Μια από τις πιο αναγνωρισμένες καλλιτέχνιδες της γενιάς της, η Billie Eilish θα λέγαμε πως σίγουρα συγκαταλέγεται στα μουσικά φαινόμενα της εποχής. Μέρος της επιτυχίας της αποτελεί ενδεχομένως και όλο αυτό το μυστήριο με το οποίο την έχουμε συνδέσει, αφού δίνει συνεντεύξεις μόνο στα πλαίσια προώθησης ενός νέου album, και σπάνια μιλάει για πολύ προσωπικά της θέματα.

 

Αυτό έρχεται να το αλλάξει μια νέα δήλωση του ποπ ειδώλου, που μάλλον θα χαρακτηρίζαμε πολύ αποκαλυπτική. Συγκεκριμένα η Eilish παρευρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή του περιβόητα προκλητικού Howard Stern, στον οποίο ουκ ολίγοι αστέρες έχουν ανοίξει διάπλατα την καρδιά τους. Στη διάρκεια λοιπόν της εκπομπής, σύμφωνα με το TMZ, η καλλιτέχνης μίλησε για την καταστροφική εμπειρία της με το πορνό, και τις συνέπειες που είχε τόσο στην ψυχική της υγεία όσο και στην σεξουαλική της ζωή.

“Σαν γυναίκα, πιστεύω πως το πορνό είναι κάτι απαράδεκτο. Για να είμαι ειλικρινής, έβλεπα πολύ πορνό. Ξεκίνησα να βλέπω όταν ήμουν 11. Πιστεύω πως κατέστρεψε το μυαλό μου, νιώθω απίστευτα συντετριμένη που εξέθεσα τον εαυτό μου σε τόσο πολύ πορνό.”

Συνέχισε λέγοντας ότι είναι η έκθεσή της στο κακοποιητικό BDSM πορνό που ευθύνεται για τις παραϋπνικές διαταραχές ύπνου από τις οποίες ακόμα υποφέρει. “Έφτασα σε ένα σημείο που δεν μπορούσα να δω τίποτα άλλο εκτός αν ήταν πολύ βίαιο. Δεν είναι ότι το έβρισκα ελκυστικό, ήμουν παρθένα, δεν είχα κάνει ποτέ τίποτα, και έτσι ξεκίνησαν τα προβλήματα.”

“Τις πρώτες φορές που έκανα σεξ, δεχόμουν πράγματα που δεν ήταν καλά (για εκείνη)”, πρόσθεσε εξηγώντας τις συνέπειες και στην σεξουαλική της ζωή. “Και το έκανα γιατί πίστευα πως αυτό υποτίθεται πρέπει να με ελκύει.” Έκλεισε λέγοντας, “Είναι πολύ θυμωμένη που το πορνό είναι τόσο αγαπητό. Και είμαι πολύ θυμωμένη που πίστευα πως αυτό ήταν ΟΚ.”

 

Εμείς συμφωνούμε σίγουρα με τα περισσότερα από αυτά που είπε. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πορνό είναι (στην πλειοψηφία του να τονίσουμε) ένα εργαλείο που προωθεί την χειρότερη πλευρά της τοξικής αρρενωπότητας, με καταστροφικές συνέπειες τόσο στον ψυχισμό των γυναικών, όσο και των αντρών, με την μπαλάντζα πάντα να γέρνει σε βάρος των πρώτων. Σε αυτό που ωστόσο δεν συμφωνούμε με την ταλαντούχα καλλιτέχνη, είναι στην ευθύνη που ρίχνει στον εαυτό της. Κανένα 11χρονο παιδί δε θα ‘πρεπε να έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους υλικό. Και αν αυτό συνέβη στην περίπτωση της Eilish, το φταίξιμο πέφτει κατηγορηματικά στους γονείς της.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!