Η Adele είχε πάντα μία αρκετά καλή σχέση με το αλκοόλ. Και δεν εννοούμε μόνο ότι σχεδόν πάντα ακούμε τα τραγούδια της με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι. Εννοούμε ότι γενικά ήταν πάντα μεγάλο κομμάτι της ζωής της. Στην πρόσφατη συνέντευξή της στο Vogue, εξάλλου, είχε αναφέρει ότι, όταν έσκασε το lockdown, η πρώτη της κίνηση ήταν να τρέξει στο σούπερ μάρκετ, για να αγοράσει κέτσαπ και ροζέ κρασί. Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε τον εαυτό της όταν έπινε ως “σκύλο που γαβγίζει”. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε στη συζήτηση-συνέντευξή της με την Oprah, πλέον έχει εγκαταλείψει το αλκοόλ. Οι λόγοι ουσιαστικά είναι δύο, με τον καθένα να μάς αγγίζει με διαφορετικό τρόπο.

Το αλκοόλ και ο πατέρας της

Είναι αρκετά γνωστό ότι η Adele είχε επί χρόνια αποξενωθεί από τον πατέρα της. Η ίδια τώρα ομολόγησε ότι αιτία ήταν οι ποσότητες αλκοόλ, που κατανάλωνε, και ότι αυτό έφταιγε για το πόσο απών ήταν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Ακριβώς η κατανόηση ότι το αλκοόλ ήταν η αιτία την οδήγησε τελικά στο να τον συγχωρέσει πριν αυτός φύγει από τη ζωή. 

Ωστόσο, ακόμα κι όταν τον συγχώρεσε, ένιωθε ότι δεν είχε καταφέρει μέσα της να τα βρει με τον εαυτό της. Όπως εξήγησε, η σχέση του πατέρα της με το αλκοόλ είχε οδηγήσει και την ίδιο στο να είναι περίεργη και συνεπαρμένη με αυτό. Είχε αναφέρει και στη Vogue ότι “Πάντα είχα μία πολύ στενή σχέση με το αλκοόλ. Πάντα με συνέπαιρνε πολύ το αλκοόλ. Ήθελα να μάθω τι ήταν τόσο καταπληκτικό σε αυτό”. Έτσι, τώρα εξηγεί ότι βρήκε πραγματική ηρεμία μέσα της μόνο όταν σταμάτησε να πίνει.

Το αλκοόλ και το διαζύγιο

Η Adele ανέφερε στην Oprah ότι είχε το αλκοόλ ως “σύμμαχο” ακόμα περισσότερο την περίοδο του διαζυγίου της. Αυτό ήταν ακόμα ένα από τα “καμπανάκια”, που την έκαναν να επαναπροσδιορίσει την σχέση της με το αλκοόλ και τελικά να το εγκαταλείψει, για να δουλέψει ουσιαστικά με τον εαυτό της. “Λοιπόν, όταν πέρναγα όλα αυτά πριν μερικά χρόνια, όταν πέρναγα το διαζύγιο μου, ναι. Όχι στην αρχή του χωρισμού. Αρχικά, πιθανώς κράταγα ζωντανή τη βιομηχανία του αλκοόλ. Ξέρεις, όμως, μόλις κατάλαβα ότι είχα πολλή δουλειά να κάνω με τον εαυτό μου, σταμάτησα να πίνω και ξεκίνησα να γυμνάζομαι πολύ και να κάνω πράγματα, που με κρατούσαν συγκεντρωμένη”.