Για πολλούς, το αλκοόλ είναι μέρος αν όχι της καθημερινότητάς τους, με ένα ποτήρι κρασί το βράδυ, τότε σίγουρα της διασκέδασής τους. Ωστόσο, χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε πολλούς να το εγκαταλείπουν. Ανάμεσά τους, βρίσκονται και αρκετοί διάσημοι. Ο λόγος, που σταμάτησαν να πίνουν αλκοόλ; Δεν ήταν για όλους ο ίδιος. Άλλοι το έκαναν ως μία επιλογή υγιεινού lifestyle, άλλοι γιατί είχαν θέματα υγείας και άλλοι γιατί ένιωθαν ότι πάει να τους καταστρέψει τη ζωή. 

Chrissy Teigen

Το 2017 η Chrissy Teigen αποκάλυψε ότι έχει μία αρκετά περίεργη σχέση με το αλκοόλ, πράγμα που πήρε από την οικογένειά της. Τελικά, τον Δεκέμβριο του 2020 αποκάλυψε ότι δεν είχε πιει καθόλου επί τέσσερις εβδομάδες. Αιτία ήταν ότι είχε βαρεθεί να γίνεται ρεζίλι εξαιτίας του μπροστά σε κόσμο, να νιώθει κουρασμένη από νωρίς το απόγευμα και να μην μπορεί να κοιμηθεί. Δεν ήταν εύκολο για εκείνη να παραμείνει νηφάλια, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2022 αποκάλυψε ότι έκλεισε μισό χρόνο χωρίς καθόλου αλκοόλ. Πλέον αισθάνεται πολύ πιο χαρούμενη. 

Bella Hadid

Το μοντέλο σταμάτησε να πίνει αλκοόλ κάπου στα μέσα του 2021. Το μοιράστηκε με τον υπόλοιπο κόσμο τον Ιανουάριο του 2022, με αφορμή τον Dry January. Αιτία της απόφασής της ήταν ότι είχε ξεκινήσει να πίνει υπερβολικά πολύ. Είχε φτάσει να ακυρώνει εξόδους της, γιατί πίστευε ότι θα έχανε σίγουρα τον έλεγχο. Μέσα σε όλα, επιδίνωνε και την ψυχική της υγεία, για τα προβλήματα της οποίας πρόσφατα μίλησε ανοιχτά, αφού έπινε αλκοόλ και μετά ξύπναγε στη μέση της νύχτας με κρίση άγχους για πράγματα, που είχαν γίνει χρόνια πριν. 

Anne Hathaway

To 2018 η ηθοποιός έκοψε το αλκοόλ. Όχι για πάντα, αλλά περίπου μέχρι το 2034. Όχι, η χρονολογία δεν είναι τυχαία. Ο λόγος, που η Hathaway έκοψε το αλκοόλ είναι ο γιος της. Όπως έχει εξηγήσει, δεν θέλει να πίνει καθόλου αλκοόλ όσο μένει στο σπίτι της, μιας και δεν της αρέσει πώς την κάνει να φέρεται. Οπότε δεν σκοπεύει να πιει ξανά μέχρι ο γιος της να ενηλικιωθεί και να φύγει από το σπίτι. 

Jennifer Lopez

Δεν είναι σίγουρο από πότε η Lopez έχει σταματήσει να πίνει αλκοόλ, αλλά ξέρουμε ότι είναι τουλάχιστον 20 χρόνια. Όχι, ο λόγος δεν ήταν ιατρικός. Η καλλιτέχνης είχε εξηγήσει το 2003 ότι θεωρεί πως το αλκοόλ καταστρέφει την επιδερμίδα και γι’ αυτό το έχει βγάλει από τη ζωή της. Μόνη εξαίρεση είναι στις προπόσεις, όπου την πιέζουν να μην τις κάνει με νερό, οπότε πίνει κυριολεκτικά μία γουλιά και δεν ακουμπάει ξανά το ποτήρι της. 

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe | Daniel Radcliffe speaking at the 2014 San… | Flickr

Ο ηθοποιός πλέον μετράει περίπου 12 χρόνια νηφαλιότητας και σε αυτό συνέβαλε το φινάλε του Harry Potter. Όπως είχε εξηγήσει στο παρελθόν, ο κόσμος ενδιαφερόταν για εκείνον λόγω του ρόλου του, με το ενδιαφέρον αυτό συχνά να παίρνει τη μορφή κοροϊδίας. Έτσι, όταν τύχαινε να βγει έξω και να μεθύσει, ο κόσμος δεν τον αντιμετώπιζε απλά σαν έναν μεθυσμένο τύπου, αλλά σαν τον Harry Potter που μεθάει σε ένα μπαρ. Η αντίδρασή του σε αυτό ήταν να πίνει όλο και περισσότερο. Τελικά, προς το τέλος του franchise κατάλαβε ότι έπρεπε να κόψει το αλκοόλ, για να καταφέρει να συνεχίσει με τη ζωή του. Η αρχή ήταν δύσκολη, μιας και έπρεπε πρώτα να ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι χωρίς το Harry Potter, για να καταφέρει να μείνει νηφάλιος. 

Kristin Davis

Η Kristin Davis εγκατέλειψε το αλκοόλ πολύ πριν την γνωρίσουμε στο Sex and the City, όταν ήταν μόλις 22 ετών. Στο παρελθόν, έχει εξηγήσει ότι έπινε τρομερά πολύ από την εφηβεία και θεωρεί ότι ευθύνεται πως προέρχεται από οικογένεια αλκοολικών. Μάλιστα, το πόσο έπινε την είχε κάνει να πιστεύει ότι δεν πρόκειται να ζήσει και να περάσει την ηλικία των 30 ετών. Αυτό τελικά, που την έκανε να πάρει την απόφαση να απεξαρτηθεί, ήταν τα πρώτα μαθήματα υποκριτικής, που έκανε. Το πρόγραμμα, που είχε μπει, ήταν πολύ απαιτητικό και εξαιτίας του αλκοόλ δεν τα πήγαινε καθόλου καλά. Οπότε κατάλαβε ότι θα επέλεγε ή το επάγγελμα του ηθοποιού ή το αλκοόλ.

Bradley Cooper 

File:Bradley Cooper (29670050807).jpg

Το 2006 ο Bradley Cooper παντρεύτηκε την Jennifer Esposito, με την οποία πήραν διαζύγιο μόλις τέσσερις μήνες αργότερα. Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν ένας κατήφορος για εκείνον, με εξαρτήσεις στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το 2008 αποφάσισε να αποτοξινωθεί απ’ όλα, μιας και είχε καταλάβει ότι αν συνέχιζε, θα κατέστρεφε ολόκληρη τη ζωή του. 

Naomi Campbell

Το μοντέλο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των 90s εθισμένη στην κοκαΐνη και το αλκοόλ. Το 1999 απεξαρτήθηκε από το πρώτο και σταδιακά άρχισε να ασχολείται με την ψυχική της υγεία και να βλέπει ψυχολόγο. Η απόφαση να εγκαταλείψει και το αλκοόλ ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα, το 2013. Αφορμή ήταν ότι ανακάλυψε πως έχει αλλεργία σε αυτό. Πλέον, περιγράφει ότι έχει περισσότερη ενέργεια, διασκεδάζει πιο πολύ και της είναι πιο εύκολο να μένει κάπου μέχρι αργά το βράδυ και να ξυπνάει νωρίς το πρωί.