Ότι θα είχε ακόμα προβλήματα αλκοολισμού αν είχε μείνει παντρεμένος με την Jennifer Garner, ισχυρίστηκε ο Ben Affleck σε συνέντευξη που έδωσε στο SiriusXM’s “The Howard Stern Show.” Ο 49χρονος ηθοποιός εξήγησε ότι “ένοιωθε παγιδευμένος στον γάμο του και ότι πιστεύει πως δεν θα κατάφερνε να απεξαρτηθεί αν δεν είχαν τελικά χωρίσει.”

“Πιθανότατα θα είχαμε καταλήξει στα μαχαίρια κι εγώ μάλλον θα συνέχιζα να πίνω. Ένας από τους λόγους που άρχισα να πίνω ήταν γιατί ένοιωθα παγιδευμένος”. Ο Affleck, που μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης το 2018, συνέχισε αυτήν την εκ βαθέων εξομολόγησή του λέγοντας ότι: “Ήμουν κάπως έτσι: Δεν μπορώ να φύγω εξαιτίας των παιδιών μου, αλλά δεν είμαι ευτυχισμένος, τι να κάνω; Αυτό που έκανα λοιπόν ήταν να πίνω ένα μπουκάλι ουίσκι και να πέφτω ξερός στον καναπέ, πράγμα που τελικά δεν ήταν η λύση στο πρόβλημα.”

Πρόσθεσε ότι εκείνος και η γυναίκα του Jennifer Garner που ήταν παντρεμένοι από το 2005 ως το 2018, προσπάθησαν να λύσουν τα προβλήματά τους για χάρη των παιδιών τους: Violet, 16 ετών, Seraphina, 12 και Samuel, 9.

“Παρότι προσπαθήσαμε και προσπαθήσαμε, με όλες μας τις δυνάμεις ακριβώς επειδή είχαμε παιδιά, στο τέλος καταλάβαμε ότι δεν θέλουμε αυτό να είναι το μοντέλο του γάμου που θα γνώριζαν τα παιδιά μας.” είπε και εξήγησε ότι ο τύπος έδινε εντελώς λάθος διάσταση στο ζήτημα του χωρισμού τους.

“Ότι έχετε διαβάσει στα περιοδικά και τις εφημερίδες για το διαζύγιο μας ήταν μπούρδες. Η αλήθεια είναι ότι πήραμε τον χρόνο μας και το αποφασίσαμε. Είχαμε έναν γάμο που δεν δούλευε. Συμβαίνουν αυτά. Εκείνη είναι ένα άτομο που αγαπώ και σέβομαι, αλλά με το οποίο δεν θα έπρεπε να μείνω παντρεμένος.”

Όπως λέει μάλιστα, το διαζύγιό τους ήταν ήπιο και συναινετικό.

“Βάλαμε τα δυνατά μας γι’ αυτό. Αν είχαμε στιγμές έντασης ή διαφωνίες για την κηδεμονία; Αν ήταν δύσκολη η όλη διαδικασία; Αν ήμασταν θυμωμένοι και οι δύο; Ναι, μα όλα όσα έγιναν, έγιναν με σεβασμό,” πρόσθεσε. “Ήξερα ότι είναι μια καλή μητέρα. Πάντα ήλπιζα ότι ήξερε κι εκείνη ότι ήμουν καλός πατέρας. Το ξέρω ότι ήμουν.”

Ο Affleck αποκάλυψε επίσης ότι από την στιγμή που έπιασε πάτο, του πήρε ενάμισι χρόνο για να τα καταφέρει να ξεφύγει από τον αλκοολισμό.

“Η θεραπεία από την εξάρτηση σε κάνει να υποφέρεις πολύ ενώ υπάρχει μια φωνή μέσα σου που λέει ‘Έχω ξοφλήσει”. Είμαι τυχερός διότι έφτασα στο σημείο αυτό πριν χάσω τα πιο σημαντικά πράγματα. Δεν μιλάω για την καριέρα ή τα χρήματα. Μιλάω για την σχέση μου με τα παιδιά μου. Μόλις είδα ότι είχε αντίκτυπο σ’ εκείνα, το κατάλαβα. Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου. Προσπάθησα να επανορθώσω. Από εκείνη την ημέρα, ορκίζομαι, δεν ξαναθέλησα να πιώ ποτέ.”

Ο ηθοποιός, όπως γνωρίζουμε, τα έχει ξαναφτιάξει με την παλιά του αγαπημένη Jennifer Lopez και λέει ότι πράγματι, η δημοσιότητα που πήρε ο χωρισμός του με την πρώην γυναίκα του, τον έκανε να το διπλοσκεφτεί πριν πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε αυτή την νέα σχέση. “Η σχέση μου με τα παιδιά μου και η ευθύνη που έχω απέναντί τους είναι το σημαντικό πράγμα, οπότε προσπαθώ να μην κάνω πράγματα που θα τους προκαλέσουν πόνο. Γνωρίζω καλά ότι η ζωή μου τα επηρεάζει.”

Και πρόσθεσε: “Η μητέρα τους κι εγώ είμαστε διάσημοι και αυτό είναι σκληρό για τα παιδιά. Είναι ένας σταυρός που χρειάζεται να σηκώσουν και όπως γνωρίζετε, δημοσιεύθηκαν τραγικά ψέματα στην διάρκεια του διαζυγίου μας.”

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!