Στις 5 Ιουνίου η Shelly-Ann Fraser-Pryce πέτυχε μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα της. Η αθλήτρια του στίβου από την Τζαμάικα έτρεξε σε έναν αγώνα στο Κίνγκστον στα 100 μέτρα γυναικών. Ο χρόνος που έκανε ήταν 10,63 δευτερόλεπτα. Τι σημαίνει αυτό; Έσπασε το εθνικό ρεκόρ (που πριν το κατείχε η ίδια μαζί με την Elaine Thompson-Herah). Έκανε τον γρηγορότερο χρόνο των τελευταίων 33 ετών. Έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο σε όλη την ιστορία του αθλήματος. Έγινε η δεύτερη γρηγορότερη γυναίκα όλων των εποχών. Και είναι η γρηγορότερη εν ζωή γυναίκα αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο. 

Αυτή είναι μία ιδιαίτερη στιγμή για εκείνη, μιας και ο συγκεκριμένος χρόνος, όπως δήλωσε, ήταν το όνειρό της. Ο επόμενος στόχος της; Φυσικά, έχει να κάνει με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Εκεί η Fraser-Pryce θέλει να κατακτήσει το τρίτο χρυσό της ολυμπιακό μετάλλιο. Αν τα καταφέρει, τότε θα σηματοδοτήσει δύο ιστορικές στιγμές για τον θεσμό. Από τη μία, θα γίνει η πρώτη γυναίκα που κερδίζει τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στο ίδιο αγώνισμα του στίβου. Από την άλλη, σε ηλικία 34 ετών, θα γίνει η μεγαλύτερη γυναίκα που κερδίζει στα 100 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Πώς γίνεται να είναι η δεύτερη πιο γρήγορη γυναίκα όλων των εποχών, αλλά να έχει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο; Πολύ απλά. Τους τρεις καλύτερους τούς έχει πετύχει το ίδιο άτομο. Η Αμερικανίδα Florence Griffith Joyner, γνωστή και ως Flo-Jo, γνωστή και ως η γρηγορότερη γυναίκα όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θέσει το 1988 στα 100 μέτρα γυναικών είναι στα 10,49 δευτερόλεπτα.