Ίσως το πιο σημαντικό πρόσωπο στην βιομηχανία της μόδας εδώ και δεκαετίες είναι η σιδηρά κυρία Anna Wintour. H επιρροή που έχει σε κάθε επίπεδο σε ό,τι αφορά την μόδα και όχι μόνο είναι τεράστια και κατά κάποιον τρόπο η βιομηχανία που ξέρουμε σήμερα σίγουρα δεν θα ήταν η ίδια αν δεν υπήρχε εκείνη. Είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που αποτελεί θρύλο ενώ είναι ακόμα εν ζωή και σε μεγάλο βαθμό αυτή της η υστεροφημία έχει πλαστεί από το μυστήριο που περιβάλλει το όνομά της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που εδώ και δεκαετίες ελάχιστες φορές έχει βρεθεί χωρίς τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά που κρύβουν κάθε έκφραση του προσώπου της.

File:Anna Wintour 2019 crop.jpg - Wikimedia Commons

Μέρος λοιπόν αυτού του μυστηρίου έχει αρθεί έπειτα από την πρόσφατη κυκλοφορία της βιογραφίας της, “Anna: The Biography”, ένα βιβλίο που έγραψε η Amy Odell παίρνοντας πληροφορίες της από πάνω από 250 ανθρώπους-πηγές. Παρ’ ότι η εν λόγω βιογραφία περιέχει γαργαλιστικές λεπτομέριες για πολλές πλευρές της ζωής της Wintour, υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες λίγο πιο επιφενειακές, το ίδιο ωστόσο ενδιαφέρουσες. Ανάμεσά τους, μόλις αποκαλύφθηκε το μεσημεριανό που η τρώει σχεδόν κάθε μέρα η γνωστή αρχισυντάκτρια εδώ και χρόνια.

File:Anna Wintour on cell phone 2013.jpg - Wikimedia Commons

Πιο συγκεκριμένα, μάθαμε πως το γεύμα που τρώει κάθε μεσημέρι έρχεται από το εστιατόριο Palm που βρίσκεται κοντά στα γραφεία του περιοδικού, στην περιοχή Tribeca. Όσο για το πιάτο, η Wintour επιλέγει μια μπριζόλα και την συνοδεύει από μια σαλάτα Caprese χωρίς ντομάτα το οποίο κοστίζει 74 ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Καθώς η εν λόγω σαλάτα αποτελείται από ντομάτες, μοτσαρέλα και σως βασιλικού, στο πιάτο της Wintour τελικά μένει μόνο το τυρί. Άλλη μια λεπτομέρια που μάθαμε είναι πως το μεσημεριανό της παραγγέλνει και φέρνει η δεύτερη βοηθός της σε ένα κεραμικό δοχείο, το οποίο μετά μεταγγίζει σε ένα πιάτο για να το σερβίρει στο γραφείο της.

anna wintour front row | New York Fashion Week | Flickr

Όπως λέει η Odell στο βιβλίο, αν και το συγκεκριμένο πιάτο ήταν το μεσημεριανό της περιβόητης αρχισυντάκτριας πιο παλιά (πριν από 5 με 6 χρόνια), συνεχίζει να βρίσκεται στο μενού του εν λόγω εστιατορίου.

Όσο για τον λόγο που η Wintour επέλεγε να μην βάζει ντομάτα στην “σαλάτα” της, σύμφωνα με την Miranda Brooks, την αρχιτέκτονα τοπίου της σιδηράς κυρίας της μόδας, είναι γιατί δεν της αρέσουν τα λαχανικά. Πώς το ξέρει; Όταν η Brooks της πρότεινε να φυτέψουν έναν κήπο με λαχανικά στο εξοχικό της στο Long Island εκείνη αρνήθηκε λέγοντας “δεν μου αρέσουν τα λαχανικά”.

Το πώς φαίνεται η Wintour σε ηλικία 72 χρονών τόσο νέα και υγιής χωρίς να τρώει ούτε μισό λαχανικό, είναι άλλο ένα μυστήριο το οποίο μάλλον δεν θα λυθεί ποτέ.