Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για το πώς η Britney Spears κατέληξε να γίνεται το απόλυτο θύμα του σεξισμού της κοινωνίας και του Hollywood. Ένας σεξισμός, που την οδήγησε στο να χάσει 13 χρόνια από τη ζωή της μέσα σε ένα καθεστώς κηδεμονίας υπό τον πατέρα της. 13 χρόνια, μέσα στα οποία έχασε κάθε ελευθερία είτε αυτή αφορούσε την καριέρα της, είτε τα χρήματά της, είτε το σώμα της, είτε την ψυχική της υγεία, είτε το οτιδήποτε. Όταν το περασμένο Σεπτέμβριο αυτό ανατράπηκε και το δικαστήριο απέσυρε τον πατέρα της από την κηδεμονία της, αρχίσαμε να έχουμε κάποιες ελπίδες ότι ο κόσμος μας όντως βελτιώνεται. Σήμερα, δεν είμαστε τόσο σίγουροι γι’ αυτό. 

Στις αρχές του Απριλίου, η Spears ανακοίνωσε με ένα post στο Instagram ότι είναι έγκυος και περιμένει το πρώτο της παιδί με τον αρραβωνιαστικό της Sam Asghari. Όπως η ίδια είχε αποκαλύψει, νωρίτερα είχε χάσει αρκετά κιλά, διότι ήθελε να είναι αδύνατη για το ταξίδι της στο Μεξικό. Τώρα, βέβαια, εξαιτίας του μωρού τα έχει πάρει όλα πίσω και αναμένεται να πάρει αρκετά περισσότερα. Έτσι, αποφάσισε να γεμίσει για λίγο τον λογαριασμό της με εντελώς γυμνές φωτογραφίες της, ώστε να τιμήσει τη σωματική αλλαγή, που είχε καταφέρει πριν την εγκυμοσύνη της. Κι ενώ πολλοί στα σχόλια εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το σώμα της, άλλοι έσπευσαν να την κρίνουν ακραία αρνητικά. 

Γιατί; Όσοι έκριναν την Spears δεν ήταν καν πουριτανοί, που τούς ενόχλησε απλά το γυμνό. Οι περισσότεροι με κάποιον τρόπο δημιούργησαν στο κεφάλι τους σύνδεση μεταξύ των γυμνών φωτογραφιών της και της ψυχικής της υγείας. Συγκεκριμένα, είδαμε σχόλια τύπου “Χρειάζεται βοήθεια”, “τα καημένα τα παιδιά σου”, “ανησυχώ για εκείνη” και “προφανώς δεν είναι καλά ψυχικά”, ενώ κάποιοι έφτασαν να γράψουν ότι τελικά η τραγουδίστρια πράγματι χρειαζόταν την κηδεμονία. Ναι, όλο αυτό, επειδή ανέβασε μερικές γυμνές φωτογραφίες της, πράγμα που είναι ξεκάθαρο δικαίωμά της. 

Φυσικά, οι fans της δεν άφησαν τα σχόλια να περάσουν έτσι. Μία από τις πρώτες κινήσεις τους ήταν να επισημάνουν την υποκρισία του ότι η Spears χαρακτηρίζεται “τρελή” για τις γυμνές φωτογραφίες της, ενώ όταν το κάνουν άλλες διάσημες, όπως η Kim Kardashian, λαμβάνουν στην πλειοψηφία θετικά σχόλια. Παράλληλα, το παράδειγμα της Kardashian βοήθησε να επισημάνουν και πώς στη μία μάς ενοχλεί ότι είναι μητέρα και ανεβάζει γυμνό, ενώ στην άλλη όχι. Σε άλλο επίπεδο, επεσήμαναν ότι η στάση των επικριτών της δεν διαφέρει ιδιαίτερα από εκείνων, που πριν 13 χρόνια την οδήγησαν στο τυραννικό καθεστώς κηδεμονίας της. Τέλος, δεν μπόρεσαν να μην σχολιάσουν ότι κανείς δεν ενδιαφερόταν, όταν για χρόνια η Spears πιεζόταν να προβάλει το γυμνό σώμα της για χάρη μανατζαρέων και δισκογραφικών, αλλά ξαφνικά έχουν πρόβλημα μόλις η ίδια το κάνει με δική της ελεύθερη βούληση και με τον δικό της τρόπο. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!