground ή μάλλον ορθότερα η μη mainstream έκδοση που είχαμε ανάγκη στις ζωές μας. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!