Πριν μερικούς μήνες, η Bella Hadid είχε κάνει μία δημοσίευση στο Instagram, που όλους μάς άγγιξε. Το μοντέλο μίλησε για πρώτη φορά για τις δυσκολίες, που περνάει με την ψυχική της υγεία, και μάς θύμισε ότι αυτό, που βλέπουμε στο Instagram, όσο ωραίο και ιδανικό κι αν δείχνει, δεν είναι η πραγματικότητα. 

Τώρα, η Hadid ανοίχτηκε ακόμα περισσότερο για το θέμα της ψυχικής της υγείας σε συνέντευξη με τη Wall Street Journal. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι περνάει δύσκολα ψυχικά εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, ενώ το άγχος της είχε φτάσει σε επίπεδο να μην έχει τη δύναμη να ντυθεί και να βγει έξω από φόβο για το πώς θα σχολιαζόταν. Σήμερα, αισθάνεται καλύτερα. Ωστόσο, είναι ανάλογα τη μέρα και γι’ αυτό καταβάλλεται τόσο πολύ από την όλη κατάσταση. Αυτό, που τη βοήθησε και τη βοηθάει, πάντως, είναι ότι αφότου μοιράστηκε την αλήθεια της στο Instagram άρχισε να αισθάνεται λιγότερο μόνη. 

“Δεν έχω στιλίστα εδώ και αρκετό καιρό, ίσως δύο χρόνια τώρα. Ήμουν σε ένα τόσο περίεργο σημείο ψυχικά, που ήταν πραγματικά περίπλοκο για εμένα να βγω από το σπίτι και να δημιουργήσω ένα outfit, ειδικά με το άγχος ότι οι παπαράτσι θα είναι απ’ έξω και όλα αυτά. Τον τελευταίο χρόνο, ήταν πραγματικά σημαντικό για εμένα να μάθω ότι ακόμα κι αν ο κόσμος μιλάει για το στιλ μου ή δεν του αρέσει, δεν έχει σημασία, γιατί είναι το δικό μου στιλ. Όταν φεύγω από το σπίτι το πρωί αυτό, που σκέφτομαι, είναι: Με κάνει αυτό χαρούμενη; Νιώθω καλά σε αυτό και νιώθω άνετα;

(…) Είχα έντονα καταθλιπτικά επεισόδια και η μαμά μου ή ο γιατρός μου ρώταγαν πώς ήμουν και, αντί να τους απαντήσω με μήνυμα, τούς έστελνα μία φωτογραφία. Ήταν το πιο εύκολο πράγμα για εμένα να κάνω τότε, γιατί δεν μπορούσα ποτέ να εκφράσω το πώς νιώθω. Απλά θα είχα ανυπόφορο και εξουθενωτικό ψυχικό και σωματικό πόνο και δεν ήξερα το γιατί. Αυτό συνέβαινε για πάνω από τα τελευταία τρία χρόνια. 

Όταν πόσταρα τις φωτογραφίες μου, ήταν για να βεβαιωθώ ότι όποιος ένιωθε το ίδιο, ήξερε ότι ήταν εντάξει να αισθάνεται έτσι. Ακόμα κι αν τα πράγματα στο Instagram δειχνουν τόσο όμορφα, στο τέλος της ημέρας, όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό. Ένιωσα ότι απλά ήταν καλό για εμένα να μπορέσω να πω την αλήθεια μου και σε έναν βαθμό δεν μπορούσα πλέον να ανεβάζω όμορφες εικόνες. Είχα κουραστεί. 

(…) Έχω καλές μέρες. Σήμερα είναι μία καλή μέρα. Η ομίχλη στο μυαλό μου είναι καλύτερα, δεν αισθάνομαι κατάθλιψη. Δεν έχω τόσο άγχος όσο συνήθως. Αύριο, όμως, μπορεί να ξυπνήσω και να είμαι το ακριβώς αντίθετο. Αυτός είναι ο λόγος, που με καταβάλλει τόσο. Αυτό το post, όμως, με έκανε λιγότερο μόνη, γιατί πολλοί άνθρωποι με προσέγγισαν και είπαν, ‘Αισθάνομαι κι εγώ έτσι’. Το να περπατάω έξω και να μπορώ να θυμάμαι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, που περνάνε πράγματα και έχουν παρόμοιες συμπεριφορές με έμενα, με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα”.