Πριν μερικές μέρες η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους έδωσε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα και στον Δημήτρη Δανίκα. Η ηθοποιός δεν μίλησε για το θέμα, που τους τελευταίους μήνες ακούμε περισσότερο γύρω από το όνομά της, τη σεξουαλική της παρενόχληση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, μιας και ο δικηγόρος της την έχει συμβουλεύσει να μην μιλάει για τίποτα σχετικό με εκείνον. 

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι και πάλι δεν χάρισε μία συνέντευξη με τρομερό ενδιαφέρον. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σημασία της αγάπης στη ζωή της, στην παλιότερη ιδιότητά της, του μοντέλου, στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική, στην οικονομική κατάσταση των Ελλήνων ηθοποιών, στα σκηνοθετικά της βήματα και στην γνωριμία της με τον σύζυγό της, Φάνη Μουρατίδη. Βέβαια, απ’ όλα όσα είπε εμείς δεν μπορέσαμε παρά να ξεχωρίσουμε την απάντησή της στο τι θα συμβούλευε ένα νέο κορίτσι. Η ηθοποιός μίλησε για τις κοινωνικές απαιτήσεις, που έχουν επιβληθεί ανά τα χρόνια στις γυναίκες, και σημείωσε ότι όλες οι κοπέλες θα πρέπει να πάψουν να αυτοπεριορίζουν τους εαυτούς τους, να κάνουν και να είναι αυτό που πραγματικά θέλουν και να έχουν δίπλα τους ανθρώπους, που θα τις θέλουν όπως είναι.

Τι ακριβώς είπε η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους

“Να ασχοληθεί με αυτό που θέλει να κάνει. Να προσπαθήσει για το όνειρό της. Να περιφρουρήσει τις επιθυμίες της. Να κάνει τη ζωή όπως εκείνη θέλει να είναι. Από παλιά έχουμε μάθει εμείς οι γυναίκες ότι είμαστε προορισμένες για να γίνουμε καλές μητέρες, καλές σύζυγοι και να φροντίζουμε τους γονείς μας όταν γεράσουν. Να έχουμε, έλεγαν, μια κόρη να μας γηροκομήσει και να μας φέρει ένα ποτήρι νερό. Το ίδιο δεν το λένε για τα αγόρια τους. Να γίνουν καλοί πατεράδες και καλοί σύζυγοι. Γι’ αυτό θα έλεγα σε ένα νέο κορίτσι να αποφεύγει τους αυτοπεριορισμούς. Να κάνει ό,τι θέλει. Να είναι ο εαυτός της. Να μην προσποιείται για να γίνει αρεστή. Και το ταίρι της πρέπει να τη δεχτεί όπως εκείνη είναι. Κανείς δεν επιτρέπεται να μεταμορφώνεται και να υποκρίνεται για τον άλλον. Ούτε γατούλες, ούτε σέξι να παριστάνουμε ότι είμαστε. Δηλαδή εμείς καλοφτιαγμένες, να προσέχουμε τη σιλουέτα μας και οι άντρες με μπατσοκοιλιές και ντυμένοι με ό,τι να ’ναι. Ε, όχι!”.